Candidat: Anatolie Donțu, Blocul ACUM

Căușeni 11 octombrie 2019 1601

Anatolie Donțu este un om de afaceri și consilier orășenesc la Căușeni, care acum candidează la funcția de primar al orașului Căușeni din partea Blocului ACUM. Donțu a mai candidat la această funcție și in anii 2011 și 2015. Atunci el făcea parte din PLDM.Integritatea in gestionarea averii și intereselor personale

Anatolie Donțu este fondator unic al firmei „Repar Plus” SRL, care practică diferite tipuri de comerț, în special al materialelor lemnoase și celor de construcție.

In anul 2015 in declarația de avere depusă la Consiliul Electoral de Cirscumscripție Căușeni, el arăta că deține o casă de locuit în Căușeni de 150 m. p., un spațiu comercial de 500 m. p. și un teren pentru construcții de 0,23 ha. Atunci candidatul avea și două mașini, un Hyundai Tucson și un Mercedes 600.

In declarația de avere depusă la ANI pentru anul 2018 in calitate de consilier orășenesc, candidatul arată că singurele venituri pe care le-au avut el și soția sa in anul 2018 au fost din salariul de la propria firmă: Anatolie Donțu – peste 26 de mii de lei anual (la care se adaugă 2700 de lei indemnizația de consilier orășenesc), iar soția sa – ceva mai mult de 29 de mii de lei. Solicitat de Moldova Curată, candidatul a declarat că are venituri și din activitatea firmei sale, care vinde materiale de construcție. ”Am venituri din procentul din vânzări, care e flotant. Suma fixă eu nu o pot indica, pentru că e in funcție de vânzări, uneori se calculează procentul săptămânal, uneori la zi”, a explicat Anatolie Donțu.

Familia deține o casă la sol, a cărei constucție a fost finalizată recent, fiind inegistata la Cadastru la inceputul anului 2019. De asemenea, candidatul are două terenuri intravilan, procurate unul in 2006 și altul in 20013. Anatolie Donțu nu declară nici o casă, in schimb, indică trei spații comerciale, a căror destinație ar fi de construcții, toate procurate in anul 2013.

Dintre autoturisme, candidatul deține o KIA Sportage produsă in anul 2011 și procurată anul trecut cu 150 000 de lei.

In același timp, familia candidatului are de rambursat un credit de 150 000 de lei, contractat in anul 2018, cu scadența in 2023, la dobânda de 5%.

Cazier judiciar

La 26 martie 2014 Judecătoria Căușeni a examinat un dosar contravențional in privința lui Anatolie Donțu. Inspecția de Stat in Construcții a cerut penalizarea contavențională a lui pe motiv că nu ar fi informat inspecția despre demararea lucrărilor de construcție. Dosarul insa a fost incetat din cauză că la ședință nu s-a prezentat agentul constatator.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Căușeni

Candidat: Grigore Repeșciuc, PDM

Grigore Repeșciuc este primar al orașului Căușeni din anul 2011, exercitând această funcție pe durata a două mandate. A candidat inițial independent, dar s-a înscris în iunie 2014 în Partidul Democrat, respectiv, la al doilea mandat, în 2015, a reprezentat PDM. După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, a devenit deputat pe lista PDM, pe circumscripția 35 Căușeni. Acum a degrevat și candidează din nou la Primărie, pentru un nou mandat de primar.

10 octombrie 2019
1609
Căușeni

CANDIDAT: ECATERINA BALTAG, PSRM

Ecaterina Baltag este candidată la funcția de primar al orașului Căușeni din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Aceasta afirmă că este contabil-economist de profesie și că a absolvit și Facultatea Asistență Socială.

18 octombrie 2019
1401
Căușeni

Candidat: Ion Ciontoloi, PLDM

Ion Ciontoloi are 61 de ani și este președinte al Organizației Teritoriale Căușeni a PLDM. El candidează din partea acestei formațiuni la funcția de primar al orașului Căușeni. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova şi o perioadă a fost director al cooperativei de consum „Tighina” din Căuşeni.

11 octombrie 2019
1424