Profil electoral: Ghenadii Formaniuc, candidatul Partidului Șor la funcția de primar al municipiului Bălți

Bălți 20 octombrie 2019 1360

Ghenadii Formaniuc este candidatul Partidului Șor la funcția de primar al municipiului Bălți.Formaniuc a ajuns în atenția publică în campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, când a organizat un concert, fără să fi primit autorizație de la primăria municipalității. Ziarul Esp.md a scris că Partidul Șor a organizat la 2 ianuarie un concert în centrul orașului Bălți, cu participarea interpretului rus Stas Mihailov. Primarul orașului, Nicolae Grigorișin declara atunci că manifestația nu a fost autorizată de autorități. Ulterior, acesta a declarat că Formaniuc a depus o cerere la administrația orașului în ultima zi a anului 2018, iar demersul său pur și simplu nu a fost analizat.

În declarația de avere și interese personale pentru 2017-2018, depusă de Formaniuc la Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți, acesta a raportat venituri de 42 de mii de lei, obținute de la Întreprinderea de Stat Silvicultura Bălți. Alți 51 de mii i-au intrat în buget sub formă de indemnizații. Formaniuc a mai raportat două terenuri intravilane, a câte șapte ari, evaluate la 100, respectiv 85 de mii de lei. Candidatul Partidului Șor a mai trecut pe hârtie două case de locuit a câte 185,4 metri pătrați, care îi revin în proporție de 2/7, respectiv 5/14, și un apartament de 68,9 metri pătrați, cumpărat în 2012 cu 299 de mii de lei.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-MoldovaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Bălți

Profil electoral: Serghei Rubțov, candidatul PCRM la fu...

Juristul Serghei Rubțov este candidatul Partidului Comuniștilor la funcția de primar al municipiului Bălți.

20 octombrie 2019
1167
Bălți

Profil electoral: Alexandru Tudor, candidatul PSRM pent...

Alexandru Tudor este candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al satului  Elizaveta, municipiul Bălți. Acesta se află la prima experiență politică.

20 octombrie 2019
1204
Bălți

Profil electoral: Boris Marcoci, candidatul Blocului el...

Consilierul municipal Boris Marcoci este candidatul Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS la funcția de primar al municipiului Bălți. În 2011, în urma alegerilor locale generale, a acces în Consiliul Municipal Bălți, pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova. Și-a păstrat mandatul de consilier municipal și după alegerile din iunie 2015, tot din partea PLDM.

20 octombrie 2019
1796
Bălți

Profil electoral: Pelagheia Balțat, candidata PDM pentr...

Pelagheia Balțat este candidata Partidului Democrat pentru funcția de primar al satului Elizaveta, municipiul Bălți. Aceasta candidează pentru al treilea mandat.

20 octombrie 2019
1351
Bălți

Profil electoral: Simion Magnet, candidatul PUN pentru...

Simion Magnet este candidatul Partidului Unității Naționale pentru funcția de primar al satului  Elizaveta, municipiul Bălți.

20 octombrie 2019
1559
Bălți

Sergiu Mihailov este candidatul Partidului Democrat la...

În prezent este angajat al Agenției Servicii Publice. Anterior a fost consilier municipal. Astfel, după scrutinul din 2007, a acces în Consiliul Municipal Bălți pe listele PCRM. Și-a păstrat mandatul și după alegerile locale generale din 2011.

20 octombrie 2019
1848