Folosirea maşinilor din Ungheni întreţinute din bani publici ar putea ajunge din nou în vizorul CNI

Interese la vedere 17 aprilie 2015 731
Maşina primăriei oraşului Ungheni în parcarea unui hipermarchet în Iaşi

În această săptămână autoturismele Primăriei oraşului Ungheni sunt vedete pe o reţea de socializare. Maşina de serviciu a primarului a fost văzută în faţa unui hipermaket din oraşul Iaşi, iar microbuzul Primăriei a fost văzut într-un sat din raionul Ungheni, la volan fiind fiul contabilei. Responsabilii de la Primărie spun că ambele vehicule se deplasau în interes de serviciu.Maşina Primăriei a fost văzută la Iaşi joi, 16 aprilie. Imaginea a fost plasată pe o reţea de socializare. Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, confirmă acest lucru şi explică faptul că şoferul se afla acolo într-o deplasare de serviciu. „Eu în ziua de joi am fost la Ungheni, însă şoferul meu a plecat la Iaşi pentru a duce corespondenţa. Face acest lucru frecvent. Am toate actele necesare care confirmă că a fost o deplasare în interes de serviciu”, a declarat primarul pentru Moldova Curată.

Microbuzul primăriei Ungheni este condus de fiul contabilei

O zi mai târziu, microbuzul Primăriei a fost văzut în satul Zagarancea. La volan se afla fiul contabilei Primăriei. „Băiatul a venit să mă ia pe mine, fiindcă soţul era la Primărie”, a declarat contabila Tatiana Pavliuc. Ea a precizat că şoferul responsabil să conducă această maşină este soţul său.

Moldova Curată va sesiza CNI şi în aceste două cazuri pentru a verifica scopul deplasărilor la Iasi şi Zagarancea a maşinilor întreţinute din bani publici.

Moldova Curată a publicat anterior un articol în care se spune că un alt funcţionar din Ungheni, preşedintele raionului, Iurie Toma, a plecat cu maşina de serviciu în Lituania. Comisia Naţională de Integritate a stabilit că acesta a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, utilizând maşina de serviciu în interes personal. Acum, cazul este examinat în instanţă, deoarece Iurie Toma a contestat decizia CNI.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Socrul primarului, şofer la primărie

Primarul comunei Larga din raionul Briceni şi-a angajat socrul la primărie în funcţia de şofer.  Localnicii spun, însă, că la volanul autoturismului primăriei îl văd mai mult pe primar, decât pe socrul său.

16 decembrie 2013
942
Interese la vedere

Frate și soră cu funcții de răspundere la primăria din...

În primăria satului Cuizăuca, raionul Rezina, cuvântul „familie” are o însemnătate aparte. Și asta deoarece fratele și sora dețin funcțiile de primar și, respectiv, de contabil-șef în aceeași instituție publică. Deși situația respectivă există de doi ani în primăria de la Cuizăuca, reprezentanții Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat susțin că nu au știut despre acest fapt, însă afirmă este vorba de un conflict de interese, fiindcă ambele persoane dețin funcții de răspundere în primăria din localitate.

05 iunie 2013
848
Interese la vedere

CNI „rămâne” în pădure

După numeroşii angajaţi ai Agenţiei „Moldsilva”, care s-au ales cu acte de constatare a conflictelor de interese sau nedeclarare a averii, a venit şi rândul directorilor Întreprinderii de Stat Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului” şi Întreprinderii de Stat pentru silvicultură „Soroca” să fie verificaţi de Comisia Naţională de Integritate (CNI). Ei sunt suspectaţi că admit conflicte de interese la locul de muncă, deoarece soţiile le sunt subalterne la serviciu. CNI examinează în prezent deciziile emise de către aceştia în favoarea soţiilor lor.

28 mai 2015
579
Interese la vedere

Ministrul Mediului a acordat bani din Fondul Ecologic c...

Ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, în calitate de președinte al Consiliului de administrare al Fondului Ecologic Național (FEN), a alocat 313 700 lei în anii 2012 și 2013 postului de radio "Vocea Basarabiei", care este fondat de colegul său de partid, Valeriu Saharneanu. Ultimul este unul dintre fondatorii SRL ”Emico”, care deține licența de emisie. Ambii au făcut parte din Partidul Liberal, iar acum - din Partidul Liberal Reformator. 

29 aprilie 2014
542