CANDIDAT: VEACESLAV CERNAT, PDM

Ialoveni 17 octombrie 2019 692

Veaceslav Cernat, 45 de ani, este candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcția de primar al orașului Ialoveni. Între 2007 și 2015 acesta a fost viceprimar de Ialoveni, perioadă în care orașul era condus de Gheorghe Caracuian, cel care-i va fi contracandidat la alegerile locale generale din 20 octombrie.În perioada 2016 - 2017, Veaceslav Cernat a deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, iar în octombrie 2018 a fost numit șeful Direcției Economie din cadrul Consiliului Raional Ialoveni. Peste numai două luni a părăsit această funcție și a revenit în guvern, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), pe postul de secretar de stat, responsabil de domeniul politicilor/produselor de origine animalieră. În august 2019, după plecarea de la guvernare a Partidului Democrat, printr-o dispoziție semnată de premierul Maia Sandu, Veaceslav Cernat a fost eliberat din funcție.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Conform datelor din declarația de avere și interese personale depusă la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Ialoveni, pe parcursul anilor 2017 și 2018, Veaceslav Cernat a ridicat un salariu de 42,9 mii lei de la MADRM și 18 mii de lei de la Consiliul Raional Ialoveni. Alte 47,5 mii lei le-a obținut din apicultură. Candidatul Veaceslav Cernat este proprietarul unei case de 108 m.p., amplasată în orașul Ialoveni. De asemenea, acesta deține un teren agricol de 1,9 ha și unul extravilan de 18 ari. La capitolul bunuri mobile, Veaceslav Cernat declară un automobil Dacia, produs în 2011 și procurat în 2018 cu 65 de mii de lei, dar și o remorcă apicolă din 1978, care ar valora două mii de lei.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Veaceslav Cernat a fost secretar de stat, în două rânduri, în guvernul condus de reprezentantul Partidului Democrat, Pavel Filip. Cernat s-a numărat și printre cele 108 persoane de încredere ale Partidului Democrat din Moldova la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019. De asemenea, Veaceslav Cernat a fost inițial desemnat de către PDM în calitate de membru al Consiliului electoral al circumscripţiei electorale uninominale nr. 22, orașul Ialoveni, constituit cu ocazia alegerilor parlamentare din 24 februarie, însă ulterior a fost înlocuit de un alt reprezentant al PDM.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ialoveni

CANDIDAT: GHEORGHE CARACUIAN, INDEPENDENT

Gheorghe Caracuian, 71 de ani, fost primar în două rânduri al orașului Ialoveni, s-a înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Gheorghe Caracuian este tehnician-mecanic de profesie.

13 octombrie 2019
582
Ialoveni

CANDIDAT: VEACESLAV CERNAT, PDM

Veaceslav Cernat, 45 de ani, este candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcția de primar al orașului Ialoveni. Între 2007 și 2015 acesta a fost viceprimar de Ialoveni, perioadă în care orașul era condus de Gheorghe Caracuian, cel care-i va fi contracandidat la alegerile locale generale din 20 octombrie.

17 octombrie 2019
693
Ialoveni

CANDIDAT: VICTORIA MARIAN-BOGOS, BLOCUL ACUM

Victoria Marian-Bogos (32 de ani) este candidata Blocului Electoral „ACUM Platforma DA și PAS” la funcția de primar al orașului Ialoveni. În prezent este președintă a Organizației Teritoriale Ialoveni a Platformei „Demnitate şi Adevăr”, iar anterior a fost secretar al organizației.

15 octombrie 2019
812
Ialoveni

CANDIDAT: SERGIU ARMAȘU, INDEPENDENT

Sergiu Armașu, actualul primar al orașului Ialoveni, are 55 de ani și, la alegerile locale generale din 20 octombrie, va încerca să obțină un nou mandat de primar din postura de candidat independent. Conform CV-ului publicat pe site-ul primăriei Ialoveni, Sergiu Armașu are studii în pedagogie, administrare publică și drept. Începând cu anul 1985 a activat în cadrul Ministerului de Interne, deținând inclusiv funcții de conducere precum cea de șef al Direcției Poliției Rutiere sau șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

08 octombrie 2019
595