Candidat: Evgheni Osadcenco, PSRM

Cahul 12 octombrie 2019 1480

Evgheni Osadcenco are 44 de ani și de profesie este manager in administrație publică, așa cum indică insuși candidatul in datele biografice prezentate la CEC. Candidează din parte socialiștilor la funcția de primar al orașului Cahul. La ultimele alegeri parlamentare, Osadcenco a candidat la funcția de deputat pe circumscripția 43 Cahul, dar nu a trecut in Parlament.Din anul 2016 și până n 2019 a lucrat ca asistent al deputatului socialist Vladimir Țurcan, care acum este președinte al Curții Constituționale.

Potrivit portalului local din Cahul Ziuadeazi.md, actualul candidat a activat, in anii 1992-1993 în calitate de profesor la stația tinerelor naturaliști a Direcției învățământ, Cahul, apoi a ocupat, până în anul 2000, diverse funcții în cadrul Trupelor de Carabinieri. Până în anul 2006 a fost inspector superior la Direcția Pază de Stat a MAI; șef al Secției organizare, analiză și control al Inspectoratului de Poliție, Cahul; șef-adjunct al Direcției situații excepționale Cahul a MAI.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale depusă la ANI pentru anul 2018, Evgheni Osadcenco arată că a avut venituri doar din salariu și din pensie. Deține un teren intravilan cumpărat in anul 2015 cu aproximativ 80 de mii de lei și o casă de locuit dobândită in același an. Familia Osadcenco mai deține un apartament, moștenit in anul 2016. Un an mai târziu, candidatul și-a procurat un autoturism Reanault Scenic, produs in anul 2007.

Integritatea in gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Cahul

Candidat: Oleg Creciun, PDM

Oleg Creciun are 42 de ani și este medic de profesie și deține funcția de director al Spitalului Raional Cahul. Candidează la funcția de primar al oașului Cahul din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). El este membru al acestei formațiuni. Anterior nu a făcut parte dintr-un alt partid politic. A candidat și la alegerile parlamentare din februarie 2019 tot ca reprezentant al PDM, pe circumscripția nr. 43, insă inainte de scrutin s-a retras din cursă. In prezent, este consilier raional din partea PDM la Cahul, fiind ales in anul 2015.

12 octombrie 2019
1317
Cahul

Aparatul președintelui raionului Cahul a cumpărat două...

25 iunie 2021
3435
Cahul

Candidat: Nicolae Danidiș, independent

Nicolae Dandiș este actualul primar al municipiului Cahul. Candidează pentru al doilea mandat. Și in anul 2015, când a devenit primar pentru prima oară, a candidat independent. Până atunci a exercitat funcția de director al Centrului Pro-Europa din Cahul, deschis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar era și profesor la Universitatea din Cahul. 

13 octombrie 2019
1445
Cahul

Candidat: Sergiu Rența, Partidul Nostru

Sergiu Rența (36 de ani), candidatul Partidului Nostru (PN) la funcția de primar al orașului Cahul, este originar din satul Tartaul de Salcie din raionul Cahul și are studii superioare în domeniul economiei. El este ales local atât în Consiliul Municipal Cahul, cât și în Consiliul Raional Cahul din partea PN. Totodată, Rența este președintele fracțiunilor PN în Consiliul municipal Cahul și Consiliul raional Cahul, dar și liderul organizației PN la Cahul.

17 octombrie 2019
1554