CANDIDAT: GHENADIE GROSU, PSRM

Cimișlia 13 octombrie 2019 1395
Ghenadie Grosu

Ghenadie Grosu, 59 de ani, candidează la Primăria Cimișlia din partea Partidului Socialiștilor. Este profesor de limba rusă, însă în prezent nu activează.Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

În anii 2000 Ghenadie Grosu a fost viceprimar al orașului Cimișlia. În ultimii ani, candidatul socialiștilor a activat în cadrul Consiliului Raional Cimișlia, fiind specialist superior în cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei. Ulterior s-a angajat în Secția administrație publică, tot în cadrul CR Cimișlia. În prezent, Ghenadie Grosu nu activează nicăieri.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale  pentru anul 2017 ș depusă la Autoritatea Națională de Integritate, Ghenadie Grosu declară un venit salarial de peste 20 de mii de lei de la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei și peste 14 mii de lei din activitatea didactică, fiind profesor de limbă rusă la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din orașul Cimișlia. El mai declară o indemnizație de 1200 de lei. Pentru acel an, soția sa indică un venit salarial de 30 de mii de lei ca angajată la Agenția Servicii Publice.

Candidatul PSRM nu indică despre faptul că ar avea o locuință, ci doar un autoturism de model Renault Scienic procurat în anul 2014.

Pentru anul 2018, Ghenadie Grosu indică un venit de salarial de peste 67 de mii de lei în calitate de angajat la Consiliul raional Cimișlia și circa 18 mii de lei din activitate didactică. Soția sa a ridicat de la ASP un salariu anual de 117 mii de lei. Ghenadie Grosu nu a indicat nici o locuință în anul 2018.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Cimișlia

Profil candidat: Mihai Olărescu

Mihail Olărescu este fostul președinte al raionului Cimișlia (2015 – 2017) și candidează la funcția de primar al orașului Cimișlia din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM).

30 noiembrie 2019
2357
Cimișlia

CANDIDAT: GHEORGHE RĂILEANU, PLDM

Gheorghe Răileanu  candidează pentru al patrulea mandat de primar al orașului Cimişlia. Dacă în primul mandat s-a înscris în cursă pe lista Alianţei „Moldova Noastră”, acum se regăsește pe lista Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM).

13 octombrie 2019
1275
Cimișlia

CANDIDAT: SERGIU ANDRONACHI, BLOCUL ACUM

Sergiu Andronachi, 38 de ani, candidează la funcția de primar al orașului Cimișlia din partea Blocul Electoral ”ACUM”. El este șeful Întreprinderii Municipale ”Servicii Publice Cimișlia”, iar anterior nu a mai făcut parte din alt partid.

13 octombrie 2019
1657