Profil electoral: Sergiu Brînzila, candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Sângera

Chișinău 27 octombrie 2019 780

Sergiu Brînzila, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Sângera, a schimbat cel puțin trei formațiuni politice în ultimii 16 ani.Astfel, în 2003, el a acces în Consiliul Orășenesc Sângera pe listele Blocului Electoral Alianța Social-Liberală Moldova Noastră. Și-a păstrat mandatul de consilier local și patru ani mai târziu, fiind înaintat de aceeași formațiune politică. În 2011 aderă la echipa PLDM și ajunge din nou consilier orășenesc, pentru ca într-un final, la alegerile locale generale din 2015 să ajungă în Consiliul Orășenesc Sângera pe listele Partidului Socialiștilor.

În anul respectiv a candidat și la șefia primăriei, însă s-a plasat pe locul 3, acumulând 14,27% din sufragii, insuficient pentru a ajunge în turul II. A participat din nou la alegerile locale noi din noiembrie 2017, organizate după decesul primarului ales doi ani mai devreme. De această dată a obținut 22,6% din numărul total de voturi valabil exprimate și s-a clasat pe locul 2.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarațiile sale de avere, deși indică proprietăți impresionante, nu raportează niciun venit oficial în afară de pensii și indemnizații.

Astfel, în declarația de avere pentru 2016, consilierul a raportat venituri de doar 10.640 de lei din pensie și indemnizații. El a mai trecut pe hârtie șase terenuri pentru construcție, obținute între 1994 și 2014. Valoarea totală a loturilor de pământ se ridică la peste 691 de mii de lei. Brînzila a mai declarat patru case de locuit de 80,7, 160,2, 74,1, respectiv 145,1 metri pătrați. Valoarea totală a imobilelor se cifrează la aproape două milioane de lei. În aceeași declarație, consilierul socialist a mai menționat șase automobile de teren, achiziționate între 1989 și 2016.

În actul prezentat la Autoritatea Națională de Integritate un an mai târziu, Brînzila a declarat venituri de doar 21 de mii de lei. De această dată el a indicat opt terenuri, două agricole, de 1,6 hectare, și șase intravilane. În declarația de avere pentru 2018, consilierul a indicat de asemenea venituri din indemnizații și pensie de doar 21 de mii de lei. Informațiile despre celelalte bunuri au rămas aceleași.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu au fost semnalate cazuri de corupție în care ar fi fost implicat.

„Cazier judiciar” (în special -  în ceea ce privește actele de corupție, actele conexe actelor de corupție, faptelor coruptibile)

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Iuri Eremeev, candidat al Partidului...

Iuri Eremeev este om de afaceri și ales local în cadrul Consiliului local Durlești. În cariera politică, Eremeev a schimbat mai multe formațiuni. În 2014, el a fost ales membru al Biroului permanent al organizaţiei teritoriale Durleşti a Partidului Liberal Reformator.

16 octombrie 2019
676
Chișinău

Profil electoral: Angela Zaporojan, candidata PSRM la p...

Angela Zaporojan este primarul satului Colonița. S-a implicat în politică în anul 2007, când a acces în Consiliul Local Colonița, pe listele Partidului European (doc). Patru ani mai târziu a trecut la Partidul Liberal Democrat, cu susținerea căruia a acces din nou în Consiliul Local (doc), dar a renunțat la mandatul de consilier în favoarea celui de primar al localității, obținut după victoria în cel de-al doilea tur de scrutin (doc).

14 octombrie 2019
973
Chișinău

Profil electoral: Lidia Dicusar, candidata PDM pentru f...

Candidata are 35 de ani și este licențiată în drept. Este  angajată a Primăriei municipiului Chișinău. Numele Lidiei Dicusar apare ca persoană de contact în anunțurile privind licitațiile inițiate de către Primăria Capitalei. Ea se află la prima experiență politică și nu a făcut parte din alte formațiuni politice.

15 octombrie 2019
538
Chișinău

Profil electoral: Nicolae Anghelenici, candidatul PCRM...

Nicolae Anghelenici este candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău. Anghelenici a mai candidat anterior, fără succes, pentru funcția respectivă.

14 octombrie 2019
535