Profil electoral: Valerian Ciobanu, candidatul PDM la funcția de primar al orașului Edineț

Edineț 17 octombrie 2019 676

Valerian Ciobanu este candidatul Partidului Democrat la șefia primăriei orașului Edineț.Valerian Ciobanu a acces în Consiliul Raional Edineț în 2003, pe listele Blocului electoral Alianța Social-Liberală „Moldova Noastră”, mandat pe care l-a păstrat și după alegerile locale din 2007. Începând cu iulie 2007, timp de șapte ani, Valerian Ciobanu a activat în calitate de viceprimar al orașului Edineț. După alegerile din 2015, a acces din nou în Consiliul Raional Edineț, de această dată sprijinit de Partidul Democrat. A ocupat ulterior, timp de doi ani, funcția de vicepreședinte al raionului Edineț. În prezent deține funcția de șef al Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Edineț.

În declarația de avere pentru 2012, Valerian Ciobanu a raportat venituri de 76 de mii de lei. El a mai trecut pe hârtie un teren de patru ari pentru construcții, precum și o casă de locuit de 89,6 metri pătrați, pe care o are în proprietate din 1988. De asemenea, demnitarul a mai indicat un BMW pe care în conducea prin procură. Pentru 2013, Ciobanu a indicat venituri în mărime de 93 de mii de lei, informațiile despre bunurile aflate în proprietate rămânând aceleași. 106 mii de lei constituie veniturile declarate de Valerian Ciobanu în 2014. În declarația pentru anul respectiv viceprimarul de la Edineț a indicat și o  construcţie de 90,5 metri pătrați.

Pentru 2015, Ciobanu indică venituri în mărime de 118 mii de lei. Pe lângă terenul de patru ari, declarat anterior, demnitarul a mai trecut pe hârtie un lot intravilan de 44 de ari, precum și alte trei terenuri agricole, cu suprafața totală de 90 de ari. Ciobanu mai menționează și despre o casă de locuit de 100 de metri pătrați, obținută prin moștenire în 2008. De asemenea, pentru prima dată apar informații despre afacerile oficialului - Întreprinderea Individuală Ciobanu Valerian, specializată în comerț, și SRL Grand Tur, specializată în turism.

Veniturile lui Ciobanu în 2016 se cifrează la 141 de mii de lei, iar cele de un an mai târziu – la 62 de mii de lei. În plus, din declarația de avere pentru 2017 au dispărut mențiunile despre o casă de locuit și terenul intravilan de 44 de ari, fără a fi indicate eventuale venituri din vânzarea bunurilor.

228 de mii de lei constituie câștigurile lui Valerian Ciobanu pentru 2018, conform ultimei declarații de avere și interese personale.

În 2015, la alegerile locale generale, a făcut o donație în valoare de 20 de mii de lei către Partidul Democrat.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Edineț

Profil electoral: Valerian Ciobanu, candidatul PDM la f...

Valerian Ciobanu este candidatul Partidului Democrat la șefia primăriei orașului Edineț.

17 octombrie 2019
677
Edineț

Profil electoral: Roman Bordeniuc, candidatul Partidulu...

Alesul local Roman Bordeniuc este candidatul Partidului Nostru la șefia Primăriei Edineț la alegerile locale din 20 octombrie.

17 octombrie 2019
775
Edineț

Profil electoral: Vitalie Cuței, candidatul PSRM la șef...

Vitalie Cuței este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Edineț. Cuței este comandantul Centrului militar teritorial Edineţ și președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan din raionul Edineț. În februarie 2018, Igor Dodon i-a conferit Titlul onorific „Om emerit”.

17 octombrie 2019
765
Edineț

Profil electoral: Svetlana Panciuc, candidata Partidul...

Svetlana Panciuc este candidata Partidului Șor la funcția de primar al orașului Edineț.

17 octombrie 2019
671