Profil electoral: Serafim Isac, candidatul PPEM pentru funcția de primar al comunei Ghidighici

Chișinău 14 octombrie 2019 1284

Serafim Isac este candidatul PPEM pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău, și candidează pentru al doilea mandat.Candidatul are 67 de ani și este absolvent al facultății de jurnalism a  Universității de Stat „M.V.Lomonosov” din Moscova. Isac este doctor în filologie și timp de 35 de ani a predat studenților de la Universitatea de Stat din Moldova jurnalismul radio.

La alegerile locale din vara anului 2015 a candidat pentru funcția de primar în localitatea de baștină, Ghidighici, din partea PPEM, și a câștigat mandatul. Serafim Isac nu a renunțat la activitatea didactică pe perioada cât s-a aflat la cârma primăriei.

Candidatul a raportat în Declarația de avere și interese pentru anul 2018 venituri salariale de la Primărie și din activitatea didactică în sumă de 110984 lei, iar din pensie a avut venituri de 29678 de lei.

Serafim Isac deține din 2004 o casă de locuit în Ghidighici, cu suprafața de 121,7 metri pătrați, estimată la 393596 lei, 30 de ari de teren extravilan și 8 ari, intravilan.

Odată cu venirea sa în funcția de primar, Serafim Isac a efectuat un audit la Primărie, în urma cărora au fost constatate delapidări comise de către predecesorul său, Ion Begleț. Acesta a fost cercetat penal, dar a fost achitat.

Postul de televiziune Jurnal TV a prezentat o înregistrare video, în care se vede cum un drum este reparat pe ploaie, iar asfaltul turnat direct în băltoacă. În știre se arăta că imaginile au fost făcute în satul Ghidighici. Serafim Isac a respins acuzațiile, argumentând că la moment în localitate nu se efectuează lucrări de reparație a drumurilor. 

Nu există informații despre tragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticoruție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Andrei Roșca, candidatul Partidului V...

Andrei Roșca este candidatul Partidului Voința Poporului pentru funcția de primar al orășelului Codru. Roșca este consilier local în Codru din 2011. În ultimele două campanii electorale a candidat și la funcția de primar al localității, pe lista Partidului Liberal. La alegerile din 2015, a ieșit în turul doi, dar a fost devansat de contracandidatul său, Vladimir Munteanu.

14 octombrie 2019
1166
Chișinău

Profil electoral: Lilia Ranogaeț, candidata PNL la func...

Femeia de afaceri Lilia Ranogaeț este candidata Partidului Național Liberal la șefia primăriei Capitalei.

19 octombrie 2019
1215
Chișinău

Profil electoral: Veaceslav Tomuz, candidatul Blocului...

Veaceslav Tomuz are studii medii de specialitate. După ce a absolvit Școala Profesională Tehnică Târnova, iar ulterior, timp de trei ani a studiat la Colegiul Industrial Pedagogic. A intrat apoi la facultate, la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, unde a învățat timp de patru ani și jumătate, dar nu a terminat studiile, fiind nevoit să plece peste hotare la muncă. După ce s-a întors în țară a activat la un depozit farmaceutic în calitate de depozitar.

14 octombrie 2019
1151
Chișinău

Profil electoral: Vitalie Voznoi, candidat la funcția d...

Activistul civic Vitalie Voznoi, cunoscut pentru protestele sale față de construcțiile ilegale și multiplele critici la adresa Primăriei și a Consiliului Municipal Chișinău candidează la funcția de primar general al Capitalei din partea partidului Stânga Europeană.

19 octombrie 2019
1072
Chișinău

Profil electoral: Marcel Olan, candidatul Mișcării Soci...

Marcel Olan este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. Atunci a fost ales independent. Din noiembrie 2012 este consultant superiori la Cancelaria de Stat.

16 octombrie 2019
1066
Chișinău

Profil electoral: Vornicu Alexandru, candidatul Bloculu...

Alexandru Vornicu este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al comunei Stăuceni, municipiul Chișinău.

27 octombrie 2019
2670