Candidat: Mihail Nanii

Fălești 16 octombrie 2019 1263

Mihail Nanii este jurist de specialitate și este angajat la SRL Bălți-Gaz, Filiala Fălești. Candidează la funcția de primar al orașului Fălești din partea Partidului Socialiștilor.A mai candidat la această funcție in anul 2015, pe lista Partidului Democrat. Acum, ii reprezintă pe socialiști. In ultimii patru ani, a fost consilier orășenesc. A făcut parte din Comisia etică, ordine publică și drept.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

In declarația de avere și interese personale pentru anul 2018, depusă la ANI in calitate de consilier orășenesc, Mihail Nanii arată că a avut un salariu de 138 de mii de lei de la ”MoldovaGaz”, iar soția sa, angajată la Direcția raională de invățământ – de 114 654 de lei.

Soții Nanii dețin două apartamente, unul de 65 și altul de 69 de metri pătrați. Primul a fost cumpărat in anul 2005 cu 50 517 lei, iar al doilea, cu o valoare similară, le-a revenit prin moștenire, in anul 2006. La bunuri mobile, candidatul declară un Mercedes Vito produs in 1998 și cumpărat 10 ani mai târziu, cu 40 de mii de lei.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Mihail Nanii nu a deținut până acum funcții publice.

Nu există informații despre eventuale dosare penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Fălești

CANDIDAT: VICTOR ZALEVSCHI, PCRM

Victor Zalevschi (60 de ani) este candidatul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) la funcția de primar al orașului Fălești. Acesta a mai fost primar al localității până in 2015, fiind votat în urma unor alegeri locale repetate, desfășurate în noiembrie 2011.

18 octombrie 2019
1210
Fălești

CANDIDAT: ADRIAN GĂINĂ, PSRM

Adrian Găină este directorul Gimnaziului ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din satul Năvârneț, raionul Fălești și candidează pentru funcția de primar al acestei localități ca reprezentant al PSRM.

27 octombrie 2019
1505
Fălești

Candidat: Alexandru Severin, Partidul Nostru

Alexandru Severin are 30 de ani și lucrează profesor de educație fizică la Liceul ”Mihai Eminescu” din orașul Fălești. Face parte din Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi. Pe lista acestui partid a devenit, in anul 2015, consilier orășenesc la Fălești și consilier raional. ”Am decis să intru în politică de la ziua fondării Partidului Nostru, în 2014. Mă mândresc că fac parte dintr-un asemenea partid”, a spus candidatul intr-un interviu pentru portalul NordNews.

16 octombrie 2019
2234