Candidat: Eugeniu Gustoi, independent

Florești 13 octombrie 2019 1297

Eugeniu Gustoi, 34 de ani, este șef al Secției raionale statistică Florești. A absolvit Universitatea Agrară 2007. De atunci lucrează in secția statistică, fiind avansat până la funcția de șef. In 2016 a inceput studiile la Academia de Administrare Publică, pe care a absolvit-o in acest an, 2019. Eugeniu Gustoi este membru al Partidului Comuniștilor, fiind șef al Comitetului raional de partid. Pe lista acestei formațiuni a candidat in anul 2015 și a devenit consilier orășenesc și raional. La funcția de primar insă candidează independent.Integritatea in gestionarea averii și intereselor personale

In declarația de avere depusă la ANI pentru anul 2018, Eugeniu Gustoi indică salariul său din funcția de șef de secție, 91 610 lei. Mai are venit din indemnizațiile pentru participarea la ședințele consiliilor raional și orășenesc.

Eugeniu Gustoi este propietar al Gospodăriei Țărănești ”Gustoi Eugeniu”, din a cărei activitate a câștigat anul trecut 16 657 de lei. De asemenea, este membru, cu gospodăria sa țărănească, al Cooperativei de intreprinzători ”Pro Organic Fruct”, cu care a pus in functiune anul trecut, la Mărculești, Florești, un frigider pentru păstrarea cantităților mari de mere, folosind un grant de la Banca Mondială.

Candidatul deține două terenuri agricole și două intravilan, două case de locuit, una de 89 de metri pătrați, dobândită in 2015, și alta de 52,6 metri pătrați, dobândită in 2016. Judecând după declarația de avere, aceste imobile nu sunt inregistrate pe numele candidatului.

La capitolul vehicole, Eugeniu Gustoi indică o mașină agricolă și un autoturism Nissan Note, fabricat in anul 2007 și cumpărat in anul 2014 cu 15 000 de lei.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale dosare penale cu implicarea candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Florești

Iurie Gangan, candidat PSRM, Florești

Iurie Gangan (49 de ani), candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Florești, a obținut in primul tur de scrutin organizat la 20 octombrie 2019, 25,43% din numărul total de voturi valabil exprimate, cu aproape 5% mai mult decât contracandidatul său din turul doi, reprezentantul PDM, Gheorghe Gancear.

25 octombrie 2019
1867
Florești

Candidat: Gheorghe Gancear, PDM

Gheorghe Gancear este in prezent vicepreședinte al raionului Florești, fiind ales in această funcție in anul 2015, când s-a format conducerea raionului după alegerile locale. Atunci, el devenise consilier pe listele Blocului Iurie Leancă.

16 octombrie 2019
1275
Florești

Candidat: Ghenadie Ladaniuc, Partidul Șor

Ghenadie Ladaniuc, 47 de ani, are studii medii de specialitate, fiind de meserie „montor-electric pentru deservirea aparatelor industriale”, așa cum a indicat in datele biografice depuse la CEC in campania electorală pentru legislativ, din februarie 2019.

16 octombrie 2019
1409