Profil electoral: Vitalie Cuței, candidatul PSRM la șefia primăriei orașului Edineț

Edineț 17 octombrie 2019 765

Vitalie Cuței este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Edineț. Cuței este comandantul Centrului militar teritorial Edineţ și președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din raionul Edineț. În februarie 2018, Igor Dodon i-a conferit Titlul onorific „Om emerit”.Pe parcursul anilor, Vitalie Cuței a prezentat date incomplete în declarațiile sale de avere. Astfel, în declarația cu privire la venituri și proprietate pentru 2012, Vitalie Cuței nu a indicat nicio proprietate înregistrată pe numele său sau al soției și a trecut doar veniturile în mărime de 95 de mii de lei din salarii, precum și din vânzarea unui automobil. Un an mai târziu, Cuței a raportat tot 95 de mii de lei, dar de această dată și-a trecut pe hârtie și proprietățile – un teren de cinci ari, obținut în 2004, două case de locuit, cu suprafața de 98,9 metri pătrați, dobândită în 2005, respectiv cu suprafața de 240,1 metri pătrați, pe care o are în proprietate din 2007. Candidatul a mai menționat și o construcție de 271,4 metri pătrați, pe care o deține din 2004. La capitolul bunuri mobile, Vitalie Cuței a trecut un Ford fabricat în 2009 și cumpărat în 2010.

Veniturile candidatului PSRM în 2014 se cifrează la 102 mii de lei, celelalte informații rămânând aceleași. În actul prezentat la Autoritatea Națională de Integritate un an mai târziu, Vitalie Cuței a raportat salarii de 102 mii de lei, alte 12 mii au venit drept compensație de la CNAS, iar 12 mii de euro - din darea în arendă a unui spațiu. La capitolul terenuri, candidatul socialiștilor indica încă două loturi aferente casei de locuit, de cinci, respectiv, opt ari, neraportate anterior, precum și alte două automobile, un Volkswagen procurat în 2015 cu 60 de mii de lei și un Ford C-max, cumpărat în 2011 cu 235 de mii de lei, care lipsește în declarațiile anterioare. În același timp, pentru prima dată Cuței a declarat afacerea înregistrată încă în 2003 pe numele soției sale - Vladen-Stil SRL.

Pentru 2016, Vitalie Cuței a declarat venituri în mărime de 757 de mii de lei, informațiile despre proprietăți rămânând aceleași.

Veniturile familiei Cuței în 2017 constituie 565 de mii de lei. În același an candidatul PSRM a intrat în proprietatea unui apartament de 47,3 metri pătrați, pentru care a achitat 81 de mii de lei.

În ultima declarație de avere, pentru 2018, Vitalie Cuței a indicat venituri de 569 de mii de lei, celelalte informații rămânând neschimbate.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Edineț

Profil electoral: Valerian Ciobanu, candidatul PDM la f...

Valerian Ciobanu este candidatul Partidului Democrat la șefia primăriei orașului Edineț.

17 octombrie 2019
677
Edineț

Profil electoral: Svetlana Panciuc, candidata Partidul...

Svetlana Panciuc este candidata Partidului Șor la funcția de primar al orașului Edineț.

17 octombrie 2019
671
Edineț

Profil electoral: Roman Bordeniuc, candidatul Partidulu...

Alesul local Roman Bordeniuc este candidatul Partidului Nostru la șefia Primăriei Edineț la alegerile locale din 20 octombrie.

17 octombrie 2019
776
Edineț

Profil electoral: Vitalie Cuței, candidatul PSRM la șef...

Vitalie Cuței este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Edineț. Cuței este comandantul Centrului militar teritorial Edineţ și președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din raionul Edineț. În februarie 2018, Igor Dodon i-a conferit Titlul onorific „Om emerit”.

17 octombrie 2019
766