Profil electoral: Pelagheia Balțat, candidata PDM pentru funcția de primar al satului Elizaveta, municipiul Bălți

Bălți 20 octombrie 2019 528

Pelagheia Balțat este candidata Partidului Democrat pentru funcția de primar al satului Elizaveta, municipiul Bălți. Aceasta candidează pentru al treilea mandat.În 2011, a participat la alegerile locale din partea Partidului Comuniștilor și a câștigat mandatul de primar. În 2015, a candidat din nou pe lista PCRM, câștigând mandatul de edil al satului.

Pelaghia Balțat face parte din Biroul executiv al organizației teritoriale a PDM din Bălți.

Potrivit Declarației de avere și interese personale pentru anul 2018, Pelagheia Balțat a fost remunerată cu 86,5 mii de lei pentru funcția de primar, iar 52,7 mii de lei i-a avut din pensie. Candidata a raportat un teren agricol și unul pentru construcție, primite moștenire în 2001.

În 2013, Curtea de Conturi a învinuit administrația publică din satul Elizaveta de neasigurarea respectării prevederilor regulamentare, precum și de lipsa unui control adecvat privind vânzarea terenurilor prin concurs sau licitaţii funciare. Aceasta a cauzat neîncasarea veniturilor în bugetul local în sumă totală de 199,6 mii lei. Totodată, în anul 2008, Primăria satului Elizaveta a vândut unui agent economic (prin licitație) terenul cu suprafața totală de 5,0 ha la prețul de 1,8 mil.lei, cu acordarea eșalonării plății în sumă de 1,3 mil.lei pe o perioadă de doi. Deși, la situația din 31.12.2009, agentul economic menționat înregistra restanțe cu termenul de achitare expirat în sumă de 0,6 mil.lei, Primăria din Elizaveta nu a asigurat returnarea lor.

Nu există informații privind atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatei.

Sursa: Anticoruptie.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Bălți

Profil electoral: Simion Magnet, candidatul PUN pentru...

Simion Magnet este candidatul Partidului Unității Naționale pentru funcția de primar al satului  Elizaveta, municipiul Bălți.

20 octombrie 2019
644
Bălți

Profil electoral: Alexandr Nesterovschi, candidatul PSR...

Deputatul socialist Alexandr Nesterovschi este candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți.

20 octombrie 2019
778
Bălți

Profil electoral: Pelagheia Balțat, candidata PDM pentr...

Pelagheia Balțat este candidata Partidului Democrat pentru funcția de primar al satului Elizaveta, municipiul Bălți. Aceasta candidează pentru al treilea mandat.

20 octombrie 2019
529
Bălți

Sergiu Mihailov este candidatul Partidului Democrat la...

În prezent este angajat al Agenției Servicii Publice. Anterior a fost consilier municipal. Astfel, după scrutinul din 2007, a acces în Consiliul Municipal Bălți pe listele PCRM. Și-a păstrat mandatul și după alegerile locale generale din 2011.

20 octombrie 2019
699