CANDIDAT: IRINA DVORJANSCAIA, PARTIDUL ȘOR

Glodeni 18 octombrie 2019 1231

Irina Dvorjanscaia,  54 de ani, este femeie de afaceri. S-a născut și a studiat la Glodeni, la liceul de limba rusă Nicolai Tolsoi. A absolvit Universitatea Pedagogică de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, timp de 13 ani a lucrat profesoară, apoi și-a deschis o afacere – un magazin de produse cosmetice.De cinci ani este președinta Partidului Șor și de 10 ani este președintă a Asociației Obștești ”Comunitatea din Glodeni a persoanelor originare din Rusia.

In anul 2014 a candidat la alegerile parlamentare pe lista Mișcării ”Ravnopravie”, cu nr. 4, insă formațiunea nu a trecut pragul electoral. Mișcarea era condusă atunci de Valeri Klimenko, insă la scurt timp, in 2015, a fost preluată de businessmanul Ilan Șor, care este in prezent dat in urmărire, fiind cercetat in dosarele privind frauda bancară din anii 2012 – 2014 din Republica Moldova. Ilan Șor a schimbat numele mișcării in Partidul Șor.

Irina Dvojanscaia este consilieră orășenească la Glodeni din partea acestui partid. A candidat și la alegerile parlamentare din februarie 2019, pe circumscripția Glodeni, insă nu a ajuns in Parlament.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

In declarația depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție Glodeni, candidata Partidului Șor arată că activitatea sa de bază este vânzarea produselor cosmetice in cadrul intreprinderii individuale ”Ionița Dvorjanscaia”, de unde a avut un venit de 39 de mii de lei in anul 2017 și 35 de mii de lei in anul 208.

Soțul ei este fondator in două intreprinderi și o gospodărie țărănească: ”Dastacom”, ”Dagatorcom” și GȚ ”Dvorjanschii Andrei”. Prima intreprindere se ocupă, potrivit candidatei, cu cu viticultura, agricultura și vânzarea produselor alimentare, iar a doua – cu vânzarea produselor alimentare și industriale. Familia deține o casă de locuit de 77,8 m.p., primită prin donație in anul 2002, și un spațiu comercial dobândit in 2009.

Integritatea în gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Irina Dvorjanscaia nu a deținut funcții publice. Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Glodeni

Candidat: Ruslan Bernic, PSRM

Ruslan Bernic are 53 de ani și de meserie este agronom și jurist și candidează la funcția de primar al orașului Glodeni. In ultimii cinci ani candidatul nu s-a aflat in țară, muncind in Federația Rusă. Nu este membru al niciunui partid, dar spune că este susținut de socialiști la funcția de primar al orașului Glodeni.

17 octombrie 2019
1244
Glodeni

Candidat: Stela Onuțu, PN

Tot cu formațiunea condusă de Renato Usatâi a candidat și la alegerile parlamentare din februarie 2019, insa nu a devenit deputata, dar și la cele de pe 30 noiembrie 2014, doar că formațiunea a fost atunci exclusă din competiția electorală.

18 octombrie 2019
1372