Profil electoral: Andrei Roșca, candidatul Partidului Voința poporului pentru funcția de primar al orășelului Codru, municipiul Chișinău

Chișinău 14 octombrie 2019 83

Andrei Roșca este candidatul Partidului Voința Poporului pentru funcția de primar al orășelului Codru. Roșca este consilier local în Codru din 2011. În ultimele două campanii electorale a candidat și la funcția de primar al localității, pe lista Partidului Liberal. La alegerile din 2015, a ieșit în turul doi, dar a fost devansat de contracandidatul său, Vladimir Munteanu.Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În Declarația de avere și interese personale pentru 2018, Andrei Roșca a raportat venituri modeste. Candidatul a primit 8700 de lei de la Primăria Codru și un salariu de 12 mii de lei de la o întreprindere care îi aparține. Acesta a mai declarat și o îndemnizație de 7250 de lei pentru activitatea de consilier.

Andrei Roșca este din 1984 posesorul unei case de locuit cu suprafața de 192 metri pătrați.

În 2004, Roșca și-a procurat cu 10 mii de euro un automobil Mercedes, produs în 1999.

Candidatul este singurul fondator al întreprinderii de comerț cu ridicata SNB SI COMPANIA SRL, înregistrată în orășelul Vatra, și deținătorul cotei parte de 52 la sută din întreprinderea MOLDBAZIIND SRL, înregistrată în orășelul Sângera. Valoarea acțiunilor deținute de Roșca în compania respectivă au fost estimate la 2, 2 milioane de lei. https://declaratii.ani.md/Documents/cni/previewDocHas/id/353535

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Andrei Roșca a fost acuzat de concurenții săi electorali că ar fi prezentat acte false de absolvire a Universității Tehnice, din care ar fi fost exmatriculat. https://codru.info/?p=275

În perioada exercitării mandatelor de consiler local, Andrei Roșca i-a acuzat în repetate rânduri pe consilieri care au format o majoritate de delapidări și înstrăinarea ilegală a terenurilor.

Cazier judiciar

Nu există informații despre atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Sergiu Brînzila, candidatul PSRM la f...

Sergiu Brînzila, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Sângera, a schimbat cel puțin trei formațiuni politice în ultimii 16 ani.

27 octombrie 2019
93
Chișinău

Profil electoral: Viorel Onofriciuc, candidatul bloculu...

Viorel Onofriciuc, candidatul blocului ACUM  pentru primăria Vadul lui Vodă, are 53 de ani și este absolvent al facultății de filologie, specialitatea limbă și literatură rusă, a Universității de Stat din Moldova. Anterior, a deținut diferite funcții în instituțiile publice: consilier al primarului oralului Vadul lui Vodă, specialist în cadrul Preturii sectorului Ciocana, șef al Direcției pentru protecția copilului din sectorul Ciocana al Capitalei.

15 octombrie 2019
84
Chișinău

Profil electoral: Vornicu Alexandru, candidatul Bloculu...

Alexandru Vornicu este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al comunei Stăuceni, municipiul Chișinău.

27 octombrie 2019
128
Chișinău

Profil electoral: Constantin Ursu, candidatul PL la fun...

Constantin Ursu are 27 de ani. A absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din satul Colonița, după care și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică, facultatea Energetică. Este masterand al USPEE, specialitatea Economie. De profesie este inginer. Potrivit CV-ului său, în prezent este angajat la Aeroport Handling SRL.

14 octombrie 2019
89
Chișinău

Profil electoral: Victor Chironda, candidat la funcția...

Activistul civic Victor Chironda candidează la funcția de șef al Primăriei Capitalei din partea Mișcării social-politice „Forța Nouă”. El este cunoscut pentru criticile sale privind gestionarea urbanistică a municipiului Chișinău.

19 octombrie 2019
98
Chișinău

Profil electoral: Vlad Țurcanu, candidat la funcția de...

Fostul purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, jurnalistul și liderul Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, va concura la alegerile din 20 octombrie pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

19 octombrie 2019
95