Adriana Bețișor: un milion de lei câștigat la nuntă și o Skoda nouă, folosită prin mandat

Arhiva 7 iulie 2016 345

Procurora din Procuratura Anticorupție Adriana Bețișor, care a condus urmărirea penală în dosarul de trafic de influență și luare de mită al fostului premier Vlad Filat, a declarat pentru anul 2015 un venit de peste un milion de lei obținut din donațiile care i-au fost făcute la nunta sa cu actualul șef interimar al Direcției Antifraudă a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, arată o investigație a jurnaliștilor de la Ziarul de Gardă, publicată joi, 7 iunie. Tot în anul 2015 ea a intrat în posesia unui autoturism Skoda Octavia nou, care valorează cel puțin 15 mii de euro. Adriana Bețișor a declarat pentru Ziarul de Gardă că acesta este un autoturism care aparține unei persoane aflate peste hotare, iar ea îl folosește prin mandat. Tot pe bază de mandat, Bețișor a mai folosit, în anii 2014-2015, o mașină Toyota Corolla, produsă în anul 2009. Soțul ei, Dumitru Șubin, utilizează, prin aceeași procedură de mandatare, un autoturism Șkoda, doar că din anul 2013. Cei doi au făcut nuntă în luna octombrie 2015. 

Dumitru Șubin a devenit șef interimar al Direcției Antifraudă de la Fisc în luna decembrie 2014, la aproape un an după ce fostul șef interimar, Vasile Popușoi, a fost reținut de către CNA și Procuratura Anticorupție pentru că ar fi luat mită, alături de doi intermediari, 135 de mii de dolari și 100 de mii de lei. Adriana Bețișor a făcut parte din grupul de procurori care a participat la instrumentarea dosarului Popușoi. Dacă procurora ar putea fi suspectată că în acest caz s-a aflat în conflict de interese citiți în materialul integral, de pe zdg.mdPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Oleg Savva

Integritatea în activitatea politică

20 ianuarie 2019
428
Arhiva

Judecătorul Cristi Danileț: Dacă se știu că sunt cu ”pe...

Judecătorul și membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, Cristi Danileț, a acordat un interviu portalului Moldova Curată în care a vorbit despre performanțele la care a ajuns România în combaterea corupției și despre modelele pe care le poate împrumuta Republica Moldova. Cunoscător al sistemului de drept de la noi datorită conlucrării pe care o are cu autoritățile și magistrații de la Chișinău, magistratul român a punctat și câteva măsuri care se impun în primul rând pentru a avea progrese în ce privește eliminarea corupției.

18 septembrie 2015
273
Arhiva

Interesele opace ale judecătorilor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu face publice declaraţiile de interese personale ale judecătorilor, deşi legislaţia îl obligă să le plaseze pe pagina sa web. Experţii insistă ca instituţia trebuie să transparentizeze interesele judecătorilor.

12 iunie 2015
330
Arhiva

Profil candidat: Sergiu Groza

Integritate în activitatea politică

05 februarie 2019
675