Deputatul democrat Grigore Repeșciuc a fost scos din Primăria Căușeni

Alegeri parlamentare 16 ianuarie 2020 433

Fostul primar al orașului Căușeni și actualul deputat democrat Grigore Repeșciuc nu a mai fost lăsat să ia în arendă biroul primarului din Primăriei Căușeni.Acel birou fusese ocupat de Repesciuc pe vremea cand era primar la Căușeni, adică până în primăvara anului 2019, și fusese arendat de el tot atunci, imediat ce a devenit deputat, cu argumentul că îl va folosi pentru întâlnirile cu cetățenii. Actualul primar, Anatolie Donțu, ne-a declarat că la scurt timp după alegerile locale, Grigore Repeșciuc a fost informat că nu mai are voie să arendeze biroul, dar nici o altă încăpere din incinta primăriei.

Darea în arendă a biroului fusese aprobată de Consiliul local, decizia fiind semnată de soția lui Grigore Repeșciuc. Chiar dacă în vara anului trecut Oficiul Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat a emis o notificare precum că decizia este ilegală, Grigore Repeșciuc și-a instalat pe ușă plăcuța cu orele de audiență.

Actualul deputat  motiva pentru portalul MoldovaCurata.md că acel birou este cunoscut oamenilor, deoarece acolo el a lucrat opt ani. Atunci la Căușeni activa un primar interimar, care nu a văzut nici o problemă în faptul că periodic el urma să fie lipsit de biroul de serviciu.

După alegerile locale din 20 octombrie 2019 situația s-a schimbat. Nou primar, ales în turul doi de scrutin, Anatolie Donțu, s-a pomenit că nu avea birou unde să activeze. El a declarat pentru Moldova Curată că biroul a fost eliberat la câteva zile după ce a preluat funcția.

”I-am dat două zile deputatului ca să muncească, adică să se întâlnească cu cetățenii în sala de ședințe a primăriei. Acum nu mai arendează nici un birou în primărie”, a precizat Anatolie Donțu.

Cei doi, Anatolie Donțu și Grirore Repeșciuc, au fost contracandidați la alegerile locale din luna octombrie a anului trecut. Repeșciuc a candidat din partea Partidului Democrat (PDM), iar Anatolie Donțu – din partea Blocului ACUM.

Lilia Zaharia


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Fii primul care lasă un comentariu!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Candidați independenți

Profil candidat: Alexandru Cimbriciuc

Alexandru Cimbriciuc (născut în 1968), originar din raionul Soroca, candidează independent la alegerile parlamentare pe Circumscripția nr.7 Soroca. Anterior a făcut parte din PLDM. În anii 2009-2014  a fost deputat pe lista acestei formațiuni.

11 februarie 2019
17
PL

Profil candidat: Mihai Moldovanu

Mihai Moldovanu are 53 de ani, fiind originar din s. Ordăşei, raionul Teleneşti. A făcut studii la Colegiul de medicină din Orhei, a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu”, în 2001 a susținut teza de doctor în științe medicale, iar în 2010 a încheiat studiile la Școala de Management în Sănătate Publică. Și-a început activitatea profesională în 1986, în calitate de felcer la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

01 februarie 2019
30
PCRM

Profil candidat: Elena Bodnarenco

Elena Bodnarenco a fost deputată în Parlamentului Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniştilor, în legislatura 2014-2018. Ea a mai deţinut mandatul de ales al poporului și anterior, între  anii 2005-2009.

19 ianuarie 2019
37
PDM

Profil candidat: Vadim Lelic

Vadim Lelic, născut în a. 1972, a absolvit Facultatea de Istorie și Psihologie la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, din Chișinău.

15 februarie 2019
24
ACUM

Profil candidat: Valeriu Caisîn

Valeriu Caisîn (50 de ani), membru al Biroului raional PAS la Strășeni, deține, din 2012, funcția de director adjunct științific al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), instituție subordonată Agenției pentru Silvicultură „Moldsilva”.

24 ianuarie 2019
25
PSRM

Profil candidat: Alla Dolință

Din decembrie 2014 până în 2018 Alla Dolință a fost deputată în Parlamentul Republicii Moldova, secretar al Comisiei juridice, numiri și imunități. A obținut mandatul pe listele Partidului Socialiştilor, a cărui membru este din anul 2011. Până a intra în politică a activat în domeniul afacerilor. 

19 ianuarie 2019
37