Profil electoral: Valeriu Popa, candidatul partidului Voința Poporului la funcția de primar al orașului Sângera

Chișinău 27 octombrie 2019 114

Valeriu Popa este candidatul partidului Voința Poporului la funcția de primar al orașului Sângera din municipiul Chișinău.Popa activează în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare. S-a implicat în politică în 2011, când, fiind înaintat de Partidul Liberal, a acces în Consiliul Orășenesc Sângera. Și-a păstrat mandatul și după scrutinul din 2015, de această dată candidând la funcția de ales local din partea Partidului Popular European.

A participat şi la alegerile locale generale din 2015, fiind înaintat tot de PPEM, însă, a acumulat doar 10,98% din sufragii şi s-a clasat pe locul 5, astfel că nu a reușit să iasă în turul II. A participat şi la alegerile locale noi din noiembrie 2017, organizate după decesul primarului ales doi ani mai devreme. De această dată a obținut 20,5% din numărul total de voturi valabil exprimate.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere pentru 2016, Valeriu Popa a raportat venituri din salariu și indemnizații de 188 de mii de lei. Consilierul a mai trecut pe hârtie o jumătate dintr-un teren agricol de 94 de ari și un lot intravilan de 12 ari, evaluat la 162 de mii de lei.

Veniturile lui Valeriu Popa acumulate în 2017 se cifrează la 317 mii. În același an, Popa și-a cumpărat un automobil de marcă Honda, pentru care a achitat 3.500 de euro. 407 mii de lei reprezintă veniturile lui Valeriu Popa înregistrate în 2018.

În niciuna dintre cele trei declarații de avere completate de Valeriu Popa, disponibile pe portalul Autorității Naționale de Integritate, alesul local nu a raportat nicio locuință. Abia în 2018 alesul local a indicat o casă de locuit de 121,1 metri pătrați, pe care nu o are în proprietate, ci în abitație.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Nu au fost semnalate cazuri de corupție în care ar fi fost implicat.

„Cazier judiciar” (în special -  în ceea ce privește actele de corupție, actele conexe actelor de corupție, faptelor coruptibile)

Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Veaceslav Tomuz, candidatul Blocului...

Veaceslav Tomuz are studii medii de specialitate. După ce a absolvit Școala Profesională Tehnică Târnova, iar ulterior, timp de trei ani a studiat la Colegiul Industrial Pedagogic. A intrat apoi la facultate, la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, unde a învățat timp de patru ani și jumătate, dar nu a terminat studiile, fiind nevoit să plece peste hotare la muncă. După ce s-a întors în țară a activat la un depozit farmaceutic în calitate de depozitar.

14 octombrie 2019
86
Chișinău

Profil electoral: Vladimir Munteanu, candidat independe...

Vladimir Munteanu candidează pentru al treilea mandat de primar al orășelului Codru. Edilul, care până nu demult a făcut parte din Partidului Democrat, s-a înregistrat în cursa electorală ca independent. Până în 2016, a făcut parte din PLDM, formațiune pe care ar fi părăsit-o din propria dorință. 

14 octombrie 2019
91
Chișinău

Profil electoral: Andrei Roșca, candidatul Partidului V...

Andrei Roșca este candidatul Partidului Voința Poporului pentru funcția de primar al orășelului Codru. Roșca este consilier local în Codru din 2011. În ultimele două campanii electorale a candidat și la funcția de primar al localității, pe lista Partidului Liberal. La alegerile din 2015, a ieșit în turul doi, dar a fost devansat de contracandidatul său, Vladimir Munteanu.

14 octombrie 2019
87
Chișinău

Profil electoral: Viorel Onofriciuc, candidatul bloculu...

Viorel Onofriciuc, candidatul blocului ACUM  pentru primăria Vadul lui Vodă, are 53 de ani și este absolvent al facultății de filologie, specialitatea limbă și literatură rusă, a Universității de Stat din Moldova. Anterior, a deținut diferite funcții în instituțiile publice: consilier al primarului oralului Vadul lui Vodă, specialist în cadrul Preturii sectorului Ciocana, șef al Direcției pentru protecția copilului din sectorul Ciocana al Capitalei.

15 octombrie 2019
86
Chișinău

Profil electoral: Nicolae Anghelenici, candidatul PCRM...

Nicolae Anghelenici este candidatul Partidului Comuniștilor pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău. Anghelenici a mai candidat anterior, fără succes, pentru funcția respectivă.

14 octombrie 2019
68
Chișinău

Profil electoral: Sergiu Brînzila, candidatul PSRM la f...

Sergiu Brînzila, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Sângera, a schimbat cel puțin trei formațiuni politice în ultimii 16 ani.

27 octombrie 2019
94