Candidat: Ruslan Vărzari, PDM

Dondușeni 17 octombrie 2019 1450

Rulsan Vărzari, 45 de ani, este candidatul Partidului Democrat la funcția de primar de Dondușeni. Este sportiv şi deţine titlul de antrenor emerit.Din 2012 până în prezent activează în calitate de director al Şcolii Sportive pentru Copii şi Juniori din Donduşeni. Este antrenorul echipei de baschet masculin „Donbaschet”, Donduşeni.

La alegerile locale din 2011 a candidat la funcţia de consilier raional pe lista PCRM, dar nu a trecut pragul electoral. A obţinut mandatul un an mai târziu, după eliberarea unui loc în Consiliul raional, în calitate de candidat supleant. A fost consilier raional până în 2015. Acum doi ani a devenit membru PDM. Solicitat pentru precizări, Vărzari a declarat că oficial nu a fost membru PCRM, ci doar susţinător al acestui partid. Totodată a relevat că nu-şi aminteşte data exactă când a aderat la PDM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

În declaraţia de avere şi interese personale depusă la CEC în campania pentru alegerile generale locale din 2019, candidatul indică venituri obţinute din salariul de director la Școala sportivă, pe parcursul a doi ani, în sumă de 291 144 lei, și venitul soției, în sumă de 75 000 lei. Candidatul mai declară un teren aflat în circuitul civil procurat în 2019, cu o suprafață de 40 m.p, dobândit în 2019 și estimat la 36 mii lei, și un automobil Renault Scenic, fabricat în 2008 și procurat în 2016, estimat la 30 mii de lei. Candidatul nu declară nimic la capitolul clădiri ori construcţii.

Spre deosebire de informația depusă la Consiliul electoral, în declarația pentru anul 2018 afișată pe site-ul Autorității Naționale de Integritate, Vărzari mai declară trei terenuri agricole cu o suprafață totală de circa 2 ha, procurate în 2017.

Acesta mai indică un apartament, pe care familia îl deţine din 2005 cu o suprafață de 48,7 m.p., estimat la 29 854 lei, și autoturismul Renault Scenic, fabricat în 2008 procurat în 2016, doar că aici automobilul este estimat la  60 mii lei.

Întrebat de ce nu indică nimic la capitolul locuinţe în declaraţia depusă la Consiliul Electoral, Vărzari a răspuns că apartamentul aparţine mamei sale şi că nu deţine nicio casă în proprietate. Candidatul a refuzat să explice de ce a omis loturile de teren din declaraţia de la Consiliu. Pentru alte precizări ne-a rugat să contactăm serviciul de presă al PDM.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre eventuale abateri admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Dondușeni

Candidat: Ion Zloi, PSRM

Ion Zloi, 53 de ani, a deţinut funcţia de primar al comunei Donduşeni din raionul Dondușeni din 2003 până în prezent, timp de patru mandate. Este candidatul PSRM la funcția de primar al or. Dondușeni.

04 octombrie 2019
1344
Dondușeni

Candidat: Ivan Belciug, Partidul Nostru

Ivan Belciug, 32 de ani, este actualul primar al orașului Donduşeni din anul 2015 până în 2019. Este membru al Partidului Nostru din 2015.  Nu a mai făcut parte din alte partide.

04 octombrie 2019
1534
Dondușeni

Candidat: Remus Ciobanu, Blocul ACUM

Remus Ciobanu, 49 de ani, este un om de afaceri, fondator şi administrator al întreprinderii „Construct-Comfort”SRL, creată în anul 2007. Este membru al Partidului Platforrma Demnitate și Adevăr din 2016. Deține funcția de președinte al Organizației Teritoriale Dondușeni a PPDA. La alegerile parlamentare din 24 februarie, 2019 a candidat din partea Blocului ACUM la funcţia de deputat pe circumscripţia uninominală nr.2 Ocniţa, dar nu a trecut pragul electoral.

04 octombrie 2019
1390