Trimiterea dosarului la rejudecare nu înseamnă neapărat că decizia va fi una negativă.

Semnalează abuzuri! 11 octombrie 2017 410

Întrebare: Sunt persoană cu dizabilități, țintuită la pat. În anul 2003 am avut un accident la locul de muncă, fiind angajat în calitate de lăcătuș la școala din Mândrești, Telenești. Am cerut indemnizații de invaliditate, dar atât  școala cât și primăria, în subordinea căreia se afla școala, au refuzat să mă ajute. De aceea am acționat instituțiile respective în judecată. Am câștigat procesul la Curtea de Apel Bălți, iar partea vizată a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). În final, CSJ a întors dosarul la Curtea de Apel pentru rejudecare.Vă rog să-mi spuneți dacă trebuie să plătesc în continuare avocatul, deoarece contractul a expirat? Pot înlocui avocatul la această etapă sau nu?  Dacă CSJ a remis dosarul la Curtea de Apel, aceasta înseamnă din start că decizia va fi una negativă sau CSJ are anumite neclarități?

Juristul API răspunde:  Avocatul trebuie plătit suplimentar doar dacă în contract este specificată plata pentru rejudecarea cauzei. Puteți să înlocuiți avocatul la această etapă a procesului dacă nu sunteți mulțumit de serviciile acestuia. Trimiterea dosarului la rejudecare nu înseamnă neapărat că decizia va fi una negativă. La rejudecare decizia poate fi identică cu cea anterioară, doar că motivarea poate fi diferită. Trebuie să știm mai exact care a fost motivarea.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Semnalează abuzuri!

Trimiterea dosarului la rejudecare nu înseamnă neapărat...

Întrebare: Sunt persoană cu dizabilități, țintuită la pat. În anul 2003 am avut un accident la locul de muncă, fiind angajat în calitate de lăcătuș la școala din Mândrești, Telenești. Am cerut indemnizații de invaliditate, dar atât  școala cât și primăria, în subordinea căreia se afla școala, au refuzat să mă ajute. De aceea am acționat instituțiile respective în judecată. Am câștigat procesul la Curtea de Apel Bălți, iar partea vizată a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). În final, CSJ a întors dosarul la Curtea de Apel pentru rejudecare.

11 octombrie 2017
411
Semnalează abuzuri!

"Direcția asistență socială a anulat indemnizația pentr...

Întrebare. Sunt locuitoare a satului Sudarca, Dondușeni și totodată tutoare pentru nepoata mea, deoarece mama ei a decedat acum 4 ani, iar tata a decăzut din drepturi. Până la vârsta de 18 ani nepoata a primit lunar indemnizații de 800 de lei.  Imediat ce a plecat să învețe la un colegiu din Soroca indemnizația i-a fost  anulată. Direcția asistență socială Dondușeni m-a informat inițial că nepoata va beneficia  și în continuare de această susținere financiară, dar în realitate nu s-a întâmplat așa. O persoană din sat, care se află într-o situație asemănătoare, m-a anunțat că ea continuă să primească acest ajutor. Vă rog să mă îndrumați cum să procedez, unde să mă adresez ca să aflu dacă mi s-au încălcat drepturile sau nu?

30 noiembrie 2017
399
Semnalează abuzuri!

Primarul orașului Florești: ”Mașina primăriei stă acasă...

Mașina de serviciu a Primăriei orașului Florești stă peste noapte nu în garajul instituției, ci în curtea casei primarului Valeriu Ceapa, iar recent acesta, deși se află în concediu, ar fi fost la o petrecere cu vehicolul Primăriei. Valeriu Ceapa confirmă că mașina este lăsată peste noapte la el acasă și că a utilizat-o și în timpul concediului, dar susține că aceste deplasări sunt efectuate doar în interes public. Despre această acțiune a primarului din Florești ne-a informat un cititor din regiunea respectivă, care a solicitat să îi păstrăm anonimatul.

02 ianuarie 2018
406
Semnalează abuzuri!

Consilier: Nu mi se permite sa filmez sedintele consili...

Cetățean: Sunt consilier în Consiliul  orașului Sângerei. Nu mi se permite să filmez ședințele consiliului. Am fost scos din sala de ședințe de către poliție, la indicația consilierilor care formează majoritatea în consiliu. Cum pot să-mi apăr drepturile, să pot înregistra ședințele consiliului, ca ulterior să informez și alți cetățeni despre deciziile adoptate?

04 octombrie 2017
522