ZdG: Igor Dodon a avut în ultimii ani vacanțe de lux în Maldive, Seychelles sau Dubai

Alegeri Prezidentiale 17 ianuarie 2020 1696Președintele Igor Dodon a avut în ultimii ani, atât pe durata mandatului său de președinte, cât și în perioada când era deputat sau angajat al Ministerului Economiei, mai multe vacanțe în locuri exotice. În listă apar destinații ca insulele Maldive, Seychelles, în Dubai, dar și o vilă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, gestionat de familia procurorului general al Rusiei, Iurii Chaika. Asta au arătat reporterii Ziarului de Gardă într-un articol plasat astăzi pe pagina web a publicației.

Potrivit reporterilor, prețurile sejururilor în asemenea destinații sunt destul de mari pentru bugetul unei persoane care a activat numai în funcții publice, așa cum este Igor Dodon. Jurnaliștii au trecut în revistă vacanțe la mare și munte, unele fiind afișate pe Facebook chiar de către președinte, iar altele - secrete până acum.

Solicitat de ZdG să comenteze vacanțele sale, Igor Dodon a răspuns prin intermediul Serviciului de Presă al Președinției:

”1. Dacă deschideți paginile de Facebook sau Instagram ale multor familii de moldoveni, inclusiv ale politicienilor din R. Moldova, o sa găsiți ușor multe „probe”, cum le denumiți dvs, că anual merg în vacanțe cu familiile, spre destinații mai apropiate sau mai îndepărtate. Chiar dacă se face o referire la un înalt funcționar public, dreptul său la viața privată nu poate fi încălcat prin insinuări manipulatoare și utilizarea unor informații false, cum ar fi prezentarea unor tarife de pe diferite site-uri, pe care acesta nu le-a achitat in realitate.

2. Familia președintelui R. Moldova a avut vacante nu doar în ultimii 10 ani, dar chiar în ultimii 20. O parte din aceste vacanțe au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială, iar altele nu au presupus costuri pentru că s-au desfășurat la invitația unor rude sau prieteni apropiați, care și-au asumat chestiunile logistice.

3. Familia prezidențială nu a achitat cazarea în vacanța din 2018. Costurile au fost suportate de una dintre rudele apropiate ale domnului președinte. Deci, insinuarea dvs are ca efect inducerea în eroare a opiniei publice. 

4. Absolut toate vacanțele care au presupus costuri de cazare au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială. 

5. În toți acești ani, de când este implicat în politică, cheltuielile și veniturile domnului președinte au fost monitorizate de organele responsabile și nu au fost depistate încălcări de la legislație”.

Alte detalii puteți găsi pe ZdG.md.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2020

Profil de integritate al candidatei Violeta Ivanov: tre...

3 zile deputată neafiliată

07 octombrie 2020
5938
2020

O biserică vizitată de Igor Dodon în campania electoral...

Două biserici din or. Cupcini, raionul Edineț, unde primarul și președintele Consiliului Raional sunt socialiști, au primit bani din bugetele locale în timpul actualei campanii electorale.

30 octombrie 2020
3722
2019

(FOTO/VIDEO) Familia lui Igor Dodon utilizează trei aut...

Familia prezidențială circulă de mai mulți ani cu câteva automobile care nu se regăsesc, însă, în declarația de avere a șefului statului, Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curtea casei președintelui, care se găsește în sectorul Buiucani al capitalei și pentru a cărei achiziționare Igor Dodon a declarat anterior că a accesat un credit imobiliar. Președinția însă, solicitată de MoldovaCurata.md, nu recunoaște că șeful statului ar folosi alte mașini decât cele declarate oficial. MoldovaCurata.md a constatat că două dintre mașini au fost donate Partidului Socialiștilor în 2016, în campania electorală prezidențială.

29 decembrie 2019
12763
2020

Profil de integritate al candidatului Dorin Chirtoaca:...

07 octombrie 2020
3201
2020

Profil de integritate al candidatei Maia Sandu: trecutu...

07 octombrie 2020
4853
2020

Profil de integritate al candidatului Tudor Deliu: trec...

07 octombrie 2020
4627