Profil electoral: Alexandru Fetescu, candidatul PLDM la șefia primăriei Capitalei

Chișinău 19 octombrie 2019 1076
Serghei Toma

Alexandru Fetescu este licențiat în Administrare Publică și are un master în economie. A activat în calitate de consilier al fracțiunii parlamentare a PLDM, fiind o perioadă consilier al deputatului Iurie Chiorescu. Este membru al partidului din 2011, iar din 2017 exercită funcția de secretar general al formațiunii politice.În prima declarație de avere a lui Alexandru Fetescu, disponibilă pe portalul Autorității Naționale de Integritate, cea pentru 2012, candidatul PLDM a trecut venituri de 71 de mii de lei, precum și un automobil de marcă Renault Megane, în valoare de 59 de mii de lei. Fetescu mai raporta o cotă-parte de 50 la sută dintr-un SRL specializat în turism – Fetescu & Guzun SRL, afacere din care ulterior s-a retras. Un an mai târziu, Fetescu a raportat, în actul prezentat la CNI, venituri de 84 de mii de lei. În același timp, la capitolul bunuri mobile a fost trecut un alt mijloc de transport – un Suzuki Liana cumpărat în 2013 cu 60.000 de lei. Eventuale venituri din vânzarea Renaultului raportat un an mai devreme nu au fost raportate.

În declarația de avere din 2016, Alexandru Fetescu a raportat venituri în mărime de 195 de mii de lei. De asemenea, a fost trecut pe hârtie un lot intravilan de trei ari, cumpărat în 2016 contra sumei de circa 132 de mii de lei, care îi revine politicianului în proporție de 46%. La capitolul clădiri și construcții Fetescu a raportat un apartament de 37,7 metri pătrați, achiziționat tot în 2016 cu 68 de mii de lei. În aceeași declarație liberal-democratul a trecut pe hârtie și calitatea de fondatoare a soției sale în cadrul unui SRL specializat în turism - Atlas Clasic SRL. La capitolul datorii, PLDM-istul a trecut o datorie de 16 mii de euro, scadentă în 2023.

În declarația de avere și interese personale, pentru 2017-2018, completată în campania electorală, Alexandru Fetescu a indicat venituri oficiale de 294 de mii de lei obținute de la PLDM, dar și dividende în mărime de circa 50 de mii de lei de la firma fondată de soția sa. De această dată însă, Fetescu a uitat să menționeze despre calitatea de fondatoare a soției sale în acest SRL. Secretarul general al PLDM a mai trecut pe hârtie terenul intravilan și apartamentul, precum și un automobil de model Volvo, cumpărat în 2018.

Conform raportului financiar al PLDM pentru anul 2018, Alexandru Fetescu a făcut o donație în valoare de 6.000 de lei.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Veaceslav Tomuz, candidatul Blocului...

Veaceslav Tomuz are studii medii de specialitate. După ce a absolvit Școala Profesională Tehnică Târnova, iar ulterior, timp de trei ani a studiat la Colegiul Industrial Pedagogic. A intrat apoi la facultate, la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, unde a învățat timp de patru ani și jumătate, dar nu a terminat studiile, fiind nevoit să plece peste hotare la muncă. După ce s-a întors în țară a activat la un depozit farmaceutic în calitate de depozitar.

14 octombrie 2019
1151
Chișinău

Profil electoral: Stelian Manic, candidatul Blocului AC...

Potrivit CV-ului, Stelian Manic este conferențiar universitar la Universitatea Americană din Moldova din 2016 și până în prezent. Anterior, din 2008 până în 2016, el a lucrat la o universitate din Australia, unde a predat economia.

14 octombrie 2019
1782
Chișinău

Profil electoral: Angela Zaporojan, candidata PSRM la p...

Angela Zaporojan este primarul satului Colonița. S-a implicat în politică în anul 2007, când a acces în Consiliul Local Colonița, pe listele Partidului European (doc). Patru ani mai târziu a trecut la Partidul Liberal Democrat, cu susținerea căruia a acces din nou în Consiliul Local (doc), dar a renunțat la mandatul de consilier în favoarea celui de primar al localității, obținut după victoria în cel de-al doilea tur de scrutin (doc).

14 octombrie 2019
1896
Chișinău

Profil electoral: Andrei Roșca, candidatul Partidului V...

Andrei Roșca este candidatul Partidului Voința Poporului pentru funcția de primar al orășelului Codru. Roșca este consilier local în Codru din 2011. În ultimele două campanii electorale a candidat și la funcția de primar al localității, pe lista Partidului Liberal. La alegerile din 2015, a ieșit în turul doi, dar a fost devansat de contracandidatul său, Vladimir Munteanu.

14 octombrie 2019
1165
Chișinău

Profil electoral: Marcel Olan, candidatul Mișcării Soci...

Marcel Olan este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. Atunci a fost ales independent. Din noiembrie 2012 este consultant superiori la Cancelaria de Stat.

16 octombrie 2019
1064
Chișinău

Profil electoral: Iurie Dimitriu, candidatul PSRM pentr...

Iurie Dimitriu este candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orășelului Codru. Are 43 de ani şi este tată a doi copii. Absolvent al facultății de economie a Universității de Stat din Moscova, la moment lucrează în calitate de contabil la o întreprindere. Anterior a fost angajat în calitate de administrator la mai multe firme.

14 octombrie 2019
1123