Victoria lui Ţuţu le va da bătăi de cap membrilor CNI

Arhiva 10 aprilie 2015 1111
Lupta dintre Constantin Ţuţu şi Vitalii Buhreakov

Victoria de săptămâna trecută pe ringul de kick-boxing a deputatului şi campionului mondial Constantin Ţuţu îi pune în dificultate pe membrii Comisie Naţionale de Integritate (CNI). Constantin Ţuţu este sigur că va primi o remunerare pentru munca depusă, însă nu ştie ce sumă anume. CNI însă nu are un răspuns cum poate fi calificat premiul bănesc pe care îl va primi acesta, deoarece, potrivit statutului de deputat, Ţuţu nu poate avea alte remunerări în afară de cele provenite din activitate didactică şi ştiinţifică.



Constantin Ţuţu a luptat în cadrul Galei KOK desfășurate pe 4 aprilie la Chișinău cu sportivul leton Vitalii Buhreakov la categoria de greutate de pâna la 85 de kilograme. Ţuţu a câştigat lupta înainte de termen, deoarece arbitrul a oprit meciul în runda a 3-a din cauza accidentării adversarului său.

După meci, Constantin Ţuţu a purtat un tricou cu simbolul Partidului Democrat

Deputatul democrat nu cunoaşte încă “preţul” victoriei

Constantin Ţuţu a declarat presei imediat după meci că victoria se datorează muncii sale. "Nu cred în noroc. Cred în muncă. Nu poate fi în ring noroc, cu siguranţă. Dacă munceşti, ai rezultatul cuvenit, daca nu munceşti, o primeşti," a spus Țuțu.

Deputatul nu ştie care va fi valoarea premiului pe care îl va primi pentru victorie. “Cu siguranţă voi primi şi premii şi cadouri băneşti, însă până la moment nu am primit nimic”, a declarat Ţuţu pentru Moldova Curată, specificând că nu ştie care va fi valoarea acestora. “Când le voi primi, cu siguranţă, am să le declar”, a precizat deputatul.

Sportul de performanţă – hobby sau activitate incompatibilă cu cea de deputat?

Preşedintele CNI, Anatolie Donciu, spune că nu ştie cum va fi calificat premiul bănesc al sportivului-deputat. “Activitatea sportivă pe care o desfăşoară nu este o funcţie, ca să poată fi calificată ca o stare de incompatibilitate. Poate spune că e un hobby, deşi aici e vorba de sport de performanţă. Potrivit Legii despre statutul deputatului în Parlament, alesul poporului, în afară de salariul de deputat, poate fi remunerat doar din activitate didactică şi ştiinţifică. Este o situaţie delicată, care cred că va fi discutată în cadrul şedinţei Comisiei”, spune Anatolie Donciu. Președintele CNI a adăugat că în cazul în care va fi iniţiat un control pe numele deputatului, va fi examinat şi programul de pregătire al sportivului ca să nu se suprapună cu orele de muncă ale acestuia în Parlament.

Ţuţu a declarat însă că la antrenamente merge doar după orele de lucru, iar pe primul plan este acum activitatea sa de deputat.

Anul trecut, Constantin Ţuţu a obţinut un venit de 145 de mii de euro din activitatea sportivă, aici fiind incluse premiile şi donaţiile.

Lilia Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

CNI va iniţia controale şi în Săptămâna Patimilor

În şedinţa de astăzi, Comisia Naţională de Integritate (CNI) va examina averile şi interesele a 12 persoane cu funcţii de răspundere. Una dintre ele este directorul adjunct al Direcţiei Arhitectură a Primăriei Chişinău, Radu Blaj.

17 aprilie 2014
1117
Arhiva

Donaţii contraversate în raportul financiar al PDM

Două angajate ale primăriei comunei Mihăileni din raionul Briceni susţin că nu au dat niciun ban pentru finanțarea campaniei electorale a Partidului Democrat (PDM), chiar dacă figurează în Raportul financiar depus de PD la Comisia Electorală Centrală (CEC). Angajatele, care ar fi donat împreună 20 de mii de lei, au declarat pentru Moldova Curată că primarul a fost cel care le-a inclus în lista donatorilor. Alesul local afirmă că angajatele „spun prostii”.

07 noiembrie 2014
1164
Arhiva

Se apropie sfârşitul anului 2015, iar pe site-ul CNI în...

Până în prezent, doar 132 de declaraţii de venituri şi proprietăţi sunt plasate pe pagina web a Comisiei Naţionale de Integritate (CNI). În timp ce compania responsabilă de digitizarea declaraţiilor de avere şi CNI invocă motive tehnice, unii jurnalişti afirmă că publicarea declaraţiilor este tărăgănată intenţionat.

24 septembrie 2015
1089
Arhiva

Încă un viceministru suspectat de incompatibilitate de...

Comisia Naţională de Integritate (CNI) verifică declaraţia de avere pentru anul 2012 a lui Sergiu Sainciuc, viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Demnitarul a ajuns în atenţia CNI, deoarece a cumulat, în anul 2012, funcţia de membru în Consiliul de Administraţie (CA) la două instituţii de stat,  în situaţia respectivă fiind majoritatea viceminiştrilor din actualul Guvern.

04 februarie 2014
1862
Arhiva

Confirmat de CNI: achiziții contrare legii la Primăria...

Primara satului Răcăria, raionul Râșcani, Valentina Nadulișneac, ar putea fi amedată de către CNA pentru admiterea situației de conflict de interese de 6 ori, adică de fiecare dată când întreprindere agricolă în care ea deține cote-părți a câștigat licitații organizate de Primărie. Acest caz a ajuns în atenția Comisiei Naționale de Integritate (CNI) în urma publicării unui articol pe Moldova Curată. La ședința din 30 iunie CNI a stabilit că Valentina Nadulișneac ar fi trebuit să declare, în termen de 3 zile, așa cum prevede legea, interesul său personal legat de încheierea acestor tranzacții. 

02 iulie 2016
1109
Arhiva

Profil candidat: Fiodor Covalji

Integritatea în activitatea politică

13 februarie 2019
1322