CANDIDAT: ADRIAN GĂINĂ, PSRM

Fălești 27 octombrie 2019 1695

Adrian Găină este directorul Gimnaziului ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din satul Năvârneț, raionul Fălești și candidează pentru funcția de primar al acestei localități ca reprezentant al PSRM.La alegerile din vara anului 2015, Adrian Găină a participat pe listele Partidului Nostru. În prezent, însă, și-a schimbat opțiunile politice și candidează din partea socialiștilor. În primul tur, din 20 octombrie 2019, Adrian Găină a luat peste 24 la sută din voturi. În turul doi, din 3 noiembrie 2019, se va confrunta cu Elena Hreașcă de la democrați, actuala primară.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Adrian Găină a obținut anul trecut un venit de peste 121 de mii de lei de la Gimnaziul ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, unde este director și alte peste o mie de lei de la Primărie, cu titlu de indemnizație de ales local. Soția sa activează, de asemenea, în domeniul învățământului. Aceasta a obținut anul trecut un salariu de circa 17 mii de lei de la Direcția Educație Fălești.

Din declarația de avere și interese personale pentru anul 2018, vedem că soții Găină dețin trei terenuri agricole și unul intravilan, o casă de locuit, pe care au obținut-o în anul 2016. De asemenea, Adrian Găină este proprietarul unui autoturism de model Reanault Scenic. Tot anul trecut, acesta a luat un credit de peste 110 mii de lei, pe care ar trebui să il întoarcă până în anul 2023.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

În mandatul trecut, candidatul socialiștilor a fost consilier de la Partidul Nostru.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Fălești

Candidat: Alexandru Severin, Partidul Nostru

Alexandru Severin are 30 de ani și lucrează profesor de educație fizică la Liceul ”Mihai Eminescu” din orașul Fălești. Face parte din Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi. Pe lista acestui partid a devenit, in anul 2015, consilier orășenesc la Fălești și consilier raional. ”Am decis să intru în politică de la ziua fondării Partidului Nostru, în 2014. Mă mândresc că fac parte dintr-un asemenea partid”, a spus candidatul intr-un interviu pentru portalul NordNews.

16 octombrie 2019
2341
Fălești

Candidat: Mihail Nanii

Mihail Nanii este jurist de specialitate și este angajat la SRL Bălți-Gaz, Filiala Fălești. Candidează la funcția de primar al orașului Fălești din partea Partidului Socialiștilor.

16 octombrie 2019
1320
Fălești

CANDIDAT: VICTOR ZALEVSCHI, PCRM

Victor Zalevschi (60 de ani) este candidatul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) la funcția de primar al orașului Fălești. Acesta a mai fost primar al localității până in 2015, fiind votat în urma unor alegeri locale repetate, desfășurate în noiembrie 2011.

18 octombrie 2019
1270