Profil electoral: Andrei Roșca, candidatul Partidului Voința poporului pentru funcția de primar al orășelului Codru, municipiul Chișinău

Chișinău 14 octombrie 2019 1166

Andrei Roșca este candidatul Partidului Voința Poporului pentru funcția de primar al orășelului Codru. Roșca este consilier local în Codru din 2011. În ultimele două campanii electorale a candidat și la funcția de primar al localității, pe lista Partidului Liberal. La alegerile din 2015, a ieșit în turul doi, dar a fost devansat de contracandidatul său, Vladimir Munteanu.Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În Declarația de avere și interese personale pentru 2018, Andrei Roșca a raportat venituri modeste. Candidatul a primit 8700 de lei de la Primăria Codru și un salariu de 12 mii de lei de la o întreprindere care îi aparține. Acesta a mai declarat și o îndemnizație de 7250 de lei pentru activitatea de consilier.

Andrei Roșca este din 1984 posesorul unei case de locuit cu suprafața de 192 metri pătrați.

În 2004, Roșca și-a procurat cu 10 mii de euro un automobil Mercedes, produs în 1999.

Candidatul este singurul fondator al întreprinderii de comerț cu ridicata SNB SI COMPANIA SRL, înregistrată în orășelul Vatra, și deținătorul cotei parte de 52 la sută din întreprinderea MOLDBAZIIND SRL, înregistrată în orășelul Sângera. Valoarea acțiunilor deținute de Roșca în compania respectivă au fost estimate la 2, 2 milioane de lei. https://declaratii.ani.md/Documents/cni/previewDocHas/id/353535

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Andrei Roșca a fost acuzat de concurenții săi electorali că ar fi prezentat acte false de absolvire a Universității Tehnice, din care ar fi fost exmatriculat. https://codru.info/?p=275

În perioada exercitării mandatelor de consiler local, Andrei Roșca i-a acuzat în repetate rânduri pe consilieri care au format o majoritate de delapidări și înstrăinarea ilegală a terenurilor.

Cazier judiciar

Nu există informații despre atragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Lidia Dicusar, candidata PDM pentru f...

Candidata are 35 de ani și este licențiată în drept. Este  angajată a Primăriei municipiului Chișinău. Numele Lidiei Dicusar apare ca persoană de contact în anunțurile privind licitațiile inițiate de către Primăria Capitalei. Ea se află la prima experiență politică și nu a făcut parte din alte formațiuni politice.

15 octombrie 2019
897
Chișinău

Profil electoral: Andrei Donică, candidat la funcția de...

Andrei Donică s-a inscris in cursa pentru funcția de primar al municipiului Chișiinău din partea Mişcării Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, insa in penultima săptămână de campanie s-a retras in favoarea candidatului Blocului ACUM Andrei Năstase. Acesta a aderat la formațiune în iunie 2018, iar la Congresul Mișcării din acelaşi an  a preluat conducerea de la Vladimir Florea.

19 octombrie 2019
1416
Chișinău

Profil electoral: Vladimir Munteanu, candidat independe...

Vladimir Munteanu candidează pentru al treilea mandat de primar al orășelului Codru. Edilul, care până nu demult a făcut parte din Partidului Democrat, s-a înregistrat în cursa electorală ca independent. Până în 2016, a făcut parte din PLDM, formațiune pe care ar fi părăsit-o din propria dorință. 

14 octombrie 2019
2460
Chișinău

Profil electoral: Marcel Olan, candidatul Mișcării Soci...

Marcel Olan este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. Atunci a fost ales independent. Din noiembrie 2012 este consultant superiori la Cancelaria de Stat.

16 octombrie 2019
1066
Chișinău

Profil electoral: Adrian Domentiuc, candidatul PCRM la...

Adrian Domentiuc este consilier orășenesc la Cricova din partea Partidului Comuniștilor, începând cu 2015. De profesie este inginer mecanic. Activează în calitate de sudor la firma Multiconstruct-Grup SRL.

14 octombrie 2019
1563
Chișinău

Profil electoral: Veaceslav Tomuz, candidatul Blocului...

Veaceslav Tomuz are studii medii de specialitate. După ce a absolvit Școala Profesională Tehnică Târnova, iar ulterior, timp de trei ani a studiat la Colegiul Industrial Pedagogic. A intrat apoi la facultate, la Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, unde a învățat timp de patru ani și jumătate, dar nu a terminat studiile, fiind nevoit să plece peste hotare la muncă. După ce s-a întors în țară a activat la un depozit farmaceutic în calitate de depozitar.

14 octombrie 2019
1151