CANDIDAT: VEACESLAV ANGHEL, PSRM

Strășeni 18 octombrie 2019 2036
Veaceslav Anghel

Veaceslav Anghel, 42 de ani, este candidatul Partidului Socialiștilor din Moldova la funcția de primar al orașului Strășeni. Veaceslav Anghel este originar din satul Sadova, raionul Călărași, localitatea de baștină a președintelui Igor Dodon. A participat la scrutinul parlamentar din anul 2014, candidând cu numărul 46 pe lista socialiștilor. La alegerile locale din anul 2015, a fost ales consilier raional în Strășeni, tot pe lista PSRM.Integritatea în gestionarea funcției publice și/sau de partid

Veaceslav Anghel a candidat și la alegerile parlamentare din anul curent, pe circumscripția Strășeni din partea PSRM, dar a fost învins de democratul Pavel Filip.

Candidatul PSRM este licențiat în drept și activează în prezent jurist la firma ”Exclusiv Media”, al cărei fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiță. Potrivit jurnaliștilor de la Rise Moldova, ”la sfârșitul anului 2015 firma a obținut licența de emisie pentru postul de televiziune NTV Moldova, care folosește aceeași marcă comercială cu postul rusesc NTV, unde asociat majoritar este grupul Gazprom. Din ianuarie 2017 Exclusiv Media a lansat un nou proiect televizat, Exclusiv TV, care retransmite emisiunile THT din Federația Rusă”.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2017-2018, Veaceslav Anghel declară  un venit salarial de 160 de mii de lei de la ”Exclusiv Media”, iar soția sa - 26 de mii de lei de la altă firmă.

În calitate de consilier raional, Veaceslav Anghel a ridicat pe parcursul a doi ani o îndemnizație în sumă de 28 de mii de lei. Familia Anghel mai declară un teren agricol, un apartament, dar și două autoturisme: unul de marca BMW și altul Opel – mașini al căror proprietar este Veaceslav Anghel.

Candidatul are trei afaceri. El este unicul asociat la firma Hunter Elit Club, despre care jurnaliștii de la Ziarul de Gardă, au scris anterior că ar avea legătură cu președintele țării. 

De asemenea, Veaceslav Anghel are înregistrată pe numele său și firma  SRL ”Consacces”, specializată în construcţii, iar printre domenii de activitate este comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare.

La Călărași este înregistrată o altă afacere al candidatului PSRM. Este vorba de Gospodăria Țărănească ”Anghel Veaceslav”.

Veaceslav Anghel este un donator fidel al socialiștilor. În Campania electorală din anul 2014, a donat PSRM suma de 77 de mii de lei. Potrivit Rise Moldova, Veaceslav Anghel a făcut donații și în anul 2018. În calitate de angajat al firmei Exclusiv Media, el a donat socialiștilor suma de 14,5 mii de lei.

Cazier judiciar

În anul 2014, Veaceslav Anghel a avut un proces judiciar cu un agent de patrulare, care i-a întocmit un proces-verbal pentru depășirea limitei de viteză. Anghel a cerut în instanța anularea acelui proces verbal și a obținut câștig de cauză. Candidatul a fost reprezentat de Maxim Lebedinschi, care era atunci juristul PSRM.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Strășeni

CANDIDAT: MIHAI POPA, PDM

Mihai Popa candidează la funcția de primar al raionului Strășeni din partea Partidului Democrat  din Moldova (PDM).  Până în prezent, acesta a deținut funcția de președinte al raionului Strășeni, tot din partea PDM.

18 octombrie 2019
2112
Strășeni

CANDIDATĂ: VALENTINA CASIAN, INDEPENDENTĂ

Valentina Casian, 50 de ani, este actualul primar al orașului Strășeni. Ea deține această funcție din anul 2011 și candidează acum pentru al treilea mandat. De profesie inginer-tehnolog.

16 octombrie 2019
1815