Candidat: Ruslan Bernic, PSRM

Glodeni 17 octombrie 2019 1267

Ruslan Bernic are 53 de ani și de meserie este agronom și jurist și candidează la funcția de primar al orașului Glodeni. In ultimii cinci ani candidatul nu s-a aflat in țară, muncind in Federația Rusă. Nu este membru al niciunui partid, dar spune că este susținut de socialiști la funcția de primar al orașului Glodeni.”Am fost până in 2007 membru al Partidului Democrat, dar nu mi-a plăcut poziția lui Dumitru Diacov și am depus cerere de ieșire din partid. De atunci nu sunt membru al niciunei formațiuni”, a spus Ruslan Bernic pentru Moldova Curată.

Integritatea in gestionarea averilor și intereselor personale

In declarația de venituri depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție, candidatul arată doar veniturile soției, angajată la Liceul Teoretic ”Lev Tolstoi”. ”Nu am indicat veniturile mele pentru că am lucrat peste hotare. Anterior am lucrat in diferite poziții la Glodeni. Am fost și angronom, și jurist, și antrenor de judo, am fost și primul fondator al televiziunii din Glodeni. Dar acum a trebuit să mă duc să lucrez, să plătesc contractele de studii ale copiilor. Am o intreprindere mixtă, o livadă de nuci, dar veniturile din ea sunt mici. Mai mult hobby decat activitate”, precizează candidatul.

El deține o casă de locuit cu două nivele și două autoturisme cu care circulă el și soția sa: un Nissan cumpărat in 2011 cu 30 de mii de lei și un Hunday cumpărat in 2010 cu 32 de mii de lei.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Ruslan Bernic spune că in Federația Rusă a lucrat șef de șantier la o companie de construcții din orașul Bobrov din regiunea Voronej și că a stabilit acolo legături cu o asociație de moldoveni, ”Baștina”, iar prin intermediul ei ar urma să fie inițiate proiecte de dezvoltare a turismului in zona Glodeni. ”Chiar dacă nu voi deveni primar, oricum, rămân acasă, nu mai plec, deja nu mai am de plătit gazde și contracte, fetele mele lucrează deja. Voi găsi eu ce să lurez aici”, spune candidatul.

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației SorosPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Glodeni

CANDIDAT: IRINA DVORJANSCAIA, PARTIDUL ȘOR

Irina Dvorjanscaia,  54 de ani, este femeie de afaceri. S-a născut și a studiat la Glodeni, la liceul de limba rusă Nicolai Tolsoi. A absolvit Universitatea Pedagogică de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, timp de 13 ani a lucrat profesoară, apoi și-a deschis o afacere – un magazin de produse cosmetice.

18 octombrie 2019
1257
Glodeni

Candidat: Stela Onuțu, PN

Tot cu formațiunea condusă de Renato Usatâi a candidat și la alegerile parlamentare din februarie 2019, insa nu a devenit deputata, dar și la cele de pe 30 noiembrie 2014, doar că formațiunea a fost atunci exclusă din competiția electorală.

18 octombrie 2019
1405