Profil candidat: Maxim Melnic
Maxim Melnic (35 de ani), șef de direcție la SA Regia Apă Canal, Soroca, este candidatul Partidului Șor pe circumscripția uninominală nr. 7 din mun. Soroca. Născut în or. Soroca, Melnic a absolvit Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, obţinând licenţa în Business şi administraţie. Până în ianuarie 2018, când a devenit membru al Partidului Şor, a figurat în câteva partide: PLDM, Partidul Forţa Poporului şi PPEM.
Integritate în activitatea politică
Partidul Șor și-a deschis un oficiu de consultanță publică la Soroca în august 2018. Inițial Maxim Melnic a fost numit reprezentant împuternicit al Partidului Șor în cadrul oficiului. În informația depusă la CEC acesta figurează deja ca președinte al OT Partidul Șor din mun. Soroca. Solicitat de reporterul Campaniei pentru un Parlament Curat, candidatul a precizat că a devenit membru al PPŞ şi lider al OT PPŞ Soroca în ianuarie 2018.
Maxim Melnic ocupă la momentul actual funcția de șef al Direcției Monitorizare și Control al SA Regia Apă Canal Soroca. La alegerile locale din 2011 a candidat pe lista PLDM și a acces în funcția de consilier în consiliul orășenesc Soroca. Platforma Alege2019.md, precizează că în 2014 Melnic se regăsește în Partidul Forța Poporului (PFP), fiind ales și președinte al Organizației Teritoriale Soroca a PFP. În cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, acesta s-a situat pe locul 11 pe lista electorală a PFP, însă formațiunea din care făcea parte a obținut 0.73% din voturi și nu a trecut pragul electoral.
La începutul anului 2015 Maxim Melnic a aderat la Partidul Popular European. La alegerile locale din vara anului 2015 accede în funcția de consilier orășenesc din partea acestui partid şi în cea de consilier raional. Este ales membru al Comisiei buget, finanțe, dezvoltare social-economică și asistență socială din cadrul primăriei Soroca. Într-un sondaj realizat de ziarul Observatorul de Nord în martie 2016, Melnic anunţă că e ”pentru” unirea cu România. În mai-iunie 2016 părăsește rândurile PPEM și se declară consilier neafiliat politic atât în consiliul raional, cât și în consiliul orășenesc. În vara anului 2018 este desemnat Reprezentant împuternicit al PP Șor în r. Soroca
Conform informaţiilor de pe site-ul CEC, nu a contribuit cu donaţii la partidul din care face parte.
Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale
În declarația de avere și interese depusă la CEC pentru anii 2017-2018, Maxim Melnic declară venituri în sumă de 319 790 lei obținuți în funcția de șef al SA Regia Apă Canal Soroca. Acesta mai indică venituri sub formă de indemnizații obținute în funcția de consilier raional în sumă de 20 620 lei; de consilier orășenesc – 14 500 lei, dar și indemnizații pentru creşterea copilului în sumă de 110 926 lei, pe care le-a obţinut împreună cu soţia de la CNAS. La capitolul bunuri imobile declară un teren cu o suprafață de 0,052 ha procurat în 2014 estimat la suma de 21 700 lei și un apartament cu o suprafață de 65, 3 m. p, procurat în 2017, în care deține cota parte de ¼. Imobilul este estimat la suma de 68 679 lei.
La capitolul bunuri mobile, candidatul indică un automobil de model Volkswagen Jetta, anul fabricației 2007, achiziționat în 2013 și estimat la 100 mii lei.
Pe lângă calitatea de membru al SA Regia Apă Canal Soroca, Melnic este co-fondator a două companii din or. Soroca – SRL Sor-Imobil și SRL Publicația Periodică Sor–Reclama, aceasta din urmă fiind înregistrată în 2010, având ca gen de activitate editarea ziarelor.
Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid
Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.
Cazier judiciar
Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.
Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectul țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Profil candidat: Leonid Nauc
Leonid Nauc este cel mai tânăr dintre cei şapte concurenţi care s-au inclus în cursa electorală pentru mandatul de deputat în circumscripţia uninominală nr.13 Rezina. Anul acesta el împlineşte 40 de ani. La compartimentul studii în actele depuse la Comisia Electorală Centrală candidatul arată că este jurist și inginer-tehnolog. Leonid Nauc s-a implicat în activitatea politică odată cu formarea Partidului Şor.
Profil candidat: Ghenadie Panciuc
Om de afaceri din Edineț, Ghenadie Panciuc este implicat în politică de mai mulți ani, fiind membru al Mișcării Ravnopravie. În anul 2014, Ghenadie Panciuc candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie pe lista Mișcării Ravnopravie, indicând că este membru al mișcării politice. În 2016, formațiunea a fost preluată de Ilan Șor și și-a schimbat denumirea în Partidul Șor, astfel Panciuc a ajuns membru al acestei formațiuni. Din iulie 2018 este reprezentant împuternicit al Partidului Șor în Edineț. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Panciuc a fost desemnat candidat al Partidului Șor pe circumscripția nr 3, Edineț.
Profil candidat: Ilan Șor
Ilan Șor s-a implicat în politică în anul 2015, cu ocazia alegerilor locale. În acea perioadă, el se afla în arest la domiciliu, fiind cercetat penal în dosarul privind furtul miliardului. Îndată după ce a fost înregistrat în calitate de candidat la locale pentru fotoliul de primar al or. Orhei, din partea mișcării social-politice „Ravnopravie”, a fost eliberat sub control judiciar din arest la domiciliu, ca urmare a unei cereri depuse de avocații săi, pentru ca să se poată implica în campania electorală. Analiștii politici au calificat atunci implicarea lui în politică drept intenție de a scăpa de arestul la domiciliu.
Aici așteptăm comentariul tău!