CANDIDAT: EDUARD BALAN, PLDM

Ungheni 14 octombrie 2019 1829
Eduard Balan

Eduard Balan (39 de ani) este candidat la funcția de primar al municipiului Ungheni din partea Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM). Timp de șapte ani el a fost viceprimar al orașului, iar în vara anului curent a fost numit vicepreședinte al raionului Ungheni.Eduard Balan este originar din raionul Căușeni. Face parte din echipa PLDM din anul 2011. Are studii în domeniul Administrației Publice Locale, absolvind Universitatea „Valahia” din Târgoviște, România. Potrivit CV-ul său, Eduard Balan are și studii de master, absolvind și Academia de Administrație Publică, cu specializarea „Management”.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Și-a început activitatea profesională în anul 2004, la Trezoreria Teritorială Ungheni în cadrul Ministerului de Finanţe. La alegerile locale din anul 2011 a fost ales consilier orășenesc pe lista PLDM. Din anul 2012 și până în vara anului curent Eduard Balan a ocupat funcția de viceprimar, fiind responsabil pe domeniul culturii, domeniul social și educație. În acest an a avut tentativa de a schimba partidul, cerând să se înscrie în rândurile Partidului Democrat din Moldova (PDM). ”Am scris cerere la PDM, dar nu am mai primit nici un răspuns, așă că nu am mai aderat”, ne-a spus Eduard Balan.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În luna iulie, de la conducerea Primăriei Ungheni s-a mutat la conducerea raionului, fiind numit în poziția de vicepreședinte de raion.

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru anul 2017 depuse la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Eduard Balan indică un venit salarial de circa 81 de mii de lei în calitate de viceprimar. La capitolul „Indemnizații”, a indicat suma de circa 13 mii de lei. De asemenea, mai declară că este titularul a trei depozite bancare în care păstra sumele de peste 30 de mii de lei, 2035 dolari și 325 Euro. Totodată, pe numele lui Eduard Balan sunt înregistrate 2 autoturisme: unul de marca Kia și altul Opel. Familia Balan nu arată că ar avea o locuință.

În schimb, în declarația de avere și interese personale pentru anul 2018 este indicat un apartament, fără a fi menționat care este valoarea acestuia și modalitatea de dobândire. Candidatul a precizat pentru Moldova Curată că apartamentul indicat este locuința pe care o închiriază familia sa. „Anul acesta abia am procurat un apartament, accesând un credit, dar deja îl voi declara la anul viitor”, a spus candidatul PLDM.  În declarație mai este indicat și un teren. Pentru anul trecut, Eduard Balan împreună cu soția sa au avut un venit salarial de circa 265 de mii de lei.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ungheni

CANDIDAT: ALEXANDRU AMBROS, INDEPENDENT

Alexandru Ambros candidează pentru al patrulea mandat la primăria orașului Ungheni. În cele trei mandate anterioare, a candidat pe listele Partidului Liberal Democrat (PLDM). În luna septembrie 2016, a părăsit echipa liberal-democraților și s-a alăturat Partidului Democrat din Moldova (PDM).

17 octombrie 2019
1362
Ungheni

CANDIDAT: GHENADI MITRIUC, PSRM

Ghenadi Mitriuc, 51 de ani, candidează pentru funcția de primar al orașului Ungheni din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). La alegerile parlamentare din acest an a candidat tot pe lista acestei formațiuni.

14 octombrie 2019
1135
2020

Construcţie cu scandal la Cetireni, Ungheni: vor avea u...

21 ianuarie 2020
4574