CANDIDAT: SERGIU ANDRONACHI, BLOCUL ACUM

Cimișlia 13 octombrie 2019 1657
Sergiu Andronachi

Sergiu Andronachi, 38 de ani, candidează la funcția de primar al orașului Cimișlia din partea Blocul Electoral ”ACUM”. El este șeful Întreprinderii Municipale ”Servicii Publice Cimișlia”, iar anterior nu a mai făcut parte din alt partid.Integritatea în activitate politică

Sergiu Andronachi nu a fost membru al vreunui partid. În prezent candidează pentru funcția de primar din partea Blocului Electoral ACUM. Când s-a înregistrat în cursa electorală, Sergiu Andronachi și-a motivat intenția prin experiența de conducător pe care o are. ”Vreau să vă spun că această provocare de a candida la funcția de primar s-a bazat pe experiența profesională și pe faptul că știu din interior problemele cetățenilor din oraș, pe care doresc și am intenția de a fi soluționate”, a postat Sergiu Andronachi pe Facebook. El a declarat pentru portalul Moldova Curată că nu face parte din nici un partid, doar este susținut de Blocul ACUM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Candidatul ACUM la primăria orașului Cimișlia indică în declarația de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală de Circumscripție că a în anii 2017 și 2018 a avut un venit de peste 296 de mii de lei din funcția de conducător al ÎM ”Servicii Publice Cimișlia”, dar și de colaborator al Agenției IASCI din Austria (International Agency for Source Country Information). Soția sa a avut un venit salarial de peste 170 de mii de lei, în calitate de pedagog.

Familia Andronachi mai indică în declarație un apartament și un teren intravilan, dar și un autoturism de marca Toyota, cumpărat în anul 2017. Sergiu Adonachi a declarat că are o datorie de circa 27 de mii de dolari, pe care trebuie să o achite până în anul 2053.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Sergiu Andronachi este originar din raionul Cantemir. A absolvit Academia Militară din orașul Sibiu, România, cu profilul de genist. În ultimii ani, a activat la Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în calitate în specialist de gestionare a proiectelor. În prezent este șeful Întreprinderii Municipale ”Servicii Publice Cimișlia”

Cazier judiciar

Sergiu Andonachi a avut un litigiu cu Ministerul Apărării din Republica Moldova. După absolvirea Academiei Militare din Sibiu, a urmat un an stagiu în Statele Unite ale Americii, fiind trimis acolo de către Ministerul Apărării. Revenit în țară, era obligat să lucreze ca militar timp de 5 ani, însă s-a eliberat din funcția mai devreme, după un an.

În consecință,  Ministerul Apărării l-a acţionat în judecată pe Sergiu Andronachi, cerând în instanță să-i fie restituite cheltuielile în valoare de circa 27 de mii de dolari americani. În anul 2011, Curtea de Apel Chișinău a emis o decizie prin care l-a obligat pe fostul militar să întoarcă datoria MA. Sergiu Andonachi a declarat pentru Moldova Curată că este singurul militar din țara noastră care plătește această sumă, calificând incorectă solicitarea Ministerului. El spune că, prin decizia instanței, este obligat să plătească statului,până in anul 2053, 20 la sută din venitul său.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Cimișlia

CANDIDAT: GHENADIE GROSU, PSRM

Ghenadie Grosu, 59 de ani, candidează la Primăria Cimișlia din partea Partidului Socialiștilor. Este profesor de limba rusă, însă în prezent nu activează.

13 octombrie 2019
1396
Cimișlia

Profil candidat: Mihai Olărescu

Mihail Olărescu este fostul președinte al raionului Cimișlia (2015 – 2017) și candidează la funcția de primar al orașului Cimișlia din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM).

30 noiembrie 2019
2357
Cimișlia

CANDIDAT: GHEORGHE RĂILEANU, PLDM

Gheorghe Răileanu  candidează pentru al patrulea mandat de primar al orașului Cimişlia. Dacă în primul mandat s-a înscris în cursă pe lista Alianţei „Moldova Noastră”, acum se regăsește pe lista Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM).

13 octombrie 2019
1275