Victoria lui Ţuţu le va da bătăi de cap membrilor CNI

Arhiva 10 aprilie 2015 993
Lupta dintre Constantin Ţuţu şi Vitalii Buhreakov

Victoria de săptămâna trecută pe ringul de kick-boxing a deputatului şi campionului mondial Constantin Ţuţu îi pune în dificultate pe membrii Comisie Naţionale de Integritate (CNI). Constantin Ţuţu este sigur că va primi o remunerare pentru munca depusă, însă nu ştie ce sumă anume. CNI însă nu are un răspuns cum poate fi calificat premiul bănesc pe care îl va primi acesta, deoarece, potrivit statutului de deputat, Ţuţu nu poate avea alte remunerări în afară de cele provenite din activitate didactică şi ştiinţifică.



Constantin Ţuţu a luptat în cadrul Galei KOK desfășurate pe 4 aprilie la Chișinău cu sportivul leton Vitalii Buhreakov la categoria de greutate de pâna la 85 de kilograme. Ţuţu a câştigat lupta înainte de termen, deoarece arbitrul a oprit meciul în runda a 3-a din cauza accidentării adversarului său.

După meci, Constantin Ţuţu a purtat un tricou cu simbolul Partidului Democrat

Deputatul democrat nu cunoaşte încă “preţul” victoriei

Constantin Ţuţu a declarat presei imediat după meci că victoria se datorează muncii sale. "Nu cred în noroc. Cred în muncă. Nu poate fi în ring noroc, cu siguranţă. Dacă munceşti, ai rezultatul cuvenit, daca nu munceşti, o primeşti," a spus Țuțu.

Deputatul nu ştie care va fi valoarea premiului pe care îl va primi pentru victorie. “Cu siguranţă voi primi şi premii şi cadouri băneşti, însă până la moment nu am primit nimic”, a declarat Ţuţu pentru Moldova Curată, specificând că nu ştie care va fi valoarea acestora. “Când le voi primi, cu siguranţă, am să le declar”, a precizat deputatul.

Sportul de performanţă – hobby sau activitate incompatibilă cu cea de deputat?

Preşedintele CNI, Anatolie Donciu, spune că nu ştie cum va fi calificat premiul bănesc al sportivului-deputat. “Activitatea sportivă pe care o desfăşoară nu este o funcţie, ca să poată fi calificată ca o stare de incompatibilitate. Poate spune că e un hobby, deşi aici e vorba de sport de performanţă. Potrivit Legii despre statutul deputatului în Parlament, alesul poporului, în afară de salariul de deputat, poate fi remunerat doar din activitate didactică şi ştiinţifică. Este o situaţie delicată, care cred că va fi discutată în cadrul şedinţei Comisiei”, spune Anatolie Donciu. Președintele CNI a adăugat că în cazul în care va fi iniţiat un control pe numele deputatului, va fi examinat şi programul de pregătire al sportivului ca să nu se suprapună cu orele de muncă ale acestuia în Parlament.

Ţuţu a declarat însă că la antrenamente merge doar după orele de lucru, iar pe primul plan este acum activitatea sa de deputat.

Anul trecut, Constantin Ţuţu a obţinut un venit de 145 de mii de euro din activitatea sportivă, aici fiind incluse premiile şi donaţiile.

Lilia Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Chiar dacă şi-a recunoscut greşeala, un angajat al Depa...

Șeful adjunct al Direcției urmărire penală a Departamentului Poliției de Frontieră (DPF), Vitalie Lefter, a uitat să indice în declaraţia de avere pentru anul 2013 mai multe bunuri, între care un apartament, un autoturism, 10 conturi bancare și cota-parte de 90% din capitalul unei societăți comerciale. Ofițerul şi-a recunoscut greşeala în faţa membrilor Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), menţionând că despre existenţa unor bunuri nici nu a ştiut până acum. CNI însă nu l-a cruțat și a trimis dosarul la Procuratura Generală.

05 ianuarie 2015
993
Arhiva

Miniștri cu firme de la PDM: Pavel Filip, Vladimir Botn...

Ministrul democrat Pavel Filip pare să fie sprijinit masiv de angajaţii din întreprinderile de stat subordonate ministerului pe care îl conduce, întrucât aproape 200 de angajaţi la ”Registru” au făcut donaţii de mii de lei în campania electorală a PDM. El însuși nu a donat nimic, deși are de unde, judecând după declarația de avere. Un alt ministru democrat, Vasile Botnari, are și el acumulate ceva bunuri, în afară de locuință. Victor Osipov este un reprezentant al PDM care revine în Guvern și care, la fel ca primii doi, are cote părți în mai multe firme, în special din domeniul media.

06 martie 2015
1466
Arhiva

Viceministrul Culturii şi-a completat declaraţia de ave...

Viceministrul Culturii, Igor Șarov, și-a completat declarația de avere de două ori, lucru pe care legea nu îl permite. Imediat ce a preluat funcția, în septembrie 2013, el a depus o declarație de avere și scria că nu deține nici un imobil, iar pentru Moldova Curată a explicat că locuiește cu familia întrun apartament al mamei sale. După apariția articolului însă, declarația a fost completată și republicată atât pe pagina Comisiei Naționale de Integritate (CNI), cât și pe cea a Ministerului Culturii. În noul document, în proprietatea oficialului apare un apartament. Experţii susţin că legea nu prevede recompletarea declaraţiilor de avere, iar acest lucru este ilegal.

07 aprilie 2014
1028
Arhiva

Prima condamnare la închisoare, pentru acte de corupți...

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație (FNSAA) „Agroindsind”, Sergiu Bernevec, a fost condamnat marți, 2 mai 2017, la 9 ani de închisoare cu executare pentru abuz de serviciu și delapidarea averii străine. Adjunctul acestuia, Sergiu Boța, a fost condamnat și el la 8 ani de închisoare cu executare, pentru un singur capăt de acuzare - delapidarea averii străine. Cei doi nu au fost însă încarcerați, deoarece sentința, dată de prima instanță, nu este executorie, urmând ca un titlu executoriu să fie emis după decizia Curții de Apel în acest proces. 

02 mai 2017
1086
Arhiva

Teren vândut în conflict de interese, rămas în propriet...

Anatolie Mitrofan, nepotul primarului satului Racovăț, Soroca, s-a ales cu 20 de hectare de teren în urma unei licitații la care unchiul său a fost președinte al Comisiei. Chiar dacă licitația a fost ulterior anulată, iar CNI a constatat că primarul Mihail Mitrofan s-a aflat în conflict de interese, terenul nu a fost retras din cauza întârzierii procedurilor juridice. 

16 decembrie 2015
1245
Arhiva

Profil candidat: Alexandru Jizdan

Integritatea în activitatea politică

13 februarie 2019
2205