RODICA ANTOCI, PREȘEDINTA ANI: ”AM SOLICITAT SĂ AVEM UN CORP DE INSPECTORI DE INTEGRITATE ÎN NUMĂR DE 46”
Autoritatea Națională de Integritate ar putea avea 46 de inspectori de integritate, a declarat în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată, președinta ANI, Rodica Antoci. ANI a elaborat și a înaintat Parlamentului un proiect privind structura și efectivul limită al instituției, în care a solicitat să fie angajați 46 de inspectori de integritate. Președinta ANI a declarat că documentul ar urma să fie aprobat în luna februarie și în paralel a fost propus pentru dezbateri publice regulamentul privind organizarea concursului pentru inspectorii de integritate.
”Luând în considerare că legiuitorul a împuternicit ANI cu atribuții funcționale mult mai largi decât pe fosta Comisie Națională de Integritate, a fost stabilită clar misiunea de asigurare a integrității funcției publice și de prevenire a actelor de corupție prin controalele pe care le vom efectua, am solicitat să avem un corp de inspectori de integritate în număr de 46. Va fi un inspectorat de integritate, condus de un șef de direcție generală și vor fi asistați și evaluați de un serviciu separat care va monitoriza și va răspunde de efectuarea calitativă, în termen, a controalelor de către inspectorii de integritate”, a declarat Rodica Antoci.
Natalia Enache
”Luând în considerare că legiuitorul a împuternicit ANI cu atribuții funcționale mult mai largi decât pe fosta Comisie Națională de Integritate, a fost stabilită clar misiunea de asigurare a integrității funcției publice și de prevenire a actelor de corupție prin controalele pe care le vom efectua, am solicitat să avem un corp de inspectori de integritate în număr de 46. Va fi un inspectorat de integritate, condus de un șef de direcție generală și vor fi asistați și evaluați de un serviciu separat care va monitoriza și va răspunde de efectuarea calitativă, în termen, a controalelor de către inspectorii de integritate”, a declarat Rodica Antoci.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
FOSTUL MINISTRU AL FINANȚELOR, VEACESLAV NEGRUȚA: REPUB...
Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, a subliniat în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată riscurile pe care le comportă pachetul de legi recent adoptate de Parlament cu privire la amnistierea fiscală și la declararea voluntară a capitalurilor.
Judecătoarea Camelia Bogdan: „Confiscarea este cea mai...
Camelia Bogdan, judecătoare la Curtea de Apel București, a vorbit în cadrul unui interviu acordat portalului Moldova Curată despre măsurile care au ajutat România să obțină rezultate răsunătoare în lupta cu flagelul corupției. Magistrata a amintit și despre instrumentele pe care le folosește atât ea, cât și colegii săi pentru a reîntoarce în folosul societății bunurile care au ajuns ilegal în posesia celor dați pe mâna Justiției.
VIDEO // „Judecătorii nu trebuie să aibă imunitate pent...
Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, comentează într-un interviu pentru Moldova Curată decizia Curții Constituționale de limitare a imunității judecătorilor și explică de ce nu fac pușcărie polițiștii care au bătut tinerii după protestele din 7 aprilie 2009.
INTERVIU// Alina Mungiu-Pippidi: ”Moldova este folosită...
Corupția sistemică, așa cum este în Republica Moldova, nu poate fi combătută doar prin adoptatea unor legi și instituirea unor structuri anticorupție, susține politologul din România Alina Mungiu-Pippidi, expertă în politici publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizare, autoare a volumului ”În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte ţări de corupţie?”.
Viktor Nastulia: ”Nu este posibilă combaterea corupției...
Viktor Nestulia a explicat în cadrul unui interviu pentru portalul Moldova Curată cum funcționează sistemul electronic de achiziții publice din țara sa, renumitul ProZorro, și cum s-a reușit economisirea unui miliard de euro odată cu implementarea lui. Un sistem similar este testat în prezent și în Republica Moldova, iar expertul ucrainean explică ce măsuri mai trebuie să aplice autoritățile de la Chișinău. În opinia lui, pe lângă un sistem transparent în domeniul achizițiilor publice, este important ca instituțiile de drept să fie eficiente.
Aici așteptăm comentariul tău!