Profil electoral: Sergiu Brînzila, candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Sângera

Chișinău 27 octombrie 2019 93

Sergiu Brînzila, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Sângera, a schimbat cel puțin trei formațiuni politice în ultimii 16 ani.Astfel, în 2003, el a acces în Consiliul Orășenesc Sângera pe listele Blocului Electoral Alianța Social-Liberală Moldova Noastră. Și-a păstrat mandatul de consilier local și patru ani mai târziu, fiind înaintat de aceeași formațiune politică. În 2011 aderă la echipa PLDM și ajunge din nou consilier orășenesc, pentru ca într-un final, la alegerile locale generale din 2015 să ajungă în Consiliul Orășenesc Sângera pe listele Partidului Socialiștilor.

În anul respectiv a candidat și la șefia primăriei, însă s-a plasat pe locul 3, acumulând 14,27% din sufragii, insuficient pentru a ajunge în turul II. A participat din nou la alegerile locale noi din noiembrie 2017, organizate după decesul primarului ales doi ani mai devreme. De această dată a obținut 22,6% din numărul total de voturi valabil exprimate și s-a clasat pe locul 2.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarațiile sale de avere, deși indică proprietăți impresionante, nu raportează niciun venit oficial în afară de pensii și indemnizații.

Astfel, în declarația de avere pentru 2016, consilierul a raportat venituri de doar 10.640 de lei din pensie și indemnizații. El a mai trecut pe hârtie șase terenuri pentru construcție, obținute între 1994 și 2014. Valoarea totală a loturilor de pământ se ridică la peste 691 de mii de lei. Brînzila a mai declarat patru case de locuit de 80,7, 160,2, 74,1, respectiv 145,1 metri pătrați. Valoarea totală a imobilelor se cifrează la aproape două milioane de lei. În aceeași declarație, consilierul socialist a mai menționat șase automobile de teren, achiziționate între 1989 și 2016.

În actul prezentat la Autoritatea Națională de Integritate un an mai târziu, Brînzila a declarat venituri de doar 21 de mii de lei. De această dată el a indicat opt terenuri, două agricole, de 1,6 hectare, și șase intravilane. În declarația de avere pentru 2018, consilierul a indicat de asemenea venituri din indemnizații și pensie de doar 21 de mii de lei. Informațiile despre celelalte bunuri au rămas aceleași.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu au fost semnalate cazuri de corupție în care ar fi fost implicat.

„Cazier judiciar” (în special -  în ceea ce privește actele de corupție, actele conexe actelor de corupție, faptelor coruptibile)

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Vitalie Voznoi, candidat la funcția d...

Activistul civic Vitalie Voznoi, cunoscut pentru protestele sale față de construcțiile ilegale și multiplele critici la adresa Primăriei și a Consiliului Municipal Chișinău candidează la funcția de primar general al Capitalei din partea partidului Stânga Europeană.

19 octombrie 2019
94
Chișinău

Profil electoral: Vlad Țurcanu, candidat la funcția de...

Fostul purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, jurnalistul și liderul Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, va concura la alegerile din 20 octombrie pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

19 octombrie 2019
96
Chișinău

Profil electoral: Dumitru Corcinschi, candidatul PSRM p...

La alegerile din data de 20 octombrie Dumitru Corcinschi candidează din partea Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău. Pe lista acestei formaţiuni a candidat şi la scrutinul din 2015, când a intrat în posesia mandatului de consilier, fiind singurul socialist din Consiliul local Ghidighici. Dumitru Corcinschi este pensionar.

14 octombrie 2019
85
Chișinău

Profil electoral: Valentin Guţan, candidat independent...

Valentin Guțan este primarul orașului Cricova din municipiul Chișinău de 32 de ani. Este absolvent al Universităţii Pedagogice şi a ajuns la cârma primăriei în anul 1987, pe când avea 27 de ani. A fost decorat cu „Ordinul Republicii" de către Igor Dodon. Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) i-a acordat titlul de Primar Emerit. În ultimii opt ani a candidat din partea PLDM, iar la alegerile din 20 octombrie va lupta independent pentru al nouălea mandat de edil.

14 octombrie 2019
104
Chișinău

Profil electoral: Vladimir Munteanu, candidat independe...

Vladimir Munteanu candidează pentru al treilea mandat de primar al orășelului Codru. Edilul, care până nu demult a făcut parte din Partidului Democrat, s-a înregistrat în cursa electorală ca independent. Până în 2016, a făcut parte din PLDM, formațiune pe care ar fi părăsit-o din propria dorință. 

14 octombrie 2019
91
Chișinău

Profil electoral: Vladimir Garștea, candidatul democraț...

Vladimir Garștea este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. A fost ales pe listele Partidului Democrat. La scrutinul de acum patru ani a participat și în cursa pentru șefia primăriei orașului Durlești, dar s-a clasat pe locul 5, acumulând 6,93% din numărul total de voturi valabil exprimate.

16 octombrie 2019
120