Profil electoral: Serafim Isac, candidatul PPEM pentru funcția de primar al comunei Ghidighici

Chișinău 14 octombrie 2019 77

Serafim Isac este candidatul PPEM pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău, și candidează pentru al doilea mandat.Candidatul are 67 de ani și este absolvent al facultății de jurnalism a  Universității de Stat „M.V.Lomonosov” din Moscova. Isac este doctor în filologie și timp de 35 de ani a predat studenților de la Universitatea de Stat din Moldova jurnalismul radio.

La alegerile locale din vara anului 2015 a candidat pentru funcția de primar în localitatea de baștină, Ghidighici, din partea PPEM, și a câștigat mandatul. Serafim Isac nu a renunțat la activitatea didactică pe perioada cât s-a aflat la cârma primăriei.

Candidatul a raportat în Declarația de avere și interese pentru anul 2018 venituri salariale de la Primărie și din activitatea didactică în sumă de 110984 lei, iar din pensie a avut venituri de 29678 de lei.

Serafim Isac deține din 2004 o casă de locuit în Ghidighici, cu suprafața de 121,7 metri pătrați, estimată la 393596 lei, 30 de ari de teren extravilan și 8 ari, intravilan.

Odată cu venirea sa în funcția de primar, Serafim Isac a efectuat un audit la Primărie, în urma cărora au fost constatate delapidări comise de către predecesorul său, Ion Begleț. Acesta a fost cercetat penal, dar a fost achitat.

Postul de televiziune Jurnal TV a prezentat o înregistrare video, în care se vede cum un drum este reparat pe ploaie, iar asfaltul turnat direct în băltoacă. În știre se arăta că imaginile au fost făcute în satul Ghidighici. Serafim Isac a respins acuzațiile, argumentând că la moment în localitate nu se efectuează lucrări de reparație a drumurilor. 

Nu există informații despre tragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticoruție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Balaur Nicolae, candidat independent

Fostul pretor de Râşcani, Nicolae Balaur, candidat independent la Stăuceni: donaţii de sute de mii de lei de la rude

27 octombrie 2019
126
Chișinău

Profil electoral: Victor Chironda, candidat la funcția...

Activistul civic Victor Chironda candidează la funcția de șef al Primăriei Capitalei din partea Mișcării social-politice „Forța Nouă”. El este cunoscut pentru criticile sale privind gestionarea urbanistică a municipiului Chișinău.

19 octombrie 2019
100
Chișinău

Profil electoral: Svetlana Zagareanu, candidata Bloculu...

Svetlana Zagareanu este candidata Blocului ACUM pentru funcția de primar al localității Condrița, suburbie a Capitalei. Anterior, în perioada 2011-2015  a deținut un mandat de consilier local, după ce a candidat la alegerile locale generale pe lista Partidului Liberal.

14 octombrie 2019
81
Chișinău

Profil electoral: Serghei Toma, candidat la funcția de...

Omul de afaceri Serghei Toma este candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Oamenilor Muncii. 

19 octombrie 2019
115
Chișinău

Ion Begleț, candidat independent pentru funcția de prim...

Ion Begleț candidează independent pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău. Acesta s-a aflat la cârma localităţii şi anterior, deținând consecutiv două mandate. Begleț s-a remarcat prin numărul de dosare penale, intentate pentru ilegalități pe care le-ar fi comis în perioada când consătenii săi i-au încredințat să conducă administrația locală.  

14 octombrie 2019
407
Chișinău

Profil electoral: Iurie Onofriiciuc, candidatul PSRM pe...

Iurie Onofriiciuc este candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orașului Vadul lui Vodă. Onofriiciuc se află la cârma orașului Vadul lui Vodă și candidează pentru al cincilea mandat consecutiv de primar.

15 octombrie 2019
132