Deputatul democrat Grigore Repeșciuc a fost scos din Primăria Căușeni

"Pro-Moldova" 16 ianuarie 2020 4618

Fostul primar al orașului Căușeni și actualul deputat democrat Grigore Repeșciuc nu a mai fost lăsat să ia în arendă biroul primarului din Primăriei Căușeni.Acel birou fusese ocupat de Repesciuc pe vremea cand era primar la Căușeni, adică până în primăvara anului 2019, și fusese arendat de el tot atunci, imediat ce a devenit deputat, cu argumentul că îl va folosi pentru întâlnirile cu cetățenii. Actualul primar, Anatolie Donțu, ne-a declarat că la scurt timp după alegerile locale, Grigore Repeșciuc a fost informat că nu mai are voie să arendeze biroul, dar nici o altă încăpere din incinta primăriei.

Darea în arendă a biroului fusese aprobată de Consiliul local, decizia fiind semnată de soția lui Grigore Repeșciuc. Chiar dacă în vara anului trecut Oficiul Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat a emis o notificare precum că decizia este ilegală, Grigore Repeșciuc și-a instalat pe ușă plăcuța cu orele de audiență.

Actualul deputat  motiva pentru portalul MoldovaCurata.md că acel birou este cunoscut oamenilor, deoarece acolo el a lucrat opt ani. Atunci la Căușeni activa un primar interimar, care nu a văzut nici o problemă în faptul că periodic el urma să fie lipsit de biroul de serviciu.

După alegerile locale din 20 octombrie 2019 situația s-a schimbat. Nou primar, ales în turul doi de scrutin, Anatolie Donțu, s-a pomenit că nu avea birou unde să activeze. El a declarat pentru Moldova Curată că biroul a fost eliberat la câteva zile după ce a preluat funcția.

”I-am dat două zile deputatului ca să muncească, adică să se întâlnească cu cetățenii în sala de ședințe a primăriei. Acum nu mai arendează nici un birou în primărie”, a precizat Anatolie Donțu.

Cei doi, Anatolie Donțu și Grirore Repeșciuc, au fost contracandidați la alegerile locale din luna octombrie a anului trecut. Repeșciuc a candidat din partea Partidului Democrat (PDM), iar Anatolie Donțu – din partea Blocului ACUM.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2020

Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Grigore...

27 februarie 2020
1812
2020

Deputatul Grigore Repeșciuc susține că unele prevederi...

Sesizare la Curtea Constituțională

12 februarie 2020
1705