Profil electoral: Valeriu Popa, candidatul partidului Voința Poporului la funcția de primar al orașului Sângera

Chișinău 27 octombrie 2019 1179

Valeriu Popa este candidatul partidului Voința Poporului la funcția de primar al orașului Sângera din municipiul Chișinău.Popa activează în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare. S-a implicat în politică în 2011, când, fiind înaintat de Partidul Liberal, a acces în Consiliul Orășenesc Sângera. Și-a păstrat mandatul și după scrutinul din 2015, de această dată candidând la funcția de ales local din partea Partidului Popular European.

A participat şi la alegerile locale generale din 2015, fiind înaintat tot de PPEM, însă, a acumulat doar 10,98% din sufragii şi s-a clasat pe locul 5, astfel că nu a reușit să iasă în turul II. A participat şi la alegerile locale noi din noiembrie 2017, organizate după decesul primarului ales doi ani mai devreme. De această dată a obținut 20,5% din numărul total de voturi valabil exprimate.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere pentru 2016, Valeriu Popa a raportat venituri din salariu și indemnizații de 188 de mii de lei. Consilierul a mai trecut pe hârtie o jumătate dintr-un teren agricol de 94 de ari și un lot intravilan de 12 ari, evaluat la 162 de mii de lei.

Veniturile lui Valeriu Popa acumulate în 2017 se cifrează la 317 mii. În același an, Popa și-a cumpărat un automobil de marcă Honda, pentru care a achitat 3.500 de euro. 407 mii de lei reprezintă veniturile lui Valeriu Popa înregistrate în 2018.

În niciuna dintre cele trei declarații de avere completate de Valeriu Popa, disponibile pe portalul Autorității Naționale de Integritate, alesul local nu a raportat nicio locuință. Abia în 2018 alesul local a indicat o casă de locuit de 121,1 metri pătrați, pe care nu o are în proprietate, ci în abitație.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu au fost semnalate cazuri de corupție în care ar fi fost implicat.

„Cazier judiciar” (în special -  în ceea ce privește actele de corupție, actele conexe actelor de corupție, faptelor coruptibile)

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Iurie Dimitriu, candidatul PSRM pentr...

Iurie Dimitriu este candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orășelului Codru. Are 43 de ani şi este tată a doi copii. Absolvent al facultății de economie a Universității de Stat din Moscova, la moment lucrează în calitate de contabil la o întreprindere. Anterior a fost angajat în calitate de administrator la mai multe firme.

14 octombrie 2019
1060
Chișinău

Profil electoral: Viorel Onofriciuc, candidatul bloculu...

Viorel Onofriciuc, candidatul blocului ACUM  pentru primăria Vadul lui Vodă, are 53 de ani și este absolvent al facultății de filologie, specialitatea limbă și literatură rusă, a Universității de Stat din Moldova. Anterior, a deținut diferite funcții în instituțiile publice: consilier al primarului oralului Vadul lui Vodă, specialist în cadrul Preturii sectorului Ciocana, șef al Direcției pentru protecția copilului din sectorul Ciocana al Capitalei.

15 octombrie 2019
1496
Chișinău

Profil electoral: Eleonora Șaran, candidata Blocului el...

Eleonora Șaran este primarul orașului Durlești, aleasă în iunie 2015 pe listele Blocului electoral Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă. Tot atunci ea a acces și în Consiliul Local, însă a renunțat la mandat în favoarea celui de edil al orașului. Anterior, începând cu 1 februarie 2012, a fost viceprimar al localității. La 20 octombrie va încerca să obțină un nou mandat, sprijinită de același partid.

16 octombrie 2019
2470
Chișinău

Profil electoral: Victor Cebotari, candidatul PSRM la ș...

Consilierul local Victor Cebotari este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Durlești. El a acces în Consiliul Local Durlești în iunie 2015, pe listele PSRM. Tot la alegerile din 2015 s-a bătut pentru funcția de primar al orașului.

16 octombrie 2019
1140
Chișinău

Profil electoral: Evghenii Laricov, candidatul Blocului...

Evghenii Laricov este candidatul Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS la funcția de primar al orașului Vatra din municipiul Chișinău. Laricov a mai fost implicat în politică. În urma alegerilor locale generale din 2003, el a acces în Consiliul Local Vatra (doc), pe listele Partidului Comuniștilor. În prezent este manager la compania Agropiese TGR Grup.

14 octombrie 2019
1096
Chișinău

Profil electoral: Marcel Olan, candidatul Mișcării Soci...

Marcel Olan este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. Atunci a fost ales independent. Din noiembrie 2012 este consultant superiori la Cancelaria de Stat.

16 octombrie 2019
1007