Profil electoral: Vladimir Garștea, candidatul democraților la Primăria Durlești

Vladimir Garștea este consilier local la Durlești începând cu iulie 2015. A fost ales pe listele Partidului Democrat. La scrutinul de acum patru ani a participat și în cursa pentru șefia primăriei orașului Durlești, dar s-a clasat pe locul 5, acumulând 6,93% din numărul total de voturi valabil exprimate.
Anterior a candidat independent și la alegerile în Consiliul Municipal Chișinău, în 2007, însă nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a accede în CMC.
Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale
În declarația de avere pentru 2016 a raportat venituri în mărime de 99 de mii de lei, obținute de la Primăria Durlești și de la Cris Registru, locul de muncă de bază, dar și pensia de 60 de mii de lei. Garștea are în proprietate două loturi intravilane, a câte șase ari, evaluate la 162, respectiv 156 de mii de lei, și un teren extravilan de șapte ari. În același timp, consilierul a raportat două case de locuit, cu suprafața de 136 de metri pătrați, evaluată la 274 de mii de lei, respectiv cu suprafața de 179,6 metri pătrați, evaluată la 752 de mii de lei. Candidatul democraților mai indica un automobil de marcă Toyota, achiziționat în 2013.
232 de mii de lei constituie veniturile acumulate de Vladimir Garștea în 2017, iar în 2018, potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul trecut, veniturile sale se cifrează la 218 mii de lei. Tot în 2018, democratul și-a vândut mașina, pentru care ar fi încasat doar 5.000 de lei.
Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid
Nu au fost semnalate cazuri de corupție în care ar fi fost implicat.
„Cazier judiciar” (în special - în ceea ce privește actele de corupție, actele conexe actelor de corupție, faptelor coruptibile)
Nu are antecedente penale, contravenționale sau administrative.
Sursa: Anticorupție.md
Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Profil electoral: Constantin Ursu, candidatul PL la fun...
Constantin Ursu are 27 de ani. A absolvit Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” din satul Colonița, după care și-a continuat studiile la Universitatea Tehnică, facultatea Energetică. Este masterand al USPEE, specialitatea Economie. De profesie este inginer. Potrivit CV-ului său, în prezent este angajat la Aeroport Handling SRL.
Profil electoral: Iurie Onofriiciuc, candidatul PSRM pe...
Iurie Onofriiciuc este candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al orașului Vadul lui Vodă. Onofriiciuc se află la cârma orașului Vadul lui Vodă și candidează pentru al cincilea mandat consecutiv de primar.
Profil electoral: Eleonora Șaran, candidata Blocului el...
Eleonora Șaran este primarul orașului Durlești, aleasă în iunie 2015 pe listele Blocului electoral Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă. Tot atunci ea a acces și în Consiliul Local, însă a renunțat la mandat în favoarea celui de edil al orașului. Anterior, începând cu 1 februarie 2012, a fost viceprimar al localității. La 20 octombrie va încerca să obțină un nou mandat, sprijinită de același partid.
Profil electoral: Angela Zaporojan, candidata PSRM la p...
Angela Zaporojan este primarul satului Colonița. S-a implicat în politică în anul 2007, când a acces în Consiliul Local Colonița, pe listele Partidului European (doc). Patru ani mai târziu a trecut la Partidul Liberal Democrat, cu susținerea căruia a acces din nou în Consiliul Local (doc), dar a renunțat la mandatul de consilier în favoarea celui de primar al localității, obținut după victoria în cel de-al doilea tur de scrutin (doc).
Aici așteptăm comentariul tău!