Profil candidat: Inga Grigoriu

ACUM 19 ianuarie 2019 674

Inga Grigoriu s-a afirmat în 2015 ca activist, iar în luna decembrie a aceluiași an a fost aleasă în calitate de vicepreședinte al Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”.  Integritatea în activitatea politică

Blocul ACUM a desemnat-o pe lista de partid ca fiind al zecelea candidat. 

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Inga Grigoriu este absolventă a Academiei de Muzica, Teatru și Arte Plastice, dar și a Univesităţii Libere Internaționale din Moldova (ULIM).

În declarația de avere și interese depusă la CEC pentru a se înscrie în cursa pentru alegerile parlamentare, Inga Grigoriu a declarat un salariu pentru 2017-2018 de 32.827 de lei și venituri obținute de la Fundația Konrad Adenauer de 5.299 de lei.

În aceeași declarație, Inga Grigoriu a indicat că este posesoare a patru terenuri agricole - primul de 2.000 de metri pătrați achiziționat în 2007, al doilea de 2.200 de metri pătrați cumpărat în 2014, încă unul din 2014 de 1.472 de metri pătrați și ultimul, achiziționat tot în 2014, de 0,7804 metri pătrați. Toate patru au însumată o valoare cadastrală de circa 12.500 de lei.

Ea a mai cumpărat în 2007 un teren de 700 de metri pentru o construcție locativă.

Din 2007, deține o casă de locuit  de 104 metri pătrați și terenul aferent de 1.124 de metri, pe care a primit-o printr-un contract de donație.

Mai are o casă de locuit nefinalizată de 120 de metri, pe care a dobândit-o din 2014. Aceasta mai deține un cont la Moldincombank de 200 de lei și altul la Mobias Bancă despre care nu a dat detalii.

Inga Grigoriu mai deține o cotă de participare de 100% din firma Home and Hobby SRL, a cărei valoare de cumpărare ar fi de 5.400 de lei.

La capitolul interese personale, ea a completat că este fondator și administrator al Asociației Obstești „Asociația pentru dezvoltarea democrației Decid”.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu au fost înregistrate cazuri care i-au afectat integritatea în cadrul PPDA.  

„Cazier judiciar” 

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2019”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova. Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

ACUM

Profil candidat: Vasile Grădinaru

Vasile Grădinaru (36 de ani) este originar din satul Călugăr, r-l Fălești. A absolvit Colegiul de Ecologie din Chișinău, dar este și licențiat în Drept civil.

04 februarie 2019
662
ACUM

Profil candidat: Angela Munteanu-Pojoga

Angela Munteanu-Pojoga (46 de ani) este antreprenoare și președinta Organizației de Femei Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate.

16 februarie 2019
597
ACUM

Profil candidat: Andrei Dînga

Andrei Dînga (41 de ani) este vicepreședinte al organizației teritoriale Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) din Ștefan Vodă și candidează pe circumscripția nr. 36 or. Ștefan Vodă. Timp de mai mulți ani a muncit peste hotare în cadrul unor companii din Marea Britanie. Din anul 2014 este fondator al unei întreprinderi agricole SRL ”Ecoalimentprim” din Ștefan Vodă,  pe care o administrează împreună cu fratele său.

18 februarie 2019
449
ACUM

Profil candidat: Sergiu Tutovan

Sergiu Tutovan are 54 de ani și este doctor în științe agricole, titlu obținut în 1995 după ce și-a făcut studiile la Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Fiind originar din Giurgiulești, raionul Cahul, Tutovan a fost, între 2008 și 2010, vicepreședinte al raionului de baștină, iar din 2015 până în prezent este consilier raional la Cahul.

11 februarie 2019
551