Profil electoral: Alexandru Fetescu, candidatul PLDM la șefia primăriei Capitalei

Chișinău 19 octombrie 2019 70
Serghei Toma

Alexandru Fetescu este licențiat în Administrare Publică și are un master în economie. A activat în calitate de consilier al fracțiunii parlamentare a PLDM, fiind o perioadă consilier al deputatului Iurie Chiorescu. Este membru al partidului din 2011, iar din 2017 exercită funcția de secretar general al formațiunii politice.În prima declarație de avere a lui Alexandru Fetescu, disponibilă pe portalul Autorității Naționale de Integritate, cea pentru 2012, candidatul PLDM a trecut venituri de 71 de mii de lei, precum și un automobil de marcă Renault Megane, în valoare de 59 de mii de lei. Fetescu mai raporta o cotă-parte de 50 la sută dintr-un SRL specializat în turism – Fetescu & Guzun SRL, afacere din care ulterior s-a retras. Un an mai târziu, Fetescu a raportat, în actul prezentat la CNI, venituri de 84 de mii de lei. În același timp, la capitolul bunuri mobile a fost trecut un alt mijloc de transport – un Suzuki Liana cumpărat în 2013 cu 60.000 de lei. Eventuale venituri din vânzarea Renaultului raportat un an mai devreme nu au fost raportate.

În declarația de avere din 2016, Alexandru Fetescu a raportat venituri în mărime de 195 de mii de lei. De asemenea, a fost trecut pe hârtie un lot intravilan de trei ari, cumpărat în 2016 contra sumei de circa 132 de mii de lei, care îi revine politicianului în proporție de 46%. La capitolul clădiri și construcții Fetescu a raportat un apartament de 37,7 metri pătrați, achiziționat tot în 2016 cu 68 de mii de lei. În aceeași declarație liberal-democratul a trecut pe hârtie și calitatea de fondatoare a soției sale în cadrul unui SRL specializat în turism - Atlas Clasic SRL. La capitolul datorii, PLDM-istul a trecut o datorie de 16 mii de euro, scadentă în 2023.

În declarația de avere și interese personale, pentru 2017-2018, completată în campania electorală, Alexandru Fetescu a indicat venituri oficiale de 294 de mii de lei obținute de la PLDM, dar și dividende în mărime de circa 50 de mii de lei de la firma fondată de soția sa. De această dată însă, Fetescu a uitat să menționeze despre calitatea de fondatoare a soției sale în acest SRL. Secretarul general al PLDM a mai trecut pe hârtie terenul intravilan și apartamentul, precum și un automobil de model Volvo, cumpărat în 2018.

Conform raportului financiar al PLDM pentru anul 2018, Alexandru Fetescu a făcut o donație în valoare de 6.000 de lei.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Dumitru Corcinschi, candidatul PSRM p...

La alegerile din data de 20 octombrie Dumitru Corcinschi candidează din partea Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău. Pe lista acestei formaţiuni a candidat şi la scrutinul din 2015, când a intrat în posesia mandatului de consilier, fiind singurul socialist din Consiliul local Ghidighici. Dumitru Corcinschi este pensionar.

14 octombrie 2019
58
Chișinău

Profil electoral: Alexandru Rusnac, candidat independen...

Alexandru Rusnac este consilier în cadrul Consiliului Local Vatra, ales în urma scrutinului din iunie 2015. Atunci a fost sprijinit de Partidul Popular European. Tot la alegerile locale generale de acum patru ani, s-a înscris în cursa pentru șefia primăriei Vatra.

14 octombrie 2019
78
Chișinău

Profil electoral: Alexandru Fetescu, candidatul PLDM la...

Alexandru Fetescu este licențiat în Administrare Publică și are un master în economie. A activat în calitate de consilier al fracțiunii parlamentare a PLDM, fiind o perioadă consilier al deputatului Iurie Chiorescu. Este membru al partidului din 2011, iar din 2017 exercită funcția de secretar general al formațiunii politice.

19 octombrie 2019
71
Chișinău

Profil electoral: Lilia Ranogaeț, candidata PNL la func...

Femeia de afaceri Lilia Ranogaeț este candidata Partidului Național Liberal la șefia primăriei Capitalei.

19 octombrie 2019
67
Chișinău

Profil electoral: Viorel Onofriciuc, candidatul bloculu...

Viorel Onofriciuc, candidatul blocului ACUM  pentru primăria Vadul lui Vodă, are 53 de ani și este absolvent al facultății de filologie, specialitatea limbă și literatură rusă, a Universității de Stat din Moldova. Anterior, a deținut diferite funcții în instituțiile publice: consilier al primarului oralului Vadul lui Vodă, specialist în cadrul Preturii sectorului Ciocana, șef al Direcției pentru protecția copilului din sectorul Ciocana al Capitalei.

15 octombrie 2019
58
Chișinău

Profil electoral: Sergiu Brînzila, candidatul PSRM la f...

Sergiu Brînzila, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Sângera, a schimbat cel puțin trei formațiuni politice în ultimii 16 ani.

27 octombrie 2019
67