Vladimir Cebotari: Sunt mulţi oameni dedicaţi şi bine intenţionaţi în sistemul de justiţie, trebuie să le oferim instrumentele necesare
Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova Curată despre etapa la care se află în prezent reformele în domeniul justiţiei. Deşi recunoaşte că încrederea populaţiei în justiţia din Republica Moldova este una foarte joasă, Vladimir Cebotari este de părere că lucrurile încep să se schimbe spre bine în acest sector.
“Încrederea nu este una mare, ba din contra, este la nivelul cel mai jos din ultimii ani și cred că mai jos nu are cum să meargă. Cunosc foarte mulți colegi din diferite instituții care sunt oameni dedicați și care sunt foarte bine intenționați, dispuși și insistenți să își facă datoria în modul corespunzător. Doar că și noi trebuie să le dăm instrumentele și resursele necesare”, a subliniat Vladimi Cebotari.
“Încrederea nu este una mare, ba din contra, este la nivelul cel mai jos din ultimii ani și cred că mai jos nu are cum să meargă. Cunosc foarte mulți colegi din diferite instituții care sunt oameni dedicați și care sunt foarte bine intenționați, dispuși și insistenți să își facă datoria în modul corespunzător. Doar că și noi trebuie să le dăm instrumentele și resursele necesare”, a subliniat Vladimi Cebotari.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Galina Bostan: Deși s-ar părea că e un mecanism democra...
Președintele Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Galina Bostan, a acordat un interviu portalului Moldova Curată, în care a vorbit despre activitatea Comisiei anticorupție, formată recent la inițiativa președintelui Parlamentului, al cărei co-președinte este, dar și despre mersul reformelor în sectorul justiției.
Iurie Morcotîlo: Companii cu fondatori comuni și acelea...
Procesul de achiziții publice în domeniul educațional din municipiul Chișinău are de suferit din cauza mai multor tertipuri la care recurg agenții economici care participă la tendere, arată un raport realizat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup. Autorul studiului, Iurie Morcotîlo, a declarat într-un interviu pentru Moldova Curată că există câteva companii cu fondatori comuni sau adrese juridice comune care mimează competiția pentru a câștiga contractele de reparații ale școlilor și grădinițelor din capitală.
VIDEO // „Pentru a trece testul de integritate nu e suf...
Vicedirectorul Centrului Național Anticorupție (CNA) Cristina Țărnă explică într-un interviu pentru Moldova Curată cum urmează a fi testată integritatea funcționarilor publici, dacă există sau nu justiție la telefon la CNA și ce planuri are pentru 2014 Centrul Național Anticorupție.
„Suntem martori ai unor activități ilegale în justiție”
Secretarul general al Aparatului președintelui susține atitudinea critică a șefului statului față de sistemul judecătoresc. Într-un interviu acordat Moldovei Curate, funcționarul explică cât de reduse sunt pârghiile instituției prezidențiale pentru a curăța sistemul judecătoresc.
Eduard Harunjen, şeful Procuraturii Anticorupţie, vorbe...
Eduard Harunjen, şeful Procuraturii Anticorupţie, a vorbit în cadrul unui interviu pentru portalul „Moldova Curată” despre dosarul deputatului liberal-democrat Nicolae Juravschi şi cel al parlamentarului comunist Grigore Petrenco, ambii urmăriţi penal pentru fals în declaraţia de avere. Omul legii a explicat de ce Nicolae Juravschi a scăpat basma curată, iar Grigore Petrenco este chemat în continuare la Procuratură ca să ofere explicaţii. Interviul integral îl puteţi citi AICI.
ANATOLIE DONCIU: CNI trebuie reformat pentru a putea ve...
Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre modul în care funcționează această structură și a explicat de ce ea nu este destul de eficientă în prevenirea corupției. Potrivit lui, legislația deficitară nu permite în multe cazuri sancționarea celor care nu își declară averile sau interesele personale, a celor care, fiind în funcții publice, își angajează rudele sau favorizează afacerile acestora.
Aici așteptăm comentariul tău!