De luni până vineri - funcţionar public, sâmbăta şi duminica - asistent social

Arhiva 22 ianuarie 2014 334
Svetlana Ivanova

În satul Grădiniţa din raionul Căuşeni, secretarul consiliului local deţine prin cumul şi funcţia de asistent social. Experţii afirmă că funcţionarul public nu are dreptul să primească alte remunerări decât din activităţi didactice, ştiinţifice sau de creaţie.Serghei Ivanov, primarul satului Grădiniţa din raionul Căuşeni, susţine că de mai multe ori a atenţionat-o pe doamna Svetlana Ivanova, secretarul consiliului local din Grădiniţa, că nu are voie să cumuleze alte funcţii, însă aceasta nu renunţă la funcţie. „Am discutat problema şi în cadrul şedinţei consiliului local că doamna nu trebuie să lucreze în două locuri, însă consilierii au spus că nu-i nicio ilegalitate”, afirmă primarul.

Svetlana Ivanova menţionează, însă, că ea nu a fost angajată de primar în calitate de asistent social, dar de Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei din Căuşeni. „În funcţia de secretar al consiliului local lucrez din anul 2003, iar ca asistent social sunt angajată pe jumătate de salariu din anul 2010. Lucrez în zilele de odihnă mai mult. Pentru 900 de lei nu am zile de odihnă”, afirmă doamna Ivanova.

Galina Bostan, expert anticorupţie, spune că secretarul consiliului local nu are dreptul să cumuleze alte funcţii decât cele didactice, ştiinţifice sau de creaţie. „Legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public prevede că funcţionarul poate cumula, în cadrul autorităţii publice în care îşi desfăşoară activitatea, o altă funcţie doar temporar vacantă, fapt confirmat prin actul administrativ al conducătorului, însă nu poate să fie angajat permanent”, susţine experta.

Direcţia Asistenţă Socială cere ajutorul CNI

Şefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei din Căuşeni, Veronica Razumas, spune că a primit o interpelare de la primarul din Grădiniţa prin care alesul local a anunţat-o că Svetlana Ivanova deţine şi funcţia de secretar al consiliul local, dar şi pe cea de asistent social. „Nu ştim dacă este incompatiblitate de funcţii, de aceea, în luna septembrie 2013, am cerut Comisiei Naţionale de Integritate să ne informeze despre acest lucru. Până acum însă, nu am primit niciun răspuns”, susţine Veronica Razumas.

La sfârşitul lunii octombrie 2013, CNI a iniţiat procedura de control pe numele Svetlanei Ivanova privind eventuala încălcare a regimului juridic al incompatibilităţii. Dacă membrii Comisiei vor constata că funcţiile pe care le deţine Svetlana Ivanova sunt incompatibile, atunci aceasta riscă să fie demisă de la locul de muncă de bază.


Lilia Zaharia

Veronica RazumasPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Candidatul desemnat la funcţia de Prim-ministru se esch...

La 19 ianuarie 2016, reprezentanţii societăţii civile au avut o întâlnire cu candidatul desemnat la funcţia de Prim-ministru, Pavel Filip, în cadrul căreia acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a semna, împreună cu noul Cabinet de Miniştri desemnat, Declaraţia de integritate, elaborată de societatea civilă. La câteva ore după întrevedere, juriştii lui Pavel Filip au expediat în adresa societăţii civile propria variantă a Declaraţiei de integritate care seamănă mai mult cu o promisiune, decât cu o Declaraţie de integritate.

20 ianuarie 2016
354
Arhiva

Demnitar atenționat pentru că a urcat băut la volanul m...

Dorian Taşcă, şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti, care a fost tras pe dreapta de inspectorii de patrulare în noaptea de Crăciun şi care a recunoscut că a băut două pahare de vin înainte de a urca  la volanul maşinii de serviciu, a fost... atenționat. Măsura a fost luată la două zile după ce Moldova Curată a relatat despre acest caz.

26 martie 2015
344
Arhiva

Un primar şi-a retrogradat soţia: a concediat-o din fun...

Pantelei Mîţa, primarul satului Alexeevca din raionul Floreşti, şi-a concediat soţia care deţinea funcţia de contabil-şef în cadrul primăriei pentru a soluţiona un eventual conflict de interese, însă a reangajat-o în funcţiile de paznic şi arhivar. Alesul local declară însă că nu avea altă soluţie, deoarece soţia sa rămânea fără serviciu şi ar fi fost păcat de experienţa ei de treizeci de ani de muncă în calitate de contabil-şef în colhoz.

04 noiembrie 2015
388
Arhiva

Guvernul Gaburici: Miniştri noi cu trecut bogat

Chiril Gaburici, Stephane Bride şi Oleg Balan sunt nume noi în politică. Primii doi: actualul premier şi ministrul Economiei au gestionat afaceri prospere, iar ministrul Afacerilor Interne a venit în Executiv de la conducerea Academiei de Administrare Publică.

02 martie 2015
393