Profil electoral: Sergiu Brînzila, candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Sângera

Chișinău 27 octombrie 2019 276

Sergiu Brînzila, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Sângera, a schimbat cel puțin trei formațiuni politice în ultimii 16 ani.Astfel, în 2003, el a acces în Consiliul Orășenesc Sângera pe listele Blocului Electoral Alianța Social-Liberală Moldova Noastră. Și-a păstrat mandatul de consilier local și patru ani mai târziu, fiind înaintat de aceeași formațiune politică. În 2011 aderă la echipa PLDM și ajunge din nou consilier orășenesc, pentru ca într-un final, la alegerile locale generale din 2015 să ajungă în Consiliul Orășenesc Sângera pe listele Partidului Socialiștilor.

În anul respectiv a candidat și la șefia primăriei, însă s-a plasat pe locul 3, acumulând 14,27% din sufragii, insuficient pentru a ajunge în turul II. A participat din nou la alegerile locale noi din noiembrie 2017, organizate după decesul primarului ales doi ani mai devreme. De această dată a obținut 22,6% din numărul total de voturi valabil exprimate și s-a clasat pe locul 2.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarațiile sale de avere, deși indică proprietăți impresionante, nu raportează niciun venit oficial în afară de pensii și indemnizații.

Astfel, în declarația de avere pentru 2016, consilierul a raportat venituri de doar 10.640 de lei din pensie și indemnizații. El a mai trecut pe hârtie șase terenuri pentru construcție, obținute între 1994 și 2014. Valoarea totală a loturilor de pământ se ridică la peste 691 de mii de lei. Brînzila a mai declarat patru case de locuit de 80,7, 160,2, 74,1, respectiv 145,1 metri pătrați. Valoarea totală a imobilelor se cifrează la aproape două milioane de lei. În aceeași declarație, consilierul socialist a mai menționat șase automobile de teren, achiziționate între 1989 și 2016.

În actul prezentat la Autoritatea Națională de Integritate un an mai târziu, Brînzila a declarat venituri de doar 21 de mii de lei. De această dată el a indicat opt terenuri, două agricole, de 1,6 hectare, și șase intravilane. În declarația de avere pentru 2018, consilierul a indicat de asemenea venituri din indemnizații și pensie de doar 21 de mii de lei. Informațiile despre celelalte bunuri au rămas aceleași.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu au fost semnalate cazuri de corupție în care ar fi fost implicat.

„Cazier judiciar” (în special -  în ceea ce privește actele de corupție, actele conexe actelor de corupție, faptelor coruptibile)

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Eleonora Șaran, candidata Blocului el...

Eleonora Șaran este primarul orașului Durlești, aleasă în iunie 2015 pe listele Blocului electoral Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă. Tot atunci ea a acces și în Consiliul Local, însă a renunțat la mandat în favoarea celui de edil al orașului. Anterior, începând cu 1 februarie 2012, a fost viceprimar al localității. La 20 octombrie va încerca să obțină un nou mandat, sprijinită de același partid.

16 octombrie 2019
437
Chișinău

Profil electoral: Alexei Boșneaga, candidatul PLDM pent...

Alexei Boșneaga este candidatul Partidului Liberal Democrat pentru funcția de primar al localității Condrița, suburbie a Capitalei. Alexei Boșneaga se află la cârma localității din 2011, după ce a câștigat consecutiv două mandate, candidând din partea Partidului Liberal.

14 octombrie 2019
329
Chișinău

Profil electoral: Angela Caraman, candidata Blocului AC...

Angela Caraman este candidata Blocului ACUM pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău. A absolvit facultatea de drept şi cea de filologie. Înntre anii 2016-2018 a fost secretar al Consiliului local Ghidighici. A lucrat peste 19 ani în serviciul public, atât la nivel local, cât și la nivel central, dintre care peste 12 ani în funcții de conducere. A susținut teza de master în domeniul administrației publice și recent a urmat masteratul în domeniul managementului politic și electoral. 

14 octombrie 2019
242
Chișinău

Profil electoral: Lidia Dicusar, candidata PDM pentru f...

Candidata are 35 de ani și este licențiată în drept. Este  angajată a Primăriei municipiului Chișinău. Numele Lidiei Dicusar apare ca persoană de contact în anunțurile privind licitațiile inițiate de către Primăria Capitalei. Ea se află la prima experiență politică și nu a făcut parte din alte formațiuni politice.

15 octombrie 2019
229
Chișinău

Profil electoral: Adrian Domentiuc, candidatul PCRM la...

Adrian Domentiuc este consilier orășenesc la Cricova din partea Partidului Comuniștilor, începând cu 2015. De profesie este inginer mecanic. Activează în calitate de sudor la firma Multiconstruct-Grup SRL.

14 octombrie 2019
246
Chișinău

Profil electoral: Constantin Ursu, candidatul PL la fun...

Constantin Ursu are 27 de ani. A absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din satul Colonița, după care și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică, facultatea Energetică. Este masterand al USPEE, specialitatea Economie. De profesie este inginer. Potrivit CV-ului său, în prezent este angajat la Aeroport Handling SRL.

14 octombrie 2019
267