Candidat: Gheorghe Gancear, PDM

Florești 16 octombrie 2019 564

Gheorghe Gancear este in prezent vicepreședinte al raionului Florești, fiind ales in această funcție in anul 2015, când s-a format conducerea raionului după alegerile locale. Atunci, el devenise consilier pe listele Blocului Iurie Leancă.”Din 1994 până in 1998 am făcut parte din Partidul Democrat și am fost consilier. In 2015 am fost rugat să susțin Blocul Iurie Leancă și am mers cu ei. In 2018 m-am reintors acasă, in familia PD”, ne-a spus Gheorghe Gancear.

Integritatea in gestionarea averii si intereselor personale

In declarația de avere și interese pentru anul 2018, depusă la ANI, Gheorghe Gancear indică salariul de 105 mii de lei de la Consiliul raional, pensia sa și pensia soției. Deține un teren și o casă de 110 m. p., pe care spune că și-a costruit-o singur, intrucât este inginer-constructor. Alte venituri și bunuri nu are. ”Nu, nu am mașină”, ne-a răspuns Gheorghe Gancear la intrebarea de ce nu indică in declarație nici un vehicul. ”Nu am mașină, eu sunt curat ca lacrima, tot ce am copiii imi dau. Eu am activat 25 de ani cu farmaciile, am avut vreo 11 farmacii in oraș și in raion. In 2012 am scris totul după copii”, a adăugat Gheorghe Gancear.

Integritatea in gestionarea funcției publice și de partid

In Consiliul raional el a fost responsabil de domeniile medicină și infrastructură. ”Am lăsat in urma mea multe obiecte construite in Florești, fabrica de unt e construită de mine, trei case multietajate, farmaciile mele... Mai pot să lucrez, de asta vreau să ajung la primărie, eu iubesc Floreștiul, aici am crescut și am lucrat”, ne-a spus Gheorghe Gancear.

In campania electorală din februarie 2019, pentru alegerile parlamentare, Gheorghea Gancear figurează cu o donație de 35 de mii de lei in raportul financiar privind contribuțiile in fondul electoral al PDM. Aceasta constituie in jur de o treime din salariul său de vicepreședinte de raion. ”Da, am donat această sumă”, a confirmat Gheorghe Gancear pentru Moldova Curată.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Florești

Candidat: Ghenadie Ladaniuc, Partidul Șor

Ghenadie Ladaniuc, 47 de ani, are studii medii de specialitate, fiind de meserie „montor-electric pentru deservirea aparatelor industriale”, așa cum a indicat in datele biografice depuse la CEC in campania electorală pentru legislativ, din februarie 2019.

16 octombrie 2019
646
Florești

Iurie Gangan, candidat PSRM, Florești

Iurie Gangan (49 de ani), candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Florești, a obținut in primul tur de scrutin organizat la 20 octombrie 2019, 25,43% din numărul total de voturi valabil exprimate, cu aproape 5% mai mult decât contracandidatul său din turul doi, reprezentantul PDM, Gheorghe Gancear.

25 octombrie 2019
988
Florești

Candidat: Gheorghe Gancear, PDM

Gheorghe Gancear este in prezent vicepreședinte al raionului Florești, fiind ales in această funcție in anul 2015, când s-a format conducerea raionului după alegerile locale. Atunci, el devenise consilier pe listele Blocului Iurie Leancă.

16 octombrie 2019
565
Florești

Candidat: Eugeniu Gustoi, independent

Eugeniu Gustoi, 34 de ani, este șef al Secției raionale statistică Florești. A absolvit Universitatea Agrară 2007. De atunci lucrează in secția statistică, fiind avansat până la funcția de șef. In 2016 a inceput studiile la Academia de Administrare Publică, pe care a absolvit-o in acest an, 2019. Eugeniu Gustoi este membru al Partidului Comuniștilor, fiind șef al Comitetului raional de partid. Pe lista acestei formațiuni a candidat in anul 2015 și a devenit consilier orășenesc și raional. La funcția de primar insă candidează independent.

13 octombrie 2019
560