Profil electoral: Svetlana Panciuc, candidata Partidului Șor la funcția de primar al orașului Edineț

Edineț 17 octombrie 2019 669

Svetlana Panciuc este candidata Partidului Șor la funcția de primar al orașului Edineț.Panciuc este contabilă de profesie. Este implicată în politică de mai mulți ani, fiind membră a Mișcării Ravnopravie. În anul 2014, Svetlana Panciuc candida la alegerile parlamentare din 30 noiembrie pe lista Mișcării Ravnopravie, indicând că este membră a mișcării politice. În 2016, formațiunea a fost preluată de Ilan Șor și și-a schimbat denumirea în Partidul Șor, astfel Panciuc a ajuns membră a acestei formațiuni. În prezent este președinta Organizației Teritoriale Edineț a Partidului Șor. La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, s-a regăsit pe poziția 21 în lista candidaților din partea Partidului Șor în circumscripția națională la funcția de deputat în Parlament. În același timp, soțul său, Ghenadie Panciuc, a fost desemnat candidat al Partidului Șor pe circumscripția nr 3, Edineț. S-a clasat pe locul 4, obținând doar 10,10% din sufragii.

Svetlana Panciuc activează în calitate de contabilă la compania Pangar-Nord SRL, care aparține familiei sale. Firma are drept genuri de activitate administrarea restaurantelor și comerțul produselor alimentare și al băuturilor alcoolice. În 2017-2018, potrivit declarației de avere pentru ultimii doi ani, depusă de Panciuc la Consiliul Electoral de Circumscripție Edineț, compania le-a adus soților Panciuc venituri de 88 de mii de lei din salariu și alți 91 de mii de lei din activitatea companiei. Bugetul familiei a fost completat cu aproape 38 de mii de lei din salariul soțului Svetlanei Panciuc, obținut la Gospodăria Țărănească, care îi poartă numele.

Panciuc deține în proprietate două terenuri agricole de peste 1,7 hectare, șapte ari de teren pentru construcții obținuți în folosință de la Consiliul local Edineț, în 2011, și alte 33 de hectare de teren pentru construcții, procurate în 2001 de SRL Pangar-Nord. Pe acest teren este amplasată o construcție de 651 de metri pătrați, estimată de proprietar, împreună cu terenul, la prețul de peste 965 de mii de lei. De asemenea, soții Panciuc dețin un apartament de 68,3 metri pătrați, procurat în 2003 și estimat la prețul de 91 de mii de lei. Panciuc mai indică două automobile: un VAZ 2107 procurat în 1997, cu 2.000 de dolari și un Audi Q5, din 2009, procurat în 2016 cu 20.000 de euro. Soții Panciuc au contractate două credite bancare, unul de 200.000 de lei, luat în 2013, pe care trebuie să îl întoarcă până în 2023, și un credit din 2016 de 17.000 de dolari, care va fi restituit până în 2021.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Edineț

Profil electoral: Roman Bordeniuc, candidatul Partidulu...

Alesul local Roman Bordeniuc este candidatul Partidului Nostru la șefia Primăriei Edineț la alegerile locale din 20 octombrie.

17 octombrie 2019
775
Edineț

Profil electoral: Valerian Ciobanu, candidatul PDM la f...

Valerian Ciobanu este candidatul Partidului Democrat la șefia primăriei orașului Edineț.

17 octombrie 2019
676
Edineț

Profil electoral: Svetlana Panciuc, candidata Partidul...

Svetlana Panciuc este candidata Partidului Șor la funcția de primar al orașului Edineț.

17 octombrie 2019
670
Edineț

Profil electoral: Vitalie Cuței, candidatul PSRM la șef...

Vitalie Cuței este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Edineț. Cuței este comandantul Centrului militar teritorial Edineţ și președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din raionul Edineț. În februarie 2018, Igor Dodon i-a conferit Titlul onorific „Om emerit”.

17 octombrie 2019
765