Iurie Gangan, candidat PSRM, Florești

Florești 25 octombrie 2019 1341

Iurie Gangan (49 de ani), candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Florești, a obținut in primul tur de scrutin organizat la 20 octombrie 2019, 25,43% din numărul total de voturi valabil exprimate, cu aproape 5% mai mult decât contracandidatul său din turul doi, reprezentantul PDM, Gheorghe Gancear.Gangan este viceprimar de Florești, responsabil de compartimentul social şi protecţie civilă. A fost numit în funcția de viceprimar în decembrie 2015, prin decizia Consiliului orășenesc Florești.

În iunie 2015, în urma alegerilor locale generale, Iurie Gangan a ajuns consilier orășenesc în Florești din partea PSRM. La scurt timp după ce a fost ales viceprimar, Gangan a renunțat la mandatul de consilier orășenesc.

Iurie Gangan: „Înainte de 2015 nu am avut activitate politică. Am fost mai mulți ani în Federația Rusă, activând în domeniul medicinei balneare și cosmeticii medicale. Sunt de meserie profesor de clasele primare, dar nu am activat ca profesor. În 1993 am absolvit pedagogia la Universitatea din Tiraspol. În perioada 1994-1996 am fost în trupele de carabinieri în grad de locotenent. Apoi, fiind o famile tânără, am plecat în Federația Rusă, de unde m-am întors în 2015. Am fost director în producere la o companie care activează în domeniul cosmeticii medicale”. 

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform informațiilor din declarația de avere și interese personale pentru anul 2018, Gangan a avut, din funcția de viceprimar, un salariu anual de 85,1 mii de lei, în timp ce soția sa, angajată la Școala primară din orașul Florești, a câștigat 80,7 mii de lei. Soții Gangan sunt proprietarii unui apartament de 66,6 m.p. în orașul Florești, achiziționat în 2006 și a unui automobil Ford Fiesta, fabricat în 2005 și cumpărat în 2009 cu 4 mii de euro. Iurie Gangan a indicat aceleași bunuri în toate declarațiile de avere și interese din perioada în care a exercitat funcția de viceprimar (2015-2018).

Conform informațiilor de la Agenția Servicii Publice, Iurie Gangan nu deține calitatea de fondator sau administrator de firmă.

Integritatea în gestionarea funcției publice și de partid și cazier judiciar

Nu există informații publice despre implicarea lui Iurie Gangan în cauze penale sau contravenționale.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.


 Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Florești

Candidat: Ghenadie Ladaniuc, Partidul Șor

Ghenadie Ladaniuc, 47 de ani, are studii medii de specialitate, fiind de meserie „montor-electric pentru deservirea aparatelor industriale”, așa cum a indicat in datele biografice depuse la CEC in campania electorală pentru legislativ, din februarie 2019.

16 octombrie 2019
1055
Florești

Candidat: Gheorghe Gancear, PDM

Gheorghe Gancear este in prezent vicepreședinte al raionului Florești, fiind ales in această funcție in anul 2015, când s-a format conducerea raionului după alegerile locale. Atunci, el devenise consilier pe listele Blocului Iurie Leancă.

16 octombrie 2019
897
Florești

Candidat: Eugeniu Gustoi, independent

Eugeniu Gustoi, 34 de ani, este șef al Secției raionale statistică Florești. A absolvit Universitatea Agrară 2007. De atunci lucrează in secția statistică, fiind avansat până la funcția de șef. In 2016 a inceput studiile la Academia de Administrare Publică, pe care a absolvit-o in acest an, 2019. Eugeniu Gustoi este membru al Partidului Comuniștilor, fiind șef al Comitetului raional de partid. Pe lista acestei formațiuni a candidat in anul 2015 și a devenit consilier orășenesc și raional. La funcția de primar insă candidează independent.

13 octombrie 2019
884
Florești

Iurie Gangan, candidat PSRM, Florești

Iurie Gangan (49 de ani), candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Florești, a obținut in primul tur de scrutin organizat la 20 octombrie 2019, 25,43% din numărul total de voturi valabil exprimate, cu aproape 5% mai mult decât contracandidatul său din turul doi, reprezentantul PDM, Gheorghe Gancear.

25 octombrie 2019
1342