CANDIDAT: VITALIE VDOVICENCO, ACUM

Anenii Noi 17 octombrie 2019 1204

Vitalie Vdovicenco, 45 de ani, este candidatul Blocului Electoral „ACUM Platforma DA și PAS” la funcția de primar al orașului Anenii Noi. De profesie este inginer-zootehnician, iar începând cu 2003, timp de aproape 13 ani, a fost viceprimar al orașului pe care acum vrea să-l conducă.Conform datelor biografice depuse la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) Anenii Noi, Vitalie Vdovicenco este în prezent angajat în calitate de inginer în cadrul Gospodăriei Țărănești „Plai Caraev”. Din decembrie 2016 până-n 2018 a fost director al ÎMGGLC, o întreprindere de gestionare a gospodăriei locativ-comunale din subordinea primăriei Anenii Noi. Soția sa, Silvia Vdovicenco, este, din 2013, contabil-șef la primăria Bulboaca din raionul Anenii Noi.

Vdovicenco susține că nu este membru al vreunuia dintre partidele componente ale Blocului ACUM, dar spune că nu exclude că ar putea adera în perioada următoare. „Eu nu sunt membru al partidului, dar particip la alegeri susținut de Blocul ACUM”, afirmă acesta. Totodată, Vdovicenco spune că anterior a făcut parte din Partidul Comuniștilor „încă din 2001”, dar explică cum a ajuns să candideze din partea Blocului ACUM: „Pe mine m-au invitat la întâlnire cu Maia Sandu. Eu am fost, am ascultat și mi-a plăcut. Când oamenii găsesc limbă comună în condiții atât de grele, asta e foarte bine. Când în republică sunt atât de multe probleme și se unesc chiar și cei care păreau de neunit, asta e normalitate și eu aș vrea așa să lucrăm în consiliul orășenesc. Pentru că socialiștii se ceartă cu comuniștii, comuniștii se ceartă cu alții și nu-i niciun folos din asta. Așa că dacă este unitate, putere de a rezolva probleme, asta este foarte bine. Iată o astfel de poziție eu o susțin foarte mult”.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform declarației de avere și interese personale depusă la CECE Anenii Noi, care cuprinde perioada 1 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2018, singurele venituri ale lui Vitalie Vdovicenco au fost din salariul de director al ÎMGGLC Anenii Noi. Pentru această funcție Vdovicenco a încasat, în perioada menționată, 108,8 mii lei. Soția candidatului, Silvia Vdovicenco, a ridicat de la primăria Bulboaca 65,1 mii lei sub formă de salariu. Alte 16,3 mii le-a încasat de la „Tachi Grup” SRL.

Vitalie Vdovicenco are în proprietate patru terenuri agricole cu suprafața totală de puțin peste un hectar, însă nu declară nicio locuință. Candidatul ne-a declarat că locuiește în casa părinților săi.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

În 2018 Vitalie Vdovicenco a acționat primăria Anenii Noi în judecată cerând restabilirea în funcția de director al ÎMGGLC Anenii Noi. Până acum au fost programate 24 de ședințe însă o hotărâre nu a fost încă pronunțată. „Prin decizia consiliului orășenesc întreprinderea a fost închisă și, ca atare, este greu să fiu restabilit. Solicitarea mea mai mult a fost făcută cu scopul de a mi se plăti datoria pe salariu și daunele morale, pentru că ei m-au concediat ilegal. M-au concediat și în același timp au închis întreprinderea. Au încălcat procedura. Ei n-au făcut corect și eu n-am vrut să fiu implicat în acest proces ilegal, am refuzat, iar ei au început cu concedierea. Acum primăria mi-a propus un post similar într-o altă întreprindere municipală și eu am fost de acord. Sincer să vă spun, eu acolo n-am să merg să lucrez, dar am acceptat doar pentru ca acest litigiu să se termine mai repede”, ne-a spus Vitalie Vdovicenco despre procesul de judecată cu primăria Anenii Noi.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Anenii Noi

CANDIDAT: SERGHEI RAPCEA, PDM

Președintele raionului Anenii Noi, Serghei Rapcea, este candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcția de primar al orașului Anenii Noi. Tot el este și numărul unu pe lista candidaţilor acestei formațiuni la funcţia de consilier în Consiliul Raional Anenii Noi. În 2014, Serghei Rapcea a candidat pe lista PDM la parlamentare, însă nu a reușit să acceadă în Legislativ.

14 octombrie 2019
2013
Anenii Noi

Candidat: Alexandr Mațarin, PSRM

Alexandr Mațarin, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar al orașului Anenii Noi, are 42 ani și este economist de profesie. În ultimii ani, a fost angajat la câteva instituții bancare, iar în prezent este director adjunct al unei sucursale de la Anenii Noi a unei bănci comerciale (Victoriabank). Din 2015, Mațarin este consilier local în orașul Anenii Noi, dar și consilier raional, fiind președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Raional (CR) Anenii Noi.

10 octombrie 2019
1851
Anenii Noi

CANDIDAT: VEACESLAV BONDARI, PCRM

Veaceslav Bondari (59 de ani), actualul primar al oraşului Anenii Noi, încearcă să obțină un nou mandat la alegerile locale generale din 20 octombrie, candidând din partea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM). În CV-ul prezentat la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) a orașului Anenii Noi, Veaceslav Bondari a indicat că este merceolog de profesie, dar că a studiat și managementul la Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

08 octombrie 2019
1341