Candidat: Alexandru Severin, Partidul Nostru

Fălești 16 octombrie 2019 2233

Alexandru Severin are 30 de ani și lucrează profesor de educație fizică la Liceul ”Mihai Eminescu” din orașul Fălești. Face parte din Partidul Nostru, condus de Renato Usatâi. Pe lista acestui partid a devenit, in anul 2015, consilier orășenesc la Fălești și consilier raional. ”Am decis să intru în politică de la ziua fondării Partidului Nostru, în 2014. Mă mândresc că fac parte dintr-un asemenea partid”, a spus candidatul intr-un interviu pentru portalul NordNews.A candidat și la alegerile parlamentare din februarie 2019 din partea aceleiași formațiuni, insă nu a trecut in turul doi. Deputat pe circumscripția Fălești a devenit atunci socialistul Oleg Savva.

Integritatea in gestionarea averii și intereselor personale

In declarația de avere și interese personale, depusă la ANI pentru anul 2018 in calitate de consilier, Alexandru Severin declară salariul din funcția de profesor la liceu – 125 072 de lei (in jur de 10 mii de lei) și indemnizațiile de la Consiliul raional și cel orășenesc. Alte venituri nu a avut.

Candidatul nu deține locuință și nici mașină. Acest lucru reiese atât din declarația de avere depusă la ANI, cât și din cea depusă la CEC in februarie 2019, pentru alegerile parlamentare.

Intr-un interviu pentru portalul regional NordNews, Alexandru Severin declara la inceputul acestui an că ridică de la liceu un salariu de 6 500 de lei. ”Acest salariu mare, să-i spun așa, in comparație cu alți profesori se datorează faptului că am la școală și secții sportive”, a spus candidatul.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Alexandru Severin nu a deținut până acum funcții publice.

Nu există informații despre eventuale dosare penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Fălești

CANDIDAT: VICTOR ZALEVSCHI, PCRM

Victor Zalevschi (60 de ani) este candidatul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) la funcția de primar al orașului Fălești. Acesta a mai fost primar al localității până in 2015, fiind votat în urma unor alegeri locale repetate, desfășurate în noiembrie 2011.

18 octombrie 2019
1210
Fălești

CANDIDAT: ADRIAN GĂINĂ, PSRM

Adrian Găină este directorul Gimnaziului ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din satul Năvârneț, raionul Fălești și candidează pentru funcția de primar al acestei localități ca reprezentant al PSRM.

27 octombrie 2019
1505
Fălești

Candidat: Mihail Nanii

Mihail Nanii este jurist de specialitate și este angajat la SRL Bălți-Gaz, Filiala Fălești. Candidează la funcția de primar al orașului Fălești din partea Partidului Socialiștilor.

16 octombrie 2019
1263