Candidat: Ghenadie Ladaniuc, Partidul Șor

Florești 16 octombrie 2019 645

Ghenadie Ladaniuc, 47 de ani, are studii medii de specialitate, fiind de meserie „montor-electric pentru deservirea aparatelor industriale”, așa cum a indicat in datele biografice depuse la CEC in campania electorală pentru legislativ, din februarie 2019.Atunci Ladaniuc a candidat pe circumscripție uninominală nr. 8, Florești, tot din partea Partidului Șor. Este președintele Organizației Teritoriale (OT) Florești a Partidului Șor. El nu a deținut anterior funcții publice. A fost ales președinte al OT în urmă cu un an.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Ghenadie Ladaniuc a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anii 2017-2018 depusă la Comisia Electorală Centrală că nu a obținut în această perioadă niciun venit oficial, intrucât nu ar fi angajat în câmpul muncii. Totuși, deși nu a raportat venituri oficiale, în 2017, acesta a declarat că și-a cumpărat un automobil de model Renault Espace, fabricat în anul 2004, cu suma de 10 mii de lei. În 2015, candidatul la funcția de deputat a achiziționat un alt automobil, Mercedes 123 fabricat în 1983. Ladaniuc a indicat în declarație că mașina valorează 2 mii de lei. Candidatul nu a putut fi găsit pentru un comentariu asupra acestor sume.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Ghenadie Ladaniuc nu a deținut funcții publice. In campania electorală pentru alegerile locale, el figurează cu o donație de 10 mii de lei pentru Partidul Șor in raportul financiar depus de formațiune la CEC.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Florești

Candidat: Gheorghe Gancear, PDM

Gheorghe Gancear este in prezent vicepreședinte al raionului Florești, fiind ales in această funcție in anul 2015, când s-a format conducerea raionului după alegerile locale. Atunci, el devenise consilier pe listele Blocului Iurie Leancă.

16 octombrie 2019
564
Florești

Candidat: Ghenadie Ladaniuc, Partidul Șor

Ghenadie Ladaniuc, 47 de ani, are studii medii de specialitate, fiind de meserie „montor-electric pentru deservirea aparatelor industriale”, așa cum a indicat in datele biografice depuse la CEC in campania electorală pentru legislativ, din februarie 2019.

16 octombrie 2019
646
Florești

Iurie Gangan, candidat PSRM, Florești

Iurie Gangan (49 de ani), candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Florești, a obținut in primul tur de scrutin organizat la 20 octombrie 2019, 25,43% din numărul total de voturi valabil exprimate, cu aproape 5% mai mult decât contracandidatul său din turul doi, reprezentantul PDM, Gheorghe Gancear.

25 octombrie 2019
987
Florești

Candidat: Eugeniu Gustoi, independent

Eugeniu Gustoi, 34 de ani, este șef al Secției raionale statistică Florești. A absolvit Universitatea Agrară 2007. De atunci lucrează in secția statistică, fiind avansat până la funcția de șef. In 2016 a inceput studiile la Academia de Administrare Publică, pe care a absolvit-o in acest an, 2019. Eugeniu Gustoi este membru al Partidului Comuniștilor, fiind șef al Comitetului raional de partid. Pe lista acestei formațiuni a candidat in anul 2015 și a devenit consilier orășenesc și raional. La funcția de primar insă candidează independent.

13 octombrie 2019
560