Candidat: Ivan Belciug, Partidul Nostru

Dondușeni 4 octombrie 2019 1533

Ivan Belciug, 32 de ani, este actualul primar al orașului Donduşeni din anul 2015 până în 2019. Este membru al Partidului Nostru din 2015.  Nu a mai făcut parte din alte partide.



De profesie este felcer-laborant. A absolvit Colegiul de Medicină din Bălţi. Până în 2015 a activat  în calitate de asistent al medicului pentru siguranța alimentelor la Centrul de Sănătate Publică Dondușeni.  Este vicepreşedinte al OT al Partidului Nostru.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În 2015, înainte să acceadă în funcţia de primar, Ivan Belciug declara venituri din salarii, obţinute pe durata a doi ani, de 55 mii de lei. Candidatul nu avea casă ori maşină. Deţinea în proprietate un teren agricol de 1,29 ha în satul Baraboi. Solicitat atunci de Moldova Curată, candidatul declara că locuieşte la o mătuşă a sa.

În declaraţia de avere şi interese depusă la Consiliul Electoral de Circumscripţie, Donduşeni, pentru alegerile locale din 2019, candidatul indică venituri obţinute din salariul de primar pe parcursul a doi ani în sumă de 211 078 lei. Totodată indică veniturile  soţiei,  angajată a Centrului de sănătate Donduşeni, în sumă de 69824 lei şi o donaţie făcută pe numele soţiei - în sumă de 2000 de USD.

La capitolul bunuri imobile, Belciug indică trei terenuri agricole amplasate în s. Baraboi, Donduşeni, cu o suprafaţă de 0, 8843 ha;  0,196 ha şi 0,09 ha, estimate la suma de 19011 lei, moştenite în 2014.

Candidatul mai indică un apartament, pe care îl deţine împreună cu soţia, procurat în 2016 cu o suprafaţă de 51,5 m.p, estimat la suma de 101 000 lei. Totodată acesta indică două credite contractate în 2017, unul - în valoare de 200 de mii de lei, scandent în 2027 şi unul de 100 mii lei, cu o rată a dobânzii de 8 %,  scandent până în 2021.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Ivan Belciug a fost amendat în calitate de primar în 2017, cu suma de 4000 de lei, după un control financiar, care a depistat o încălcare legată de  desfăşurarea unei proceduri de achiziţie a serviciilor de amenajare a oraşului. „Noi am iniţiat o procedură de cerere  a ofertelor de preţ, pe când trebuia să organizăm o licitaţie publică. Ulterior am reparat această greșeală”, a declarat Ivan Belciug pentru Moldova Curată.

Alte informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid nu există.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Dondușeni

Candidat: Ruslan Vărzari, PDM

Rulsan Vărzari, 45 de ani, este candidatul Partidului Democrat la funcția de primar de Dondușeni. Este sportiv şi deţine titlul de antrenor emerit.

17 octombrie 2019
1450
Dondușeni

Candidat: Ion Zloi, PSRM

Ion Zloi, 53 de ani, a deţinut funcţia de primar al comunei Donduşeni din raionul Dondușeni din 2003 până în prezent, timp de patru mandate. Este candidatul PSRM la funcția de primar al or. Dondușeni.

04 octombrie 2019
1344
Dondușeni

Candidat: Remus Ciobanu, Blocul ACUM

Remus Ciobanu, 49 de ani, este un om de afaceri, fondator şi administrator al întreprinderii „Construct-Comfort”SRL, creată în anul 2007. Este membru al Partidului Platforrma Demnitate și Adevăr din 2016. Deține funcția de președinte al Organizației Teritoriale Dondușeni a PPDA. La alegerile parlamentare din 24 februarie, 2019 a candidat din partea Blocului ACUM la funcţia de deputat pe circumscripţia uninominală nr.2 Ocniţa, dar nu a trecut pragul electoral.

04 octombrie 2019
1390