Candidat: Oleg Creciun, PDM

Cahul 12 octombrie 2019 1343

Oleg Creciun are 42 de ani și este medic de profesie și deține funcția de director al Spitalului Raional Cahul. Candidează la funcția de primar al oașului Cahul din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). El este membru al acestei formațiuni. Anterior nu a făcut parte dintr-un alt partid politic. A candidat și la alegerile parlamentare din februarie 2019 tot ca reprezentant al PDM, pe circumscripția nr. 43, insă inainte de scrutin s-a retras din cursă. In prezent, este consilier raional din partea PDM la Cahul, fiind ales in anul 2015.Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale depusă la ANI pentru anul 2018, Oleg Creciun a indicat un venit de 215 mii de lei din salariu. Soția sa, angajată și ea a Spitalului raional Cahul, a ridicat o sumă similară. Familia sa deține două apartamente: unul achiziționat în anul 2005 și altul obținut prin moștenire. Aici Oleg Creciun este co-proprietar, având 1/3 cota-parte.

Oleg Creciun este proprietarului unei mașini de lux achiziționată în anul 2015. Este vorba despre un autoturism de model  Mercedes E Class, fabricat în anul 2008. Candidatul indică în declarația de avere că mașina ar fi cumpărat-o cu suma de 50 de mii de lei. Contactat anterior de Moldova Curată pentru a explica prețul mic al mașinii, Oleg Creciun a menționat într-un mesaj că ”este ocupat la întâlnirile cu cetățenii și nu are timp liber în program”.

Pe piața secundară, prețul unui astfel de autoturism începe de la 6 mii de euro, în funcție de starea tehnică a mașinii.

Integritatea în gestionarea funcției publice și/sau de partid

Oleg Creciun și-a început cariera în medicină în anul 2003 la Cahul, fiind chirurg de specialitate. Peste câțiva ani, a avansat în funcție și a devenit vicedirector medical la Spitalul Raional Cahul. Timp de doi ani a fost șef al Departamentului de Medicină Urgentă în cadrul spitalului din Cahul. În anul 2015 este numit vicedirector medical al Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, iar peste un an  a fost numit viceministru al Sănătății, poziție în care a stat puțin timp.

La alegerile parlamentare din 201, Oleg Creciun a donat Partidului Democrat 50 de mii de lei, arată unul dintre rapoartele financiare depuse de formațiune la CEC și publicate de Realitatea.md.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației SorosPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Cahul

Candidat: Evgheni Osadcenco, PSRM

Evgheni Osadcenco are 44 de ani și de profesie este manager in administrație publică, așa cum indică insuși candidatul in datele biografice prezentate la CEC. Candidează din parte socialiștilor la funcția de primar al orașului Cahul. La ultimele alegeri parlamentare, Osadcenco a candidat la funcția de deputat pe circumscripția 43 Cahul, dar nu a trecut in Parlament.

12 octombrie 2019
1509
Cahul

Candidat: Sergiu Rența, Partidul Nostru

Sergiu Rența (36 de ani), candidatul Partidului Nostru (PN) la funcția de primar al orașului Cahul, este originar din satul Tartaul de Salcie din raionul Cahul și are studii superioare în domeniul economiei. El este ales local atât în Consiliul Municipal Cahul, cât și în Consiliul Raional Cahul din partea PN. Totodată, Rența este președintele fracțiunilor PN în Consiliul municipal Cahul și Consiliul raional Cahul, dar și liderul organizației PN la Cahul.

17 octombrie 2019
1586
Cahul

Candidat: Nicolae Danidiș, independent

Nicolae Dandiș este actualul primar al municipiului Cahul. Candidează pentru al doilea mandat. Și in anul 2015, când a devenit primar pentru prima oară, a candidat independent. Până atunci a exercitat funcția de director al Centrului Pro-Europa din Cahul, deschis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar era și profesor la Universitatea din Cahul. 

13 octombrie 2019
1478
Cahul

Aparatul președintelui raionului Cahul a cumpărat două...

25 iunie 2021
3483