Profil electoral: Serafim Isac, candidatul PPEM pentru funcția de primar al comunei Ghidighici

Chișinău 14 octombrie 2019 1190

Serafim Isac este candidatul PPEM pentru funcția de primar al comunei Ghidighici, municipiul Chișinău, și candidează pentru al doilea mandat.Candidatul are 67 de ani și este absolvent al facultății de jurnalism a  Universității de Stat „M.V.Lomonosov” din Moscova. Isac este doctor în filologie și timp de 35 de ani a predat studenților de la Universitatea de Stat din Moldova jurnalismul radio.

La alegerile locale din vara anului 2015 a candidat pentru funcția de primar în localitatea de baștină, Ghidighici, din partea PPEM, și a câștigat mandatul. Serafim Isac nu a renunțat la activitatea didactică pe perioada cât s-a aflat la cârma primăriei.

Candidatul a raportat în Declarația de avere și interese pentru anul 2018 venituri salariale de la Primărie și din activitatea didactică în sumă de 110984 lei, iar din pensie a avut venituri de 29678 de lei.

Serafim Isac deține din 2004 o casă de locuit în Ghidighici, cu suprafața de 121,7 metri pătrați, estimată la 393596 lei, 30 de ari de teren extravilan și 8 ari, intravilan.

Odată cu venirea sa în funcția de primar, Serafim Isac a efectuat un audit la Primărie, în urma cărora au fost constatate delapidări comise de către predecesorul său, Ion Begleț. Acesta a fost cercetat penal, dar a fost achitat.

Postul de televiziune Jurnal TV a prezentat o înregistrare video, în care se vede cum un drum este reparat pe ploaie, iar asfaltul turnat direct în băltoacă. În știre se arăta că imaginile au fost făcute în satul Ghidighici. Serafim Isac a respins acuzațiile, argumentând că la moment în localitate nu se efectuează lucrări de reparație a drumurilor. 

Nu există informații despre tragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticoruție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Boris Larionov, candidatul Partidului...

Boris Larionov este lăcătuș auto la Întreprinderea de Stat Moldelectrica. La alegerile locale generale din 20 octombrie candidează la funcția de primar al orașului Vatra, suburbie a Capitalei, din partea Partidului Șor.

14 octombrie 2019
829
Chișinău

Profil electoral: Victor Cebotari, candidatul PSRM la ș...

Consilierul local Victor Cebotari este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Durlești. El a acces în Consiliul Local Durlești în iunie 2015, pe listele PSRM. Tot la alegerile din 2015 s-a bătut pentru funcția de primar al orașului.

16 octombrie 2019
1139
Chișinău

Profil electoral: Evghenii Laricov, candidatul Blocului...

Evghenii Laricov este candidatul Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS la funcția de primar al orașului Vatra din municipiul Chișinău. Laricov a mai fost implicat în politică. În urma alegerilor locale generale din 2003, el a acces în Consiliul Local Vatra (doc), pe listele Partidului Comuniștilor. În prezent este manager la compania Agropiese TGR Grup.

14 octombrie 2019
1094
Chișinău

Profil electoral: Lilia Ranogaeț, candidata PNL la func...

Femeia de afaceri Lilia Ranogaeț este candidata Partidului Național Liberal la șefia primăriei Capitalei.

19 octombrie 2019
1088
Chișinău

Profil electoral: Serghei Toma, candidat la funcția de...

Omul de afaceri Serghei Toma este candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Oamenilor Muncii. 

19 octombrie 2019
1131
Chișinău

Profil electoral: Vladimir Garștea, candidatul democraț...

Vladimir Garștea este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. A fost ales pe listele Partidului Democrat. La scrutinul de acum patru ani a participat și în cursa pentru șefia primăriei orașului Durlești, dar s-a clasat pe locul 5, acumulând 6,93% din numărul total de voturi valabil exprimate.

16 octombrie 2019
1323