Profil electoral: Iuri Eremeev, candidat al Partidului Unității Naționale la funcția de primar al orașului Durlești

Chișinău 16 octombrie 2019 1192

Iuri Eremeev este om de afaceri și ales local în cadrul Consiliului local Durlești. În cariera politică, Eremeev a schimbat mai multe formațiuni. În 2014, el a fost ales membru al Biroului permanent al organizaţiei teritoriale Durleşti a Partidului Liberal Reformator.Peste un an, Iuri Eremeev a ajuns în Consiliul Local Durlești în urma alegerilor locale generale, din iunie 2015, de această dată pe listele Blocului electoral Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă. Ulterior, a ajuns în echipa Partidului Democrat. La alegerile din 20 octombrie candidează pentru fotoliul de primar al orașului Durlești din partea Partidului Unității Naționale.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În prima declarație de avere a lui Eremeev, din 2016, candidatul a indicat zero venituri la locul de muncă. În schimb a trecut pe hârtie 164 de mii de lei obținuți de la CNAS de către soția sa, aflată în concediu de maternitate, precum și dividende din afacerile sale. Astfel, de la compania Legalaid SRL, fondată de Iuri Eremeev, acesta a primit 89 de mii de lei, iar de la Azur Translogistic SRL, în care soția sa figura în calitate de fondatoare cu 10% din capitalul social, la acea vreme, familia a obținut dividende de 11 mii de lei. Candidatul a mai declarat un teren intravilan de șase ari, cumpărat în 2016 cu 147 de mii de lei, și unul extravilan, de 8,6 hectare, luat în arendă în 2014. Eremeev nu a raportat nicio locuință, în schimb a indicat un BMW, cumpărat în 2015 cu 16 mii de euro. Eremeev a mai raportat și firmele pe care le-a fondat. Pe lângă cele două companii de la care a obținut dividende, candidatul a mai raportat una - Eremeea Prim SRL, specializată în construcții.

În anul următor, Eremeev a declarat venituri de 13.500 de lei obținute de la Primăria Durlești, dar și de la SRL Mosertex, o companie pe care o administrează începând cu luna octombrie 2017. Firma Legalaid SRL i-a adus dividende de 40 de mii de lei, iar de la CNAS, familia Eremeev a obținut indemnizații în mărime de 78 de mii de lei. Consilierul nu a trecut pe hârtie de această dată terenul luat în arendă, în schimb a declarat un autoturism de marcă Dacia, pe care îl avea în proprietate din 2011, dar pe care nu l-a raportat anterior.

Candidatul a indicat în declarație un credit de 17.800 de lei contractat de la Credit Rapid în 2016, pe care trebuia să-l restituie până în 2018 cu o rată a dobânzii de 15% și un împrumut de 753 de mii de lei, luat de la Legalaid SRL, pe care trebuia să-l întoarcă până în 2018. Ambele datorii lipseau anterior din declarația de avere a lui Eremeev. În același timp, consilierul nu a trecut pe hârtie cotele-părți din capitalul social al firmelor sale. El a menționat doar funcția de administrator în două firme.

În ultima declarație de avere a lui Iuri Eremeev, consilierul a raportat venituri în mărime de peste 28 de mii de lei, obținute de la Primăria Durlești, dar și de la două SRL-uri - Rivan Agro SRL și Exdrupo SRL. 78 de mii de lei au intrat în bugetul familiei Eremeev sub formă de indemnizații, iar 169 de mii - din arenda auto. Tot anul trecut soția consilierului și-a vândut cota parte din firma Azur Translogistic SRL și a ridicat ultimele dividende - 34 de mii de lei. La fel ca în 2017, anul trecut Eremeev nu a declarat firmele pe care le-a fondat, iar celelalte informații au rămas aceleași.

La alegerile prezidențiale din 2016, a făcut o donație în mărime de 10.000 de lei pentru Marian Lupu, care s-a retras ulterior din cursa electorală.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu au fost semnalate cazuri de corupție în care ar fi fost implicat.

„Cazier judiciar” (în special -  în ceea ce privește actele de corupție, actele conexe actelor de corupție, faptelor coruptibile)

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Sergiu Brînzila, candidatul PSRM la f...

Sergiu Brînzila, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Sângera, a schimbat cel puțin trei formațiuni politice în ultimii 16 ani.

27 octombrie 2019
1301
Chișinău

Profil electoral: Vladimir Garștea, candidatul democraț...

Vladimir Garștea este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. A fost ales pe listele Partidului Democrat. La scrutinul de acum patru ani a participat și în cursa pentru șefia primăriei orașului Durlești, dar s-a clasat pe locul 5, acumulând 6,93% din numărul total de voturi valabil exprimate.

16 octombrie 2019
1440
Chișinău

Profil electoral: Veaceslav Tomuz, candidatul Blocului...

Veaceslav Tomuz are studii medii de specialitate. După ce a absolvit Școala Profesională Tehnică Târnova, iar ulterior, timp de trei ani a studiat la Colegiul Industrial Pedagogic. A intrat apoi la facultate, la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, unde a învățat timp de patru ani și jumătate, dar nu a terminat studiile, fiind nevoit să plece peste hotare la muncă. După ce s-a întors în țară a activat la un depozit farmaceutic în calitate de depozitar.

14 octombrie 2019
1151
Chișinău

Profil electoral: Maria Iarmenco, candidata Blocului el...

Maria Iarmenco este candidata Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS la funcția de primar al satului Colonița. Maria Iarmenco este profesoară de matematică și fizică la Liceul de Inventică și Creativitate „Prometeu Protalent”. Are studii postuniversitare. Deține gradul didactic superior.

14 octombrie 2019
1291
Chișinău

Profil electoral: Svetlana Zagareanu, candidata Bloculu...

Svetlana Zagareanu este candidata Blocului ACUM pentru funcția de primar al localității Condrița, suburbie a Capitalei. Anterior, în perioada 2011-2015  a deținut un mandat de consilier local, după ce a candidat la alegerile locale generale pe lista Partidului Liberal.

14 octombrie 2019
1290
Chișinău

Profil electoral: Viorel Onofriciuc, candidatul bloculu...

Viorel Onofriciuc, candidatul blocului ACUM  pentru primăria Vadul lui Vodă, are 53 de ani și este absolvent al facultății de filologie, specialitatea limbă și literatură rusă, a Universității de Stat din Moldova. Anterior, a deținut diferite funcții în instituțiile publice: consilier al primarului oralului Vadul lui Vodă, specialist în cadrul Preturii sectorului Ciocana, șef al Direcției pentru protecția copilului din sectorul Ciocana al Capitalei.

15 octombrie 2019
1571