CANDIDAT: VICTORIA MARIAN-BOGOS, BLOCUL ACUM

Ialoveni 15 octombrie 2019 1587

Victoria Marian-Bogos (32 de ani) este candidata Blocului Electoral „ACUM Platforma DA și PAS” la funcția de primar al orașului Ialoveni. În prezent este președintă a Organizației Teritoriale Ialoveni a Platformei „Demnitate şi Adevăr”, iar anterior a fost secretar al organizației.La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Victoria Marian-Bogos a fost pe locul 41 în lista de candidați ai Blocului „ACUM Platforma DA și PAS” pe circumscripția națională, însă nu a ajuns deputată. Potrivit datelor biografice depuse la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) Ialoveni, Victoria Marian-Bogos a studiat urbanismul și amenajarea teritoriului la Universitatea Tehnică a Moldovei și dreptul la Universitatea de Stat din Moldova. În prezent este broker de asigurări la „WVP” SRL. „Am lucrat doar în sectorul privat, în sfera bugetară nu am activat până acum”, afirmă candidata Blocului ACUM de la Ialoveni.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În perioada 2017-2018, reflectată în declarația de avere și interese personale depusă la CECE Ialoveni, Victoria Marian-Bogos nu a avut niciun venit din salariu, fiind neangajată în câmpul muncii. A încasat însă, în acești doi ani, 32,6 mii lei drept indemnizație pentru creșterea copilului și echivalentul a circa 11 mii de lei îndemnizație din România, la fel pentru creșterea copilului. De asemenea, în 2017 și 2018, Victoria Marian-Bogos a primit câteva transferuri de bani din străinătate, în sumă de 8 580 euro. „Da, am primit transferuri de la sora mea. Eu am în tutelă băiețelul ei și pentru că stă băiatul cu mine am primit de la ea transferuri. Celălalt transfer este de la o altă soră de-a mea, care la fel se află în străinătate”, afirmă Victoria Marian-Bogos.

Soțul candidatei, Gheorghe Bogos, este proprietarul unui teren intravilan de 5 ari în satul Sociteni, raionul Ialoveni, și al unui automobil Mercedes A160, produs în 1999 și achiziționat în 2018. Tot el este și unicul fondator al firmei „Bogos Auto” SRL, care activează în satul Sociteni, în domeniul reparațiilor auto. „Firma e activă, e în gestiunea cumnatului acum. Noi am renunțat la ea. În 2016 urma să o lichidăm, dar apoi și-a reluat încet activitatea. În orice caz nu am obținut niciun venit de la ea”, ne-a spus Victoria Marian-Bogos despre firma înregistrată pe numele soțului ei.

În declarația de avere și interese personale depusă de Victoria Marian-Bogos nu se regăsește nicio locuință. Aceasta ne-a spus că familia ei se află „în proces de achiziție a unei locuințe” și că, deocamdată, nu există niciun imobil înscris pe numele familiei sale.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Victoria Marian-Bogos susține că este membră a Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” încă de la fondare. În 2017 ea a donat formațiunii din care face parte 4900 de lei, iar în 2018 a donat 3400 de lei. În campania electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie curent, Bogos-Marian a donat 5 mii de lei Blocului ACUM, indicând drept sursă a banilor salariul de broker de asigurări. Cât despre sursa banilor pentru donațiile făcute în 2017 și 2018, când Victoria Marian-Bogos nu era salariată, aceasta ne-a declarat că „este soțul care a muncit, indemnizația ne-a permis și legea nu mă restricționează să donez”.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ialoveni

CANDIDAT: GHEORGHE CARACUIAN, INDEPENDENT

Gheorghe Caracuian, 71 de ani, fost primar în două rânduri al orașului Ialoveni, s-a înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Gheorghe Caracuian este tehnician-mecanic de profesie.

13 octombrie 2019
1314
Ialoveni

CANDIDAT: VEACESLAV CERNAT, PDM

Veaceslav Cernat, 45 de ani, este candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcția de primar al orașului Ialoveni. Între 2007 și 2015 acesta a fost viceprimar de Ialoveni, perioadă în care orașul era condus de Gheorghe Caracuian, cel care-i va fi contracandidat la alegerile locale generale din 20 octombrie.

17 octombrie 2019
1421
Ialoveni

CANDIDAT: SERGIU ARMAȘU, INDEPENDENT

Sergiu Armașu, actualul primar al orașului Ialoveni, are 55 de ani și, la alegerile locale generale din 20 octombrie, va încerca să obțină un nou mandat de primar din postura de candidat independent. Conform CV-ului publicat pe site-ul primăriei Ialoveni, Sergiu Armașu are studii în pedagogie, administrare publică și drept. Începând cu anul 1985 a activat în cadrul Ministerului de Interne, deținând inclusiv funcții de conducere precum cea de șef al Direcției Poliției Rutiere sau șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

08 octombrie 2019
1506