ANI TREBUIE SĂ FIE O GARANȚIE PENTRU NOI, CETĂȚENII, CĂ FUNCȚIONARII ȘI DEMNITARII NU UTILIZEAZĂ APARATUL STATULUI ȘI BANII DIN BUGET PENTRU A SE ÎMBOGĂȚI
O instituție puternică în domeniul integrității ar putea pune în pericol interesele mai multor demnitari și funcționari de stat, este de părere Ion Guzun, expert al Centrului de Resurse Juridice.
În cadrul unui interviu pentru Moldova Curată, el a spus că, în opinia sa, autoritățile tărăgănează intenționat formarea Autorității Naționale de Integritate, care are rolul de a verifica averile și interesele demnitarilor. Deși legea referitore la ANI a fost adoptată acum un an, instituția încă nu este funcțională.
Natalia Enache
În cadrul unui interviu pentru Moldova Curată, el a spus că, în opinia sa, autoritățile tărăgănează intenționat formarea Autorității Naționale de Integritate, care are rolul de a verifica averile și interesele demnitarilor. Deși legea referitore la ANI a fost adoptată acum un an, instituția încă nu este funcțională.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
VIDEO // „În dosarul 7 aprilie s-a putut face mai mult...
Procurorul general al R. Moldova vorbește într-un interviu video acordat portalului Moldova Curată despre regretele sale legate de modul în care a fost gestionat „dosarul 7 aprilie”, despre independența Procuraturii Generale și la ce telefoane de serviciu a renunțat. De asemenea, Corneliu Gurin răspunde la întrebarea dacă în viitorul apropiat vor veni sau nu faxuri de la Bruxelles cu nume de persoane care ar trebui cercetate penal.
„Ţara noastră nu este un elev rău, dar politicul rămâne...
Reprezentanta Republicii Moldova la GRECO (Grupul statelor contra corupţiei), un Comitet de monitorizare al Consiliului Europei instituit în baza unui acord parţial şi lărgit, anunţă că activitatea Comisiei Naţionale de Integritate va fi supusă unei prime evaluări internaţionale în anul 2015 în cadrul celei de-a patra runde de evaluare GRECO. Cornelia Vicleanschi crede că disensiunile apărute între membrii Comisiei se explică prin lacunele din legislaţia care reglementează activitatea instituţiei, iar GRECO ar putea interveni cu anumite recomandări de natură să le elimine.
Video // „Să negi corupția din justiție este un mod sin...
Ministrul Justiției Oleg Efrim explică într-un interviu pentru Moldova Curată de ce nu avem încă judecători condamnați pentru acte de corupție, cine vor fi judecătorii asupra cărora ar putea fi aplicate noile sancțiuni de confiscare extinsă a averii și cum comentează oficialul intenția unora de a contesta la Curtea Constituțională pachetul de legi anticorupție adoptat anul trecut de Parlament.
Camelia Bogdan: ”Printre magistrați trebuie să existe o...
Judecătoarea Curţii de Apel Bucureşti, Camelia Bogdan, explică mecanismele de confiscare a averilor ilicite, cum funcţionează acestea în România şi cum funcţionează în Republica Moldova. Ea a opinat în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova Curată că în examinarea dosarului ce vizează furtul miliardului, anchetatorii din Republica Moldova ar trebui să se ghideze de standardele internaționale și să colecteze dovezi pentru întoarcerea banilor la bugetul de stat.
„Suntem martori ai unor activități ilegale în justiție”
Secretarul general al Aparatului președintelui susține atitudinea critică a șefului statului față de sistemul judecătoresc. Într-un interviu acordat Moldovei Curate, funcționarul explică cât de reduse sunt pârghiile instituției prezidențiale pentru a curăța sistemul judecătoresc.
Aici așteptăm comentariul tău!