Candidat: Remus Ciobanu, Blocul ACUM

Dondușeni 4 octombrie 2019 1245

Remus Ciobanu, 49 de ani, este un om de afaceri, fondator şi administrator al întreprinderii „Construct-Comfort”SRL, creată în anul 2007. Este membru al Partidului Platforrma Demnitate și Adevăr din 2016. Deține funcția de președinte al Organizației Teritoriale Dondușeni a PPDA. La alegerile parlamentare din 24 februarie, 2019 a candidat din partea Blocului ACUM la funcţia de deputat pe circumscripţia uninominală nr.2 Ocniţa, dar nu a trecut pragul electoral.Nu a mai făcut parte din alte partide.

De profesie este inginer ameliorator. A absolvit Universitatea Agrară în anul 1993. Din 2016 până în prezent nu a oferit sponsorizări ori cotizaţii partidului din care face parte.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

Remus Ciobanu a declarat anterior pentru reporterul Campaniei pentru un Parlament Curat că nu a deținut niciodată funcții publice. Timp de şapte ani a locuit în România  În prezent, familia sa este stabilită în orașul Dondușeni și trăiește din veniturile din activitatea firmei ”Construct-Comfort”, dar și din darea în arendă a mai multor terenuri agricole, pe care le-a moștenit de la bunei și părinți.

În declaraţia de avere şi interese personale depusă la CEC în campania pentru alegerile generale locale din 2019 candidatul indică venituri obţinute din salariu pe parcursul a doi ani împreună cu soţia de doar 47 227 de lei, din darea în arendă a terenului – 19 000 de lei, iar din activitatea SRL ”Constructor-Comfort” a obținut  29 602 lei.

Solicitat de Moldova Curată, Ciobanu a precizat că a SRL „Constructor-Comfort” este un magazin de obiecte electrocasnice care activează pe teritoriul pieţei din Donduşeni. Magazinul activează de 12 ani şi este o afacere de familie, unde este angajat el şi soţia sa.

Remus Ciobanu deține 3 hectare de teren agricol. Este vorba despre două loturi – unul obținut prin donație în anul 2005, iar altul – prin moștenire în 2010. Familia sa deține o casă și un apartament. La capitolul vehicule, declară că este proprietarul unui camion MAZ 5548 fabricat în 1988 și cumpărat în 2006, și a două autoturisme: un Renault fabricat în anul 2000 și cumpărat în anul 2005 și un Hunday Santa Fe din 2014, cumpărat în același an cu 573 645 lei.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre încălcările admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Dondușeni

Candidat: Ruslan Vărzari, PDM

Rulsan Vărzari, 45 de ani, este candidatul Partidului Democrat la funcția de primar de Dondușeni. Este sportiv şi deţine titlul de antrenor emerit.

17 octombrie 2019
1287
Dondușeni

Candidat: Ion Zloi, PSRM

Ion Zloi, 53 de ani, a deţinut funcţia de primar al comunei Donduşeni din raionul Dondușeni din 2003 până în prezent, timp de patru mandate. Este candidatul PSRM la funcția de primar al or. Dondușeni.

04 octombrie 2019
1172
Dondușeni

Candidat: Ivan Belciug, Partidul Nostru

Ivan Belciug, 32 de ani, este actualul primar al orașului Donduşeni din anul 2015 până în 2019. Este membru al Partidului Nostru din 2015.  Nu a mai făcut parte din alte partide.

04 octombrie 2019
1398