CANDIDAT: ION OLARI, ACUM

Călărași 17 octombrie 2019 1792
Ion Olari

Ion Olari, 34 de ani, candidează pentru primăria orașului Călărași. În mandatul recent, a fost consilier orășenesc la Călărași. Ion Olari este originar din satul Răciula, raionul Călărași. A lucrat timp de câțiva ani în Marea Britanie în domeniul construcțiilor, dar s-a întors în țară.La alegerile locale din 2015, a fost ales consilier orășenesc pe lista Partidului Popular European din Moldova. La acest scrutin local, reprezintă Blocul ACUM.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Candidatul a absolvit Universitatea Tehnică din Moldova, la Specialitatea Economie și Management în Construcții. Are studii de master în domeniul administrării afacerilor. Nu a fost funcționar sau demnitar public până acum.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În prezent, Ion Olari este administratorul propriei firme ”Olbi Com” SRL, fondată în anul 2016. Genurile de activitate ale acestei afaceri sunt: construcţiile de clădiri şi (sau) construcţii inginereşti, instalaţii şi reţele tehnico-edilitare, reconstrucţiile, consolidările, restaurările etc.

Din administrarea acestei afaceri, Ion Olari a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2018 depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) un venit salarial de peste 30 de mii de lei, iar de la firma ”Vigi” SRL, la care a lucrat anterior, a ridicat anul trecut un salariu de peste 11 mii de lei.

Ion Olari este proprietarul unui apartament obținut în anul 2010 și al unui autoturism de model Skoda Octavia, achiziționat  cu doi ani în urmă cu doar 8 mii de lei.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Călărași

CANDIDAT: GHEORGHE STRATAN, PSRM

În acest an la șefia primăriei Călărași candidează trei bărbați cu numele de familie ”Stratan”, dintre care doi au prenumele ”Gheorghe” și unul ”Grigore”. Unul dintre candidații cu prenumele și numele de Gheorghe Stratan este propus de Partidul Socialiștilor (PSRM).

17 octombrie 2019
1240
Călărași

CANDIDAT: NOCOLAE ROZEMBAC, INDEPENDENT

Nicolae Rozembac, 37 de ani, este în prezent vicepreședintele raionului Călărași. Candidează pentru funcția de primar al orașului Călarăși. Dacă la alegerile locale din anul 2015 candida pe listele Partidului Popular European din Moldova, acum candidează independent.

17 octombrie 2019
1114