CANDIDAT: VICTOR ZALEVSCHI, PCRM

Fălești 18 octombrie 2019 1213

Victor Zalevschi (60 de ani) este candidatul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) la funcția de primar al orașului Fălești. Acesta a mai fost primar al localității până in 2015, fiind votat în urma unor alegeri locale repetate, desfășurate în noiembrie 2011.Victor Zalevschi este de profesie inginer în domeniul construcției drumurilor, iar între 2015 și 2018 a fost conducătorul SA „Magistrala”, o importantă companie de construcție a drumurilor din R. Moldova. Anterior, începând cu anul 1981 și până în 2010, a activat în cadrul SA „Drumuri-Fălești”, fiind și directorul societății timp de șase ani.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În ultima declarație de avere și interese personale depusă de Victor Zalevschi, depusă din poziția de consilier raional la Fălești, cea pentru anul 2018, acesta indica un salariu de 170 de mii de lei obținut din activitatea sa la SA „Magistrala”, 5 600 de lei indemnizații de la Consiliul Raional Fălești și 30,5 mii lei indemnizație de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Fălești. Soția candidatului comunist a ridicat, în 2018, un salariu de 53 mii lei de la Centrul Stomatologic Fălești. Tot în declarația de avere pe 2018 Victor Zalevschi a trecut două terenuri intravilane și două case de locuit. Prima, cumpărată în 1984, are o suprafață de 85 m.p. și o valoare declarată de 80 mii lei. Cea de-a doua casă a fost primită drept moștenire în 2014 și are o valoare declarată de 27 mii lei. Victor Zalevschi mai deține un Mercedes E220, produs în 2006 și cumpărat în 2007, care are o valoare declarată de 60 de mii de lei.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Victor Zalevschi este, în prezent, consilier în Consiliul Raional Fălești, după ce a fost ales în 2015 pe listele PCRM. În 2011 Zalevschi s-a numărat printre candidații comuniștilor la funcția de consilier orășenesc, fără a obține însă un mandat imediat după alegeri. În 2012, după ce unul dintre consilierii comuniști a renunțat la mandat, Zalevschi, fiind următorul pe listă, urma să ajungă în consiliul orășenesc, însă a refuzat mandatul deoarece între timp fusese ales primar al localității.

„Cazier judiciar”

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova. Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Fălești

Candidat: Mihail Nanii

Mihail Nanii este jurist de specialitate și este angajat la SRL Bălți-Gaz, Filiala Fălești. Candidează la funcția de primar al orașului Fălești din partea Partidului Socialiștilor.

16 octombrie 2019
1265
Fălești

Candidat: Alexandru Severin, Partidul Nostru

Alexandru Severin are 30 de ani și lucrează profesor de educație fizică la Liceul ”Mihai Eminescu” din orașul Fălești. Face parte din Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi. Pe lista acestui partid a devenit, in anul 2015, consilier orășenesc la Fălești și consilier raional. ”Am decis să intru în politică de la ziua fondării Partidului Nostru, în 2014. Mă mândresc că fac parte dintr-un asemenea partid”, a spus candidatul intr-un interviu pentru portalul NordNews.

16 octombrie 2019
2240
Fălești

CANDIDAT: ADRIAN GĂINĂ, PSRM

Adrian Găină este directorul Gimnaziului ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din satul Năvârneț, raionul Fălești și candidează pentru funcția de primar al acestei localități ca reprezentant al PSRM.

27 octombrie 2019
1518