Primarul orașului Florești: ”Mașina primăriei stă acasă la mine permanent”

Semnalează abuzuri! 2 ianuarie 2018 405
Valeriu Ceapa, primarul orașului Florești

Mașina de serviciu a Primăriei orașului Florești stă peste noapte nu în garajul instituției, ci în curtea casei primarului Valeriu Ceapa, iar recent acesta, deși se află în concediu, ar fi fost la o petrecere cu vehicolul Primăriei. Valeriu Ceapa confirmă că mașina este lăsată peste noapte la el acasă și că a utilizat-o și în timpul concediului, dar susține că aceste deplasări sunt efectuate doar în interes public. Despre această acțiune a primarului din Florești ne-a informat un cititor din regiunea respectivă, care a solicitat să îi păstrăm anonimatul.Chiar dacă este în concediu de odihnă, mașina permanent stă în ograda sa, iar recent, Valeriu Ceapa a participat la un banchet al primarilor”, ne-a informat cititorul din Florești.

Primarul orașului Florești: „Nu sunt tâmpit ca în timpul concediului să mă duc de foaie verde să mă plimb”

La rândul său, primarul susține că a fost un concediu, însă ar fi fost rechemat pentru câteva zile pentru a rezolva niște chestiuni stringente. ”Concediu este doar de jure, dar, de facto, eu sunt la serviciu în fiecare zi. Am fost rechemat la lucru în timpul concediului pentru a pleca la Chișinău pentru a iscăli un contract. De asemenea, am fost chemat la CALM (Congresul Autorităților Publice Locale) și era necesar să mă duc, fiindcă eu sunt membru al Consiliului acolo. Dacă am fost cu mașina, am fost doar cu chestiuni de serviciu, că nu sunt tâmpit, ca în timpul concediului, să mă duc de foaie verde să mă plimb. Vreau și eu ca fiecare om să mă odihnesc. Eu cred că statutul de primar nu e o funcție, dar e un blestem”, a afirmat alesul local.

Primarul insultă consilierii care i-au cerut o informație de interes public

Întrebat dacă într-adevăr ține mașina de serviciu în curtea casei sale, edilul a răspuns afirmativ, precizând că astfel îi ușurează munca șoferului primăriei; ”Mașina stă acasă la mine permanent. Dacă l-aș exploata și noaptea și ziua, când sunt chemat cu toate chestiunile, șoferul ar lepăda lucrul a doua zi”. Primarul a folosit cuvinte ofensatoare la adresa persoanelor care ne-au sesizat, spunând că cei care „îl pândesc” nu au ce face. ”Consilieri deștepți m-au mai dat la procuratură, fiindcă nu le-am dat proiectul bugetului. Dar asta o pot face doar niște analfabeți care nu-și cunosc treaba”, a spus primarul.

Cadrul legislativ național interzice utilizarea bunurilor publice în interesul personal al funcționarilor și demnitarilor publici. Astfel, potrivit Legii cu privire la conflictul de interese, subiecții declarării averii și intereselor personale (aici fiind incluși și aleșii locali), ”nu au dreptul: să utilizeze sau să admită utilizarea informaţiei de serviciu sau oricărei alte informaţii legate de activitatea lor în interese personale; să facă uz de serviciu pentru obţinerea unui beneficiu neprevăzut de lege sau de contractul individual de muncă; să folosească, direct sau indirect, orice bun proprietate publică în interese personale etc.

Valeriu Ceapa este la primul mandat. El a fost ales primar al orașului Florești în vara anului 2015, ca reprezentant al Partidului Nostru. Până atunci era șomer. În declarația de avere pentru anii 2013-2014, depusă la Comisia Electorală Centrală, el a indicat un venit total de nouă mii de lei. În acel an electoral, Valeriu Ceapa a donat partidului suma de opt mii de lei. Atunci, el a argumentat pentru Moldova Curată că mijloacele financiare donate partidului au fost luate din economiile familiei sale acumulate timp de câțiva ani pentru reparația casei.

Lilia Zaharia


 

Mașina Primăriei Florești este parcată în fiecare seară în curtea casei primarului.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Semnalează abuzuri!

Primarul orașului Florești: ”Mașina primăriei stă acasă...

Mașina de serviciu a Primăriei orașului Florești stă peste noapte nu în garajul instituției, ci în curtea casei primarului Valeriu Ceapa, iar recent acesta, deși se află în concediu, ar fi fost la o petrecere cu vehicolul Primăriei. Valeriu Ceapa confirmă că mașina este lăsată peste noapte la el acasă și că a utilizat-o și în timpul concediului, dar susține că aceste deplasări sunt efectuate doar în interes public. Despre această acțiune a primarului din Florești ne-a informat un cititor din regiunea respectivă, care a solicitat să îi păstrăm anonimatul.

02 ianuarie 2018
406
Semnalează abuzuri!

Consilier: Nu mi se permite sa filmez sedintele consili...

Cetățean: Sunt consilier în Consiliul  orașului Sângerei. Nu mi se permite să filmez ședințele consiliului. Am fost scos din sala de ședințe de către poliție, la indicația consilierilor care formează majoritatea în consiliu. Cum pot să-mi apăr drepturile, să pot înregistra ședințele consiliului, ca ulterior să informez și alți cetățeni despre deciziile adoptate?

04 octombrie 2017
521
Semnalează abuzuri!

"Direcția asistență socială a anulat indemnizația pentr...

Întrebare. Sunt locuitoare a satului Sudarca, Dondușeni și totodată tutoare pentru nepoata mea, deoarece mama ei a decedat acum 4 ani, iar tata a decăzut din drepturi. Până la vârsta de 18 ani nepoata a primit lunar indemnizații de 800 de lei.  Imediat ce a plecat să învețe la un colegiu din Soroca indemnizația i-a fost  anulată. Direcția asistență socială Dondușeni m-a informat inițial că nepoata va beneficia  și în continuare de această susținere financiară, dar în realitate nu s-a întâmplat așa. O persoană din sat, care se află într-o situație asemănătoare, m-a anunțat că ea continuă să primească acest ajutor. Vă rog să mă îndrumați cum să procedez, unde să mă adresez ca să aflu dacă mi s-au încălcat drepturile sau nu?

30 noiembrie 2017
399
Semnalează abuzuri!

Trimiterea dosarului la rejudecare nu înseamnă neapărat...

Întrebare: Sunt persoană cu dizabilități, țintuită la pat. În anul 2003 am avut un accident la locul de muncă, fiind angajat în calitate de lăcătuș la școala din Mândrești, Telenești. Am cerut indemnizații de invaliditate, dar atât  școala cât și primăria, în subordinea căreia se afla școala, au refuzat să mă ajute. De aceea am acționat instituțiile respective în judecată. Am câștigat procesul la Curtea de Apel Bălți, iar partea vizată a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). În final, CSJ a întors dosarul la Curtea de Apel pentru rejudecare.

11 octombrie 2017
410