Mircea Roșioru: Reforma și adoptarea noii Legi a Procuraturii sunt așteptate în primul rând de procurori
Președintele Consiliului Superior al Procurorilor a explicat într-un interviu pentru Moldova Curată beneficiile pe care le-ar putea aduce în funcționarea procuraturilor adoptarea noii legi a procuraturii, avizată de Comisia de la Veneția. Mircea Roșioru nu exclude că unii procurori ar fi putut fi influențați în luarea unor decizii, dar afirmă că el personal nu a primit vreodată, în 14 ani de activitate, vreo indicație de la deputați, miniștri sau alți politicieni.
Referitor la averile unor procurori, despre care a scris presa, Mircea Roșioru își pune speranțe într-o activitate mai eficientă a Comisiei Naționale de Integritate.
Referitor la averile unor procurori, despre care a scris presa, Mircea Roșioru își pune speranțe într-o activitate mai eficientă a Comisiei Naționale de Integritate.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
ANATOLIE DONCIU: CNI trebuie reformat pentru a putea ve...
Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre modul în care funcționează această structură și a explicat de ce ea nu este destul de eficientă în prevenirea corupției. Potrivit lui, legislația deficitară nu permite în multe cazuri sancționarea celor care nu își declară averile sau interesele personale, a celor care, fiind în funcții publice, își angajează rudele sau favorizează afacerile acestora.
Judecătoarea Camelia Bogdan: „Confiscarea este cea mai...
Camelia Bogdan, judecătoare la Curtea de Apel București, a vorbit în cadrul unui interviu acordat portalului Moldova Curată despre măsurile care au ajutat România să obțină rezultate răsunătoare în lupta cu flagelul corupției. Magistrata a amintit și despre instrumentele pe care le folosește atât ea, cât și colegii săi pentru a reîntoarce în folosul societății bunurile care au ajuns ilegal în posesia celor dați pe mâna Justiției.
Secretarul general al ANI din România: ”O instituție pr...
Viitorii angajați ai Autorității Naționale de Integritate vor trebui să dea dovadă de curaj și să fie pro-activi, pentru a face din noua instituție una eficientă, este de părere Silviu Ioan Popa, secretarul general al ANI de la București. El a subliniat, într-un interviu pentru Moldova Curată, importanța unei bune colaborări a ANI cu alte instituții ale statului, dar și cu mass-media, pentru a putea înregistra rezultate bune. Până în prezent, ca urmare a investigațiilor făcute de ANI din România, au fost recuperați la bugetul statului peste 3 milioane de euro, din averile nejustificate ale demnitarilor, a mai spus Silviu Ioan Popa.
Galina Bostan: Deși s-ar părea că e un mecanism democra...
Președintele Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Galina Bostan, a acordat un interviu portalului Moldova Curată, în care a vorbit despre activitatea Comisiei anticorupție, formată recent la inițiativa președintelui Parlamentului, al cărei co-președinte este, dar și despre mersul reformelor în sectorul justiției.
VIDEO // „Judecătorii nu trebuie să aibă imunitate pent...
Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, comentează într-un interviu pentru Moldova Curată decizia Curții Constituționale de limitare a imunității judecătorilor și explică de ce nu fac pușcărie polițiștii care au bătut tinerii după protestele din 7 aprilie 2009.
Aici așteptăm comentariul tău!